Στον τέταρτο συνεχόμενο τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ το παιδικό της Δόξας, που νίκησε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων

Την νίκη που θα την στέλνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τελικό του Παιδικού πρωταθλήματος της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Βορειοδυτικής Ελλάδος (ΕΣΚΑΒΔΕ), πέτυχε η Δόξα, αποκλείοντας τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με 60-53.

Οι δυο ομάδες, συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος, αν και ήταν οι ομάδες του περσινού τελικού, με νέα πρόσωπα στην σύνθεση τους και σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι ``πραγματικός`  ημιτελικός. Είχε πάθος και οι δυο ομάδες έπαιξαν δυνατά, αλλά η Δόξα που έλεγξε το παιχνίδι σε όλη την διάρκεια του, πήρε την πρόκριση. Έδειξε στο γήπεδο ότι ήταν καλύτερη ομάδα, πιο διαβασμένη και πιο αποφασιστική.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λευκαδίτικη ομάδα ήταν η κυρίαρχη του παιχνιδιού. Με πολύ καλές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση, παρά τα προβλήματα από φάουλ, την καλή άμυνα της γιαννιώτικης ομάδας και τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό (δέχτηκαν οι παίχτες της δυο τεχνικές ποινές),προηγήθηκε με 41-27.Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΑΓΣΙ με άμυνα ζώνης, προσπάθησε να αλλάξει την ροη του παιχνιδιού. Η Δόξα ``βραχυκύκλωσε στην επίθεση της, πετυχαίνοντας ένα καλάθι σε 8`,αλλα η άμυνα της ήταν απροσπέλαστη (το 7-7 του δεκαλέπτου το επιβεβαιώνει ) και παρά την αστοχία της κρατούσε σταθερά το προβάδισμα. Η τέταρτη περίοδος δεν άλλαξε πολλά, η Δόξα δέχτηκε μερικά τυχερά σουτ, όμως με όπλο την άμυνα δεν άφησε τους γιαννιώτες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το τελικό 60-53.Μια πανάξια πρόκριση, που την δικαιούνταν και έτσι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Εκεί που φέτος θα αντιμετωπίσει την Νικόπολη Πρέβεζας,(απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Αίολο Αστακού 89-67), αντίπαλο της και στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος. Εκεί όπου η Δόξα, πέτυχε δυο νίκες, ( 53-52 στην Πρέβεζα και 61-58 στην Λευκάδα).Το δύσκολο κομμάτι για τον Δημήτρη Κόγκα, είναι να βγάλει από το μυαλό των παιχτών του τα δυο προηγουμένη παιχνίδια, γιατί ένας τελικός είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ο τέταρτος συνεχόμενος τελικός της Δόξας, θα ναι τελείως διαφορετικός. Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και έφτασαν μέχρι εδώ έχοντας οι αθλητές τους παίξει από 26 αγώνες, που σίγουρα έχουν αλλάξει πολλά στις ομάδες, σίγουρα προς το καλύτερο.

1ο Δεκ.17-11,ημιχρονο 24-18, 48-34,60-53

ΔΟΞΑ(ΚΟΓΚΑΣ)Π.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,ΒΛΑΧΟΣ,ΚΤΕΝΑΣ,

ΚΟΝΤΟΠΡΙΑΣ,ΡΑΠΤΗΣ,ΛΑΜΠΡΗΣ,Γ.ΣΟΛΔΑΤΟΣ,

ΑΘΑΝΙΤΗΣ,ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ,ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ,ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ,

ΒΑΓΕΝΑΣ

02:53:23

2016-04-13