Tους Μαχητές Δόξας Πεύκων υποδέχεται η Δόξα

Παιχνίδια για όλα τα... γούστα περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής (Σάββατο 16/4) 25ης αγωνιστικής της Α2. Έξι στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, μπορεί να απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι όμως οι "μάχες" κορυφώνονται σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας, με τις σημαντικότερες να διεξάγονται σε Μαρούσι ("Δαΐς") και Χαλκιδική (Πευκοχώρι).

Ρεπό έχει το Παγκράτι.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ: Στη Λευκάδα υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι η τοπική Δόξα. Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το "διπλό" στη Πάτρα, οι νησιώτες φιλοξενούν τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και θέλουν να δώσουν συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις ώστε να εκμεταλλευτούν το ρεπό του Παγκρατίου και να πλασαριστούν και πάλι στην κορυφαία "πεντάδα" που οδηγεί στα πλέι οφ ανόδου. Για τους Μαχητές είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και πίεση, όπου ότι πετύχουν θα είναι κέρδος, δεδομένου ότι βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τον απευθείας υποβιβασμό.


Τσαλδάρης: «Ίδια προσοχή και σοβαρότητα»


Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση μεταξύ της Δόξας Λευκάδας και των Μαχητών Δόξας Πεύκων, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας, θεωρώντας ότι οι νίκες επί του Φάρου Κερατσινίου και του Προμηθέα Πατρών δεν κάνουν την ομάδα του αδιαφιλονίκητο φαβορί.

«Αν ορισμένοι νομίζουν ότι επειδή κερδίσαμε τον Φάρο Κερατσινίου και τον Προμηθέα Πατρών τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα συμβεί το ίδιο και με τους Μαχητές, γελιούνται» ανέφερε ο έμπειρος παίκτης και εξήγησε:

«Δίνουμε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι εναντίον μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία «διψάει» για βαθμούς ώστε να υλοποιήσει το στόχο που είχε θέσει από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων, ενώ έχουμε παρακολουθήσει κατά το παρελθόν ομάδες μικρότερης, θεωρητικά, δυναμικότητας να κερδίζουν μεγαλύτερες. Γι` αυτό και όλες οι ομάδες χρειάζονται την ίδια προσοχή και τη σοβαρότητα.

Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν την ποιότητα και αν δεν τους προσέξουμε, τότε μπορεί να έχουμε απώλεια βαθμού. Ο κόουτς μας έχει επανειλημμένως αναφέρει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το γενικό στόχο αλλά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στο τέλος, άλλωστε, θα γίνει ο απολογισμός.

Θεωρώ ότι καθ` όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατό καλύτερα, σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο. Έχουμε αφήσει πίσω μας την εκτός έδρας νίκη επί του Προμηθέα και έχουμε προσηλωθεί στο ματς του Σαββάτου. Επαναλαμβάνω ότι το κλειδί της νίκης είναι να δείξουμε συγκέντρωση και μαχητικότητα και στα 40 λεπτά του αγώνα».


ΔΟΥΚΑΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: Στο Μαρούσι στο κλειστό του "Δαΐς" δεν θα υπάρχει κόσμος καθώς η έδρα του Δούκα είναι τιμωρημένη, όμως θα υπάρχει πολύ σασπένς και ένα πολύ σημαντικό από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι. Η ομάδα του Αμαρουσίου, παρουσία και των καμερών της ΕΡΤ, υποδέχεται τον Προμηθέα Πατρών σε ένα ματς που αμφότεροι οι "μονομάχοι" "διψούν" για τους βαθμούς της νίκης. Ο Δούκας προκειμένου να σταθεροποιηθεί μακριά από τη ζώνη των πλέι άουτ και να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της σωτηρίας και οι Πατρινοί, που προέρχονται από πικρή εντός έδρας ήττα από τη Δόξα, για να εδραιώσουν τη θέση τους στα πλέι οφ ανόδου. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Ο πρωτοπόρος Φάρος Κερατσινίου φιλοξενείται στο Περιστέρι (Α. Παπανδρέου) από την ομώνυμη ομάδα και δεδομένοι ότι βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της σεζόν δεν θέλει ούτε να σκέφτεται πιθανό... στραβοπάτημα. Οι Πειραιώτες είναι σαφώς ανώτεροι και ποιοτικότεροι του αντιπάλου, ο οποίος όμως διαθέτει μια σαφώς πιο "βαριά" φανέλα και δεν θα αποτελέσει έναν εύκολο αντίπαλο. Το Περιστέρι μάχεται για να κρατηθεί στη κατηγορία και χωρίς άγχος θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν, στηρίζοντας πολλά και στην έδρα του που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο.

ΨΥΧΙΚΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Δυνατή σύγκρουση στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, με το Ψυχικό να φιλοξενεί τον Εθνικό. Μπορεί τις δύο ομάδες να τις χωρίζει μια σημαντική βαθμολογική απόσταση, όμως δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές σε ποιότητα, κάτι που είχε φανεί και στο ματς του πρώτου γύρου όπου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με δυσκολία (76-75). Μετά την ήττα στο Παγκράτι το Ψυχικό είναι υποχρεωμένο να κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις του την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα αφού δεν έχει διαφύγει τον κινδύνου της συμμετοχής στα πλέι άουτ. Αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία στη μέση Μοσχοβίτη. Ο Εθνικός έχει σχεδόν διασφαλίσει μια θέση στα πλέι οφ, όμως προέρχεται και αυτός από ήττα και θέλει ένα σημαντικό "διπλό" για βαθμολογικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:
"Τελικός" σωτηρίας στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Πευκοχώρι, όπου κοντράρονται η τοπική Ευρώπη με τον Φίλιππο Βέροιας. Ο χαμένος ουσιαστικά... χάνεται καθώς θα πάρει τον δρόμο του απευθείας υποβιβασμού, με τους γηπεδούχους να είναι σε σαφώς δυσμενέστερη θέση λόγω του ότι βρίσκονται στον... πάτο της βαθμολογίας. Ο Φίλιππος με νίκη θα μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στα πλέι άουτ, ενώ επιθυμεί ασφαλώς και ήττα του Περιστερίου στο ματς με τον Φάρο. Με προβλήματα οι δύο αντίπαλοι, καθώς αμφίβολη από πλευράς Ευρώπης είναι η συμμετοχή του Νησιώτη, ενώ από τον Φίλιππο "παίζεται" η συμμετοχή του πρώτου ριμπάουντερ του, Κασαμπαλή.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ:
Ανεβασμένο ηθικό έχει και ο Ηρακλής μετά τη νίκη του στην Ερυθραία τη περασμένη εβδομάδα. Αν καταφέρει και νικήσει τη Λιβαδειά στο "Ιβανώφειο", τότε θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την αποφυγή των πλέι άουτ και την απευθείας σωτηρία του. Από την άλλη η ΑΕΛ δείχνει να χάνει το... τρένο των πλέι οφ, όμως μόνο αδιάφορη δεν είναι. Η διασφάλιση της απευθείας παραμονής στην Α2 είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για τους Βοιωτούς, οι οποίοι έχουν την ποιότητα και την εμπειρία για το "διπλό", οπότε προμηνύεται ένα πολύ ενδιαφέρον και αμφίρροπο ματς. Μεγάλο πλήγμα για τους φιλοξενούμενους η απουσία των τραυματιών Βουκαντίνοφ και Βούλγαρη.

ΚΥΜΗ - ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ:
Το πρόγραμμα συμπληρώνει η συνάντηση της Εύβοιας, ανάμεσα στη Κύμη και τον Πανερυθραικό. Οι γηπεδούχοι που ελπίζουν ακόμη και στη κατάκτηση της πρώτης θέσης έχουν τον πρώτο λόγο. Θα αγωνιστούν πλήρης καθώς επιστρέφουν οι τραυματίες Μιλόσεβιτς και Τουντζιαράκης, ενώ στην έδρα τους είναι "άτρωτοι". Η ομάδα της Ερυθραίας καλείται να δώσει τέλος στην βαθμολογική κατρακύλα των τελευταίων εβδομάδων (πέντε σερί ήττες), όμως τα πράγματα για αυτή είναι πολύ δύσκολα και χρειάζεται μια μεγάλη υπέρβαση για να αποφύγει τα μπαράζ για την παραμονή στην Α2.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

basketblog.gr

10:57:21

2016-04-16