Στα ημιτελικά το παιδικό της Δόξας

 

Με εμφατικό τρόπο η παιδική ομάδα της Δόξας, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Παιδικού Πρωταθλήματος, κερδίζοντας στην Λευκάδα τον Κερκυραϊκό με 79-50. Στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει σε νοκ αουτ παιχνίδι που θα γίνει στην Άρτα τον ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Δόξα, πολύ αποφασιστική δεν άφησε περιθώρια στην κερκυραϊκή ομάδα κι επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, προηγήθηκε με +16 (27-11) στο πρώτο δεκάλεπτο, σταδιακά αύξησε την διαφορά (ημίχρονο 49-23), βρίσκοντας λύσεις και κοντά στο καλάθι αλλά και στα περιφερειακά σουτ απέναντι στην άμυνα ζώνης (ευστοχώντας μάλιστα σε 12 τρίποντα σε 30`) κι έφτασε με πολύ καλό μπάσκετ στο 71-35 στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Δημήτρης Κόγκας, στο τέταρτο δεκάλεπτο χρησιμοποίησε μόνο παίχτες γεννημένους το 2001,δινοντας ανάσες στους πιο μεγάλους και χρόνο συμμετοχής στους μικρότερους, εν όψει του ημιτελικού.

Απέναντι της θα βρει μια ομάδα που λόγω δυναμικότητας (εκπροσωπεί την πιο μεγάλη πόλη της ΒΔ Ελλάδας, τα Γιάννενα), είναι μόνιμα πρωταγωνιστής στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ένωσης με τις περισσότερες κατακτήσεις.

Άλλωστε ήταν αντίπαλος της Δόξας στον περσινό τελικό του Παιδικού αλλά και φέτος στον τελικό των Εφήβων.

Δεκ:27-11,ημιχρονο 49-23,71-35,79-50

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ):Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΒΕΡΥΚΙΟΣ,ΑΘΑΝΙΤΗΣ,ΚΟΝΤΟΠΡΙΑΣ,

ΚΤΕΝΑΣ,ΛΑΜΠΡΗΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ,

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,ΒΑΓΕΝΑΣ

Οι άλλοι  προημιτελικοί αγώνες:

Αίολος Αστακού-ΣΚ Πύρρος Αρταίων 61-60

Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων-ΠΑΣ Ναυπάκτου 76-58

ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας-ΦΙ.ΜΠΑ. Πήγασος Αγρινίου 81-39

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

ΔΟΞΑ-ΑΓΣΙ

ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΑΙΟΛΟΣ Αστακού

 

Αξίζει αναφοράς για μια ακόμα φορά, η διάθεση των παιδιών ( κάτω όχι από τις καλύτερες συνθήκες) και οι θυσίες τους, που μαζί με τον προπονητή τους, εκμεταλλεύονται όλες τις ευκαιρίες για προπόνηση, μιας και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι αρκετές. Το παιδικό κάνει μόνο μια προπόνηση στο γήπεδο στα Βαρδάνια και μια δεύτερη κάθε δυο εβδομάδες που η αντρική παίζει εκτός έδρας. Την ίδια στιγμή που άλλες προπονήσεις γίνονται με 4-5 άτομα και η Δόξα έχει τουλάχιστον 14-15 παιδιά στις δικές της και ένα γεμάτο αγωνιστικό πρόγραμμα, σε τρία σε εξέλιξη πρωταθλήματα.

 

Για το πρωτάθλημα της Γ ΕΣΚΑΒΔΕ, η Δόξα, αγωνίστηκε στην Άρτα με την αντίστοιχη ομάδα Νέων του Πύρρου Αρταίων. Παρά τις ελλείψεις της για διάφορους λόγους, κέρδισε πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό σκορ με 72-57. Παρέμεινε αήττητη στους μέχρι τώρα αγώνες της και αντιμετωπίζει την Κυριακή (3/4) την Φιλοθέη Άρτας και με νίκη είναι ένα ακόμα βήμα κοντά στην πρώτη θέση και την άνοδο.

ΑΚ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ-ΝΕΟΙ ΔΟΞΑΣ 57-72

Δεκαλεπτα:7-17,ημιχρονο 24-34,32-55,57-72

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ):ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ,Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΑΘΑΝΙΤΗΣ,ΚΟΨΙΔΑΣ,

ΚΤΕΝΑΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΛΑΖΑΡΗΣ,ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗΣ,

ΚΕΛΑΡΙΟΥ.

Η ομάδα του Μίνι, που κι αυτή αγωνίζεται στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ένωσης, ηττήθηκε από τον ΒΑΟ Άρτας με 51-59.Αμεσως μετά τον αγώνα του Μίνι, τα τμήματα των Ακαδημιών με παιδιά γεννημένα το 2004-2005-2006,εδωσαν φιλικούς αγώνες με τα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας του ΒΑΟ Άρτας και στο κλειστό ήταν πραγματικά μια εντυπωσιακή μπασκετική γιορτή. Οι μικροί αθλητές του Δ. Κόγκα, στο αγωνιστικό κομμάτι κέρδισαν τους αγώνες που έπαιξαν αλλά αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ήταν το χειροκρότημα στο πάθος τους και τις εντυπωσιακές τους ενέργειες. Οι δυο ομάδες σε δυο εβδομάδες θα συναντηθούν ξανά στην Άρτα.

 

13:07:47

2016-03-30