Μεγάλο παιχνίδι σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο

Το μεγάλο ματς της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 διεξάγεται σήμερα στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκάδας , όπου η Δόξα αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Φάρο Κερατσινίου.
Αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Ο Φάρος παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και μπροστά του έχει ένα από τα τελευταία εμπόδια για την άνοδο. Η ομάδα του Κερατσινίου δίνει στη Λευκάδα ένα ακόμη κομβικής σημασίας παιχνίδι και αν περάσει από μια από τις δυσκολότερες έδρες της κατηγορίας θα έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου της. Η γηπεδούχος Δόξα προέρχεται από δύο σερί ήττες και κινδυνεύει να... εκτροχιαστεί από τα πλέι οφ. Γι` αυτό και αναμένεται να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της κόντρα στην κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα της κατηγορίας και δεδομένου ότι παίζει στο "σπίτι" της θα αποτελέσει έναν άκρως υπολογίσιμο αντίπαλο. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι δύο "μονομάχοι"Το συναρπαστικό παιχνίδι στην όμορφη Λευκάδα θα καλυφθεί "ζωντανά" από την ΕΡΤ2.


Καρύδας: «Θα κατακτήσουμε τη νίκη με τη βοήθεια των φιλάθλων μας»


Στον αγώνα της Δόξας Λευκάδας με τον Φάρο Κερατσινίου (02/04) αναφέρθηκε ο Σάκης Καρύδας, με τον έμπειρο παίκτη των νησιωτών να εμφανίζεται πεπεισμένος για τη νίκη.

Η Δόξα Λευκάδας υποδέχεται τον Φάρο Κερατσινίου στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Α2 και στόχος της είναι η επιστροφή στις νίκες, όπως εξήγησε ο Σάκης Καρύδας, και μάλιστα κόντρα σε έναν σημαντικό αντίπαλο, όπως το συγκρότημα του Ανδρέα Πολέμη.

«Ο Φάρος είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα και έμπειρη ομάδα, την οποία δεν πρόκειται ούτε να υποτιμήσουμε, αλλά ούτε να υπερτιμήσουμε», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Εμείς θα παίξουμε το παιχνίδι που ξέρουμε και θα διεκδικήσουμε τη νίκη, με τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Ευελπιστούμε ότι οι φίλοι της Δόξας θα βρεθούν στο πλάι μας και θ` αποτελέσουν τον «έκτο παίκτη». Είναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, ότι οι φίλοι της ομάδας μας μάς συμπαραστέκονται σε κάθε αγώνα μέσα σε φίλαθλα πλαίσια. Επιδίωξή μας είναι να επιβάλλουμε εξ αρχής το παιχνίδι μας, να θέσουμε εμείς τους κανόνες εντός παρκέ και βέβαια, να κατακτήσουμε τη νίκη που θα μας διατηρήσει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Γνωρίζω βέβαια, ότι για τους αντιπάλους μας αποτελεί πρόκληση το παιχνίδι του Σαββάτου, ωστόσο, και για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Η ομάδα δούλεψε καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε υψηλούς ρυθμούς και θεωρώ ότι είναι απόλυτα έτοιμη να δείξει πόσο ανταγωνιστική είναι.

Είμαι, επαναλαμβάνω, πεπεισμένος ότι με τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας θα κατακτήσουμε τη νίκη».


Για την νίκη στην Λευκάδα ο Φάρος


Ο Φάρος Κερατσινίου, μετά από το πρωινό χαλάρωμα, αναχώρησε για την Λευκάδα,όπου αύριο αντιμετωπίζει την Δόξα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2.

Η ομάδα του αντρέα Πολέμη θα καταλύσει εκεί, με τους Κερατσινιώτες να σκέφτονται μόνο την νίκη στην αναμέτρηση με την ομάδα του Ιονίου, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στην κορυφή της κατάταξης, που δίνει την απευθείας άνοδο στην Basket League.

Η υπόλοιπη αγωνιστική

Γεμάτη αμφίρροπα και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια είναι η 23η αγωνιστική, με τις "μάχες" για την άνοδο, τα πλέι οφ, τα πλέι άουτ και τον υποβιβασμό να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Aπό το συναρπαστικό πρόγραμμα ξεχωρίζει και το ντέρμπι του Περιστερίου. Ρεπό έχει ο Πανερυθραικός.


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Παραδοσιακό Αθηναϊκό ντέρμπι στο κλειστό του Περιστερίου, ανάμεσα σε δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της κατηγορίας. Περιστέρι και Παγκράτι συγκρούονται σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, έχοντας εντελώς διαφορετικούς στόχους ο καθ` ένας. Οι "κυανοκίτρινοι" παίζουν σε κάθε παιχνίδι τις τελευταίες εβδομάδες την ύπαρξη τους καθώς χρειάζονται επείγοντος βαθμούς για να αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό και να μπουν στα πλει άουτ. Το Παγκράτι έχει ξεφύγει - προς το παρών τουλάχιστον - του κινδύνου και μάλιστα έχει βλέψεις ακόμη και για τα πλέι οφ. Δεδομένου ότι τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και το Περιστέρι είναι αρκετά... απρόβλεπτες ομάδες φέτος, προμηνύεται ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ματς που θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο... Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι γηπεδούχοι, ενώ από το Παγκράτι θα λείψει ο τραυματίας Μήτσιαλος.

ΔΟΥΚΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ:
Διαφορετικούς στόχους έχουν και ο Δούκας με τον Εθνικό που συγκρούονται στο άδειο - λόγω τιμωρίας - "Δαίς" στο Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι παραμένουν με τη... πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την αποφυγή των πλέι άουτ ενώ εκτός του μεγάλου εμποδίου των Πειραιωτών έχουν αν ξεπεράσουν και την πεσμένη ψυχολογία τους από τη πικρή ήττα (έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι) στο Μετς. Ο Εθνικός είναι το φαβορί της συνάντησης, καθώς δείχνει να βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, ενώ θέλει να διατηρηθεί όσο πιο κοντά στον πρωτοπόρο Φάρο και να διασφαλίσει το ταχύτερο δυνατόν, τουλάχιστον την συμμετοχή του στα πλέι όφ.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΥΜΗ: Ο "πληγωμένος" από την εντός έδρας ήττα - σοκ από το Πευκοχώρι Ηρακλής, υποδέχεται στο Ιβανώφειο τη Κύμη. Ο "Γηραιός" βλέπει και πάλι το... φάντασμα του υποβιβασμού να τον απειλεί και καλείται να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση για να πάριε βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα. Η Κύμη είναι σαφώς πιο ποιοτική, με πιο "γεμάτο" ρόστερ και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί της συνάντησης, όμως αν υποτιμήσει τη... βαριά φανέλα του αντιπάλου και τον εγωισμό που λογικά θα βγάλουν στο παρκέ οι παίκτες μπορεί να δυσκολευτεί...

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
: Στη Βέροια, ο Φίλιππος φιλοξενεί τον Προμηθέα Πατρών και ως... συνήθως είναι το αουτσάιντερ. Οι γηπεδούχοι πάντως παλεύουν όλα τα ματς ανεξαρτήτως αντιπάλου και το ίδιο θα κάνουν και απόψε με στόχο την μεγάλη... υπέρβαση. Ο Προμηθέας δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο του. Χωρίς τον Αλίχοτζιτς που θα απουσιάσει για ακόμη μια φορά λόγω τους τραυματισμού του, δυσκολεύονται ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν αν κάνουν τη διαφορά, ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ - ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ:
Ντέρμπι με άρωμα... Βορείου Ελλάδας στη Χαλκιδική, όπου κοντράρονται η ουραγός Ευρώπη Πευκοχωρίου με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Η νίκη της περασμένης αγωνιστικής στο Ιβανώφειο αποτέλεσε μια τεράστια ψυχολογική τόνωση για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως παραμένουν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση, με το ένα πόδι τους να... πατάει ήδη στη Β΄ Εθνική. Με το μοτό "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" θα επιδιώξουν την πέμπτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, κόντρα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό και αξιόμαχο σύνολο όπως αυτό των Μαχητών. Οι φιλοξενούμενοι έχουν υποχωρήσει στη βαθμολογία και χρειάζονται άμεσα... οξυγόνο για να διατηρηθούν στη ζώνη των πλέι άουτ.

ΨΥΧΙΚΟ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Τέλος στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τη Λιβαδειά σε ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι που μετράνε δύο σερί νίκες θέλουν να δώσουν αξία στο "διπλό" της περασμένης αγωνιστικής στην Ερυθραία και να κρατηθούν μακριά από τα από τα πλέι άουτ. Η ΑΕΛ έχει ένα βαθμό περισσότερο και θα "χτυπήσει" με όλες τις δυνάμεις της το ματς προκειμένου να κάνει και αυτή αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη σωτηρία. Ένα μικρό προβάδισμα έχουν οι γηπεδούχοι, όμως η Λιβαδειά έχει δείξει ότι είναι απρόβλεπτη άρα και ιδιαίτερα επικίνδυνη αν βρεθεί στη μέρα της...

BASKETBLOG.GR

11:28:45

2016-04-02