Οι τέσσερις λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν την ολυμπιακή φλόγα στην τελετή της Λευκάδας

 

Σύμφωνα με  ανάρτηση στο facebook του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα αθλητισμού Σπύρου Πόλιτη, στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα θα τρέξουν ως λαμπαδηδρόμοι οι παρακάτω άξιοι και άξίες συμπολίτες και συμπολιτισσές  μας :

Ο Γουρούνας Φίλιππος, μαθητής του Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ  εκπροσωπώντας φυσικά και όλους τους συμμαθητές του και τις συμμαθητριές του.

Φωτογραφία από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου το 2015 όπου είχε παραβρεθεί  η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Δόξας.

 

Ο Κούρτης Φώτης βετεράνος δρομέας 15000μ πρωταθλητής Ελλάδας και βαλκανιονίκης. Στους 37ους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου του 1978 που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από 11 ως 13 Αυγούστου ο Φώτης Κούρτης με χρόνο 3.41.39 κατέλαβε την 1η θέση.

 

Η Λευκαδίτισσα που σώζει μια ανθρώπινη ζωή!

Η 26χρονη Ουρανία Κάρμεν Γράψα, που πριν από δύο μήνες περίπου ενημερώθηκε πως βρέθηκε η μοναδική συμβατή δότης, ανάμεσα σε δείγμα δυόμισι εκατομμυρίων ανθρώπων από όλο τον κόσμο, για έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία. Προκειμένου να σωθεί ένας συνάνθρωπός μας, η Ουρανία, χωρίς δεύτερη σκέψη, απάντησε θετικά στην πρόκληση της επέμβασης, κι αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση προκειμένου να δώσει μυελό των οστών σε έναν άντρα από την Ισπανία (δείτε περισσότερα εδώ).

Η Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια του στίβου και βαλκανιονίκης Κορίνα Πολίτη φοιτήτρια στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών.Διαβάστε σχετικό άρθρο πατώντας εδώ

Η Λευκάδα θα αποτελέσει έναν απ` τους, συνολικά, 28 «σταθμούς» στο ελληνικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας, μέχρι την επίσημη παράδοσή της (27/4) στους διοργανωτές των φετινών Αγώνων, στο Ρίο της Βραζιλίας! Η τελετή θα γίνει την Παρασκευή 22-4-2016 στις 4.35 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Δήμος Λευκάδας:Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 η Ολυμπιακή Φλόγα στη Λευκάδα(δείτε εδώ)

04:37:56

2016-04-13