Α Κατηγορία:Η αγωνιστική δράση των ομάδων της Λευκάδας την 29η αγωνιστική

 

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ

Με κορυφαίο και σκόρερ τον αειθαλή Κώστα Δημουλιά και σε μεγάλη μέρα τον Πάυλο Μακρυγιάννη, ο Τηλυκράτης διέλυσε στην κυριολεξία την Δόξα Ωρωπού με σκορ 7-1, το Σάββατο στο στάδιο Πλάτωνας Γρηγόρης.

Στην πρώτη του εμφάνιση ο κόουτς Παντζιαράς, είδε με ικανοποίηση τους παίχτες του, να εκτελούν κατά γράμμα τις οδηγίες του εντός αγωνιστικού χώρου, να δείχνουν την απαιτούμενη αγωνιστικότητα και να κυνηγούν κάθε φάση του παιχνιδιού.

Η μοναδική αλλαγή σε σχέση με τον προκάτοχό του, που επιχείρησε ο Βορειοελλαδίτης προπονητής, αφορά την μετατόπιση στον άξονα του βραχύσωμου εξτρέμ Γιώργου Ορφανού, ο οποίος αγωνίσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία πίσω από τον φορ Σιδέρη, ανοίγοντας διαδρόμους στους συμπαίκτες του και σκοράροντας ο ίδιος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή στο γήπεδο, αποφασισμένοι να πρεσάρουν σε κάθε ευκαιρία και κατάφεραν με καλό ποδόσφαιρο, να διασπάσουν την σφιχτή άμυνα του Ωρωπού, αρκετές φορές.

Το σκορ άνοιξε νωρίς ο Μακρυγιάννης με κοντινό πλασέ, μετά από κούρσα και ασίστ του Θοδωρή Περιστέρη.

Ο Κώστας Δημουλιάς στην συνέχεια κι αφού είχε δύο σουτ εκτός περιοχής που πέρασαν ξυστά άουτ, κατάφερε στο 23΄με δυνατό αριστερό βολέ από πλάγια, να νικήσει τον πανύψηλο Κώτση και να σημειώσει το 2-0, που έμελλε να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη στο 50΄ένα διώξιμο του Σκαμνέλου και εξ` επαφής χέρι του Περιστέρη, ήταν αφορμή στον διαιτητή Νίκο Ρούσσο να δείξει το σημείο του πέναλτι, εξαντλώντας την αυστηρότητά του και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους ακίνδυνους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 2-1, χωρίς οι ίδιοι να έχουν δημιουργήσει καμιά φάση κυριολεκτικά.

Ακολούθησε η απερίσκεπτη ενέργεια του Κονάκη των φιλοξενουμένων, που κλάδεψε τον Περιστέρη από πίσω, αναγκάζοντας τον διαιτητή να τον αποβάλλει.

Με δέκα πλέον παίχτες στο γήπεδο η Δόξα Ωρωπού, δεν μπόρεσε ως το τέλος να προβάλλει καμιά αντίσταση στους κυανέρυθρους παίχτες, οι οποίοι έκαναν την μια φάση μετά την άλλη και πέτυχαν άλλα πέντε γκολ μέχρι το ενενήντα.

Την αρχή έκανε και πάλι ο Μακρυγιάννης στο 60΄ο οποίος με υπέροχο ανάποδο σουτ αιφνιδίασε τον γκολκίπερ Κώτση, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-1.

Ακολούθησε λίγο αργότερα και πάλι ο Κώστας Δημουλιάς, ο οποίος μετά από καλά εκτελεσμένη κομπίνα ενός φάουλ, έγινε αποδέκτης της μπάλας και με δυνατό σουτ, την έστειλε χαμηλά στην γωνία του Κώτση γράφοντας το 4-1.

Στο 75΄ήταν η σειρά του Γιώργου Ορφανού με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, να πετύχει κι αυτός γκολ, ανεβάζοντας το σκορ σε 5-1.

Στο 80΄ήταν η σειρά του αρχηγού Ανδρέα Κτενά, με μακρινό βολέ, να χρησθεί και αυτός σκόρερ, σφραγίζοντας έτσι μια ακόμα καλή του εμφάνιση.

Στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης ο δεκατετράχρονος Θοδωρής Παπακωνσταντής, που είχε μπει ως αλλαγή, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας με πέναλτι, που είχε κερδίσει ο δαιμόνιος Ορφανός, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 7-1.

Ενδιάμεσα οι Λάμπρος Καταγής, Γιάννης Γεωργάκης και Θοδωρής Περιστέρης, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ.

Οι θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα, έφυγαν τελικά ικανοποιημένοι με την εικόνα της ομάδας του Τηλυκράτη, οι παίχτες του οποίου έδειξαν μετά από καιρό, πάθος και υπέρμετρη αγωνιστικότητα.


ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία πέρασε ο Πανλευκάδιος και το τελευταίο δύσκολο τεστ πριν την λήξη του πρωταθλήματος, αφού πέρασε νικηφόρα και από την δύσκολη έδρα του Αμβρακικού Βόνιτσας.

Οι παίχτες του Γιώργου Κατηφόρη, πέτυχαν μια ακόμη λόγω σκορ αγχωτική νίκη με 2-1 και κρατάνε στα χέρια τους την πρώτη θέση, έστω και με την ένσταση σε εκκρεμμότητα.

Ο Πανλευκάδιος ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 19΄μετά από ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα από τον φορ Κολοβό, ο οποίος είχε πριν χάσει μια μεγάλη ευκαιρία.

Μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν κάπως, αλλά ήταν σχετικά ακίνδυνοι για την εστία του γκολκίπερ Μπάμπη.

Με την έναρξη της επανάληψης περίπου στο 50΄, ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους όταν ο Θεράπος, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 25΄βρήκε με υπέροχη ασίστ τον νεαρό Μπεκιάρη και ο τελευταίος από κοντά έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Η χαρά των Βονιτσάνων όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού στην αμέσως επόμενη φάση, ο Βασίλης Τριάντος που βρέθηκε αφύλακτος στην μικρή περιοχή, με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Παχή και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η συνέχεια του ματς δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού οι φιλοξενούμενοι με άμυνα γρανίτη, κράταγαν εκτός πεδίου δράσης τους επιθετικούς του Αμβρακικού, ενώ στην αντεπίθεση, δημιούργησαν κι έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες να καθαρίσουν το  τρίποντο πιο εύκολα, με του Μπάμπη Κοκκόλη και Κολοβό.

 

ΚΑΤΟΥΝΑ

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη με 1-2 για τον Κεραυνό Κατούνας, στην έδρα του Α.Ο. Παλαίρου, στο πιο κρίσιμο ίσως ματς του φετινού πρωταθλήματος, για την ομάδα των Ψαράδων.

Οι παίχτες του Χρήστου Λογοθέτη, κόντρα στα προγνωστικά, στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Παλαίρου και κατάφεραν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ, να πάρουν την νίκη που υπό προϋποθέσεις, ίσως να σημαίνει και απ` ευθείας παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Μεγαλύτερη αξία δίνει στην νίκη της Κατούνας, το γεγονός ότι επιτεύχθηκε επί ενός αντιπάλου που είχε τον ίδιο στόχο και μέσα σε ένα γήπεδο, που μετέτρεψαν σε καμίνι οι οπαδοί των γηπεδούχων.

Το ματς ξεκίνησε με τον τραυματισμό του φορ Νίκου Πετούση, ο οποίος παρά την αντίθετη γνώμη του γιατρού, συνέχισε να αγωνίζεται και μάλιστα ήταν αυτός που χάρισε με δικό του γκολ, τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η παρουσία του γκολκίπερ Καρφάκη, που πήρε άδεια από τον στρατό, κάτω από τα γκολπόστ για την Λευκαδίτικη ομάδα, γέμισε με αυτοπεποίθηση τους συμπαίκτες του, οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν στο 20΄με σουτ του Πέτρου Φωτεινού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων, ήταν κυριολεκτικά για όσκαρ και δεν επέτρεψε σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, στους επικίνδυνους επιθετικούς της Ζαβερδας να γίνουν απειλητικοί.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Βασίλης Γουρζής και Φέτσης, που βρέθηκαν σε θέση βολής, δεν κατάφεραν να απλοποιήσουν τα πράγατα και μοιραία σε μιαστιγμή αδράνειας στο 65΄ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Χρήστου Καράμπαλη.

Το γκολ αυτό καθόλου όμως δεν επηρέασε τους βυσινί, που έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν το ματς και το κατάφεραν τελικά, αφού για ακόμη φορά ο στράϊκερ Νίκος Πετούσης στο 78΄βρήκε δίχτυα, πετυχαίνοντας το 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην τελευταία αγωνιστική που ακολουθεί, η Κατούνα χρειάζεται νίκη επί της αδιάφορης Βόνιτσας και στραβοπάτημα του Α.Ο. Πλαγιάς στην Πάργα, για να τερματίσει πάνω από την γραμμή των μπαράζ και να πάει σε πρόωρες διακοπές.


ΚΑΡΥΑ

Η Καρυά στο γήπεδο Σφακιωτών, δεν τα κατάφερε με αντίπαλο τον φορμαρισμένο Απόλλωνα Πάργας και υπέκυψε φυσιολογικά με σκορ 1-3, αφού οι επιθετικοί της κυρίως, έχασαν ειδικά στην επανάληψη, τρομακτικές ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ παράλληλα και οι αμυντικοί της δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καυτό επιθετικό Σάκη Μηλιώνη, που πέτυχε τρία γκολ.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός των φιλοξενουμένων, κατάφερε σε ένα διάστημα είκοσι περίπου λεπτών, προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, να βρει δίχτυα τρεις φορές και να βάλει πρόωρο τέλος, στα σχέδια του κόουτς Αλέξη Βλασσόπουλου.

Στην επανάληψη ο συνήθης ύποπτος Έρβις Σκέμπι πέτυχε στο 65΄την μείωση του σκορ και ακολούθησαν πολλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ από τους γηπεδούχους, οι οποίες όμως χάθηκαν.

Βαθμολογικά λίγο το κακό για τα Λιοντάρια, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αρχίσουν τα μπαράζ με λιγότερους βαθμούς, από τις υπόλοιπες ομάδες και θα χρειασθεί ούτως ή άλλως να κάνουν μεγάλη υπέρβαση, για να φτάσουν στην πολυπόθητη σωτηρία.

Πρόεδρος Πίου

21:18:25

2016-04-06