Τα αγωνιστικά νέα των έως τώρα αγώνων μπαράζ της Α και Β κατηγορίας της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας

 

ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ-ΠΑΡΓΑ

Ο Πανλευκάδιος την Κυριακή, μετά από ένα μέτριο ματς, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάργας, πήρε τελικά την πρόκριση στον τελικό, κερδίζοντας δύσκολα με 1-0 με ένα πέναλτι που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

Ένα πέναλτι που εξόργισε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι και υποστηρίζουν ότι ήταν εκτός περιοχής, ήταν αφορμή και για την αποβολή του Γκόγκα, αλλά και για το τέλος του παιγνιδιού στην ουσία, μιας και από `κει και πέρα δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο.

Ο Πανλευκάδιος στο πρώτο μέρος, αγωνίσθηκε έξυπνα και προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως στην  αντεπίθεση, ενώ ο Απόλλωνας που είχε την εδαφική υπεροχή, ήταν σχεδόν ακίνδυνος επιθετικά.

Στο 5′ ο Τριάντος εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του νεαρού  γκολκίπερ Παπανικολάου.
Στο 10′ ο μικρός Κοκόλης με βαθιά μπαλιά στην περιοχή, βρήκε τον αρχηγό Μπάμπη Κοκόλη , ο οποίος απείλησε με καρφωτή  κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Πάργας πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το μηδέν.

Στο 20΄αποχώρησε ο εξτρέμ Κούσης των γηπεδούχων λόγω τραυματισμού και στην θέση του πέρασε ο μέσος Τουλκερίδης.

Στο 34′ ο Χασακής για τον Πανλευκάδιο επιχείρησε όμορφη σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Κολοβός που βρέθηκε φάτσα με το τέμα αστόχησε απελπιστικά.

Μια δυνατή κεφαλιά του στόπερ Βλάχου στο 38′ από κόρνερ, ανάγκασε και πάλι τον  Παπανικολάου,να κάνει σωτήρια επέμβαση.

Την καλύτερη ευκαιρία για το 0-1 είχε ο Απόλλωνας  στο 40΄ λεπτό, όταν οι παίχτες του Αλέκου Βάσι, βγήκαν στην αντεπίθεση με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Μπάμπης  βγήκε ρισκάροντας εκτός περιοχής και πρόλαβε με κίνηση καράτε τον Μηλιώνη που είχε οπλίσει.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και σταδιακά άρχισε να ανεβάζει παίχτες στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 55΄από αμφισβητούμενη θέση ο Μηλιώνης πέτυχε γκολ, το οποίο ακύρωσε ο λάϊσμαν Φραγκούλης.

Η φάση που έκρινε ουσιαστικά τον αγώνα, σημειώθηκε στο 65΄, όταν ο Κοκόλης κινούμενος από την δεξιά πλευρά της επίθεσης, με φορά αντίθετη προς την εστία, ανατράπηκε στα όρια της περιοχής και ο διαιτητής Ρούσος που αρχικά έδειξε φάουλ, μετά από υπόδειξη του επόπτη Γκαρτζονίκα έδωσε τελικά πέναλτι.

Η κάμερα πάντως φάνηκε να δικαιώνει τον επόπτη στην απόφασή του, αλλά οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν αυτή την πολυτέλεια, αμφισβήτησαν έντονα την υπόδειξη και προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο αμυντικός Γκόγκα.

Ο Τουλκερίδης που ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και πλέον το ματς έγειρε για τα καλά στην πλευρά των γηπεδούχων.

Το υπόλοιπο διάστημα του παιχνιδιού μέχρι το τέλος, ο Απόλλωνας παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίχτες, εξακολούθησε να έχει την υπεροχή, αλλά δύσκολα έφτανε στην εστία του Μπάμπη.

Ο Πανλευκάδιος είχε την τελευταία ευκαιρία να πετύχει το 2-0 στο 87′ όταν ο Κολοβός βρέθηκε τετ α τετ με τον Παπανικολάου, αλλά πλάσαρε πάνω του.

 

Διαιτητής: Ρούσος Ν. Βοηθοί: Φραγκούλης - Γκαρτζονίκας

Πανλευκάδιος (Κατηφόρης Γ.)
Μπάμπης, Τσελάι, Κοκόλης ΧΣ, Βλάχος, Τριάντος, Φλούδας, Κοκόλης ΧΖ(74′ Γουριώτης), Μπαλή, Κολοβός, Χασακής(82′ Στεριώτης), Κούσης(20′ Τουλκερίδης).

Απόλλωνας Πάργας (Βάσι Α.)
Παπανικολάου, Μάρκο, Μπιστιώλης, Βάσιος Α, Γκόγκα, Τόρες, Ντίσιος(82′ Ευαγγέλου), Βάσιος Ε, Αναστασίου(70′ Τζαφερι), Μηλιώνης, Γκλουτσαϊ(80′ Ζελαντινι).

ΚΑΡΥΑ-ΠΛΑΓΙΑ

Με το στείρο 0-0 ολοκλήρωσαν ΑΟ Καρυάς και ΑΟ Πλαγιάς το Σάββατο, τον αγώνα για πρώτη αγωνιστική των μπαράζ για τα Play out, σε ένα μέτριο ποιοτικά ματς με τους δυο αντιπάλους να μην μπορούν να απειλήσουν σε πολλές περιπτώσεις. Λίγες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, παιχνίδι κέντρου, πολλά τα λάθη κυρίως στην μεσαία γραμμή.

Ο ΑΟ Καρυάς έδειξε καλύτερο πρόσωπο στο πρώτο εικοσάλεπτο όπου και δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα των Βάσκων. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη και ο αρχικός ενθουσιασμός χάθηκε για τους γηπεδούχους που λόγω της κρισιμότητας του ματς έδειξαν ιδιαίτερα αγχωμένοι.

Ο ΑΟ Πλαγιάς αντίθετα, με τον αρχηγό Βασίλη Μωραϊτη να κινείται σε ρηχά νερά, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, να πιάσει καλή απόδοση και τελικά πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε.

Ο ΑΟ Καρυάς ξεκίνησε με μια επικίνδυνη κεφαλιά του Σκέμπι έπειτα από φάουλ του Βακουφτσή στο 12′ που κατέληξε άουτ,

Ο νεαρός Ναζεράι στο 40′ επιχείρησε δυνατό σουτ το οποίο όμως μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Πλαγιάς Καταγής.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι συνεχίσθηκε στο ίδιο τέμπο, με τους φιλοξενούμενους να προσέχουν την άμυνά τους περισσότερο και να μην βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι κάπως ανορθόδοξα, έχοντας την εδαφική υπεροχή, προσπάθησαν να απειλήσουν με στημένα κυρίως, χωρίς όμως να τα καταφέρουν .

Ένα φάουλ του Σκέμπι στο 49′ πέρασε ξυστά από το δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και μια κεφαλιά του Βακουφτσή στο 55′ .

Στο 67′ η Καρυά και πάλι πλησίασε το γκολ, όταν ο Σταύρου εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Στο 78΄ο Καταγής έδιωξε σε κόρνερ δυνατό σουτ του Σκέμπι, κρατώντας το μηδέν, ενώ λίγο μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κοκόλης των φιλοξενουμένων.

Στο 80′ ο τερματοφύλακας Χαλκιόπουλος, έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του επιθετικού Σταμουλάκη της .

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΚΑΡΥΑ

Για την δεύτερη αγωνιστική των play out η Καρυά, πέτυχε τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη στην έδρα του Αρχάγγελου με σκορ 0-1.

Μια νίκη που ανοίγει πλέον διάπλατα τον δρόμο για την σωτηρία της ομάδας, αφού έγινε επί ενός αντιπάλου ισόβαθμου μέχρι χθες στην βαθμολογία, ο οποίος έχει τον ίδιο στόχο με τα Λιοντάρια.

Η ισοπαλία στο ντέρμπι του Ξηρομέρου, στο δεύτερο ματς της ημέρας, ευνόησε επίσης την Καρυά, η οποία πλέον πλησίασε και τους δύο πρωτοπόρους.

Για την Καρυά αν διατηρήσει αυτή την θέση μέχρι τέλους, αρκεί να σωθεί η Φιλιππιάδα και να ανεβεί ο Πρωταθλητής στην Γ΄Εθνική, ώστε να εξασφαλίσει την σωτηρία.

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και με το πάθος και την αγωνιστικότητα που έδειξαν, πήραν δίκαια τους τρεις βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι της ΑΕΚ, στο πιο κρίσιμο ματς της σαιζόν, φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Σχεδόν όλες οι ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν για λογαριασμό της Καρυάς και αν οι επιθετικοί της ήταν πιο εύστοχοι, θα είχε καθαρίσει από νωρίς το τρίποντο.

Δύο φορές η μπάλα σταμάτησε στα δοκάρια του Ισπόγλου από κεφαλιές των Ρεκατσίνα και Σταύρου, ενώ δύο γκολ του Έρβις Σκέμπι ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Το πολύτιμο γκολ της νίκης πέτυχε στο 25΄ο φορ Σταύρου με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από κόρνερ.

Στην επανάληψη δεν έγιναν και πολλές φάσεις, αλλά η άμυνα της Καρυάς σε κανένα σημείο δεν πιέσθηκε ιδιαίτερα, με εξαίρεση το τελευταίο τρίλεπτο, όπου και χρειάσθηκε ο γκολκίπερ Πάνος Χαλκιόπουλος να κάνει μια εκπληκτική επέμβαση  σε καρφωτή κοντινή κεφαλιά και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ, με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο και άκρως επιθετική φιλοσοφία, κατέβασε από την αρχή την ομάδα ο κόουτς Αλέξης Βλασσόπουλος και η εικόνα του ματς και το τελικό αποτέλεσμα τον δικαίωσαν πλήρως.


ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΑΠΟ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΝΥΔΡΙ-ΜΑΡΑΝΤΟΧΩΡΙ

Με σκορ 1-0 για τους γηπεδούχους, τελείωσε ο πρώτος ημιτελικός ανόδου στην πρώτη κατηγορία, μεταξύ Οδυσσέα Νυδριού και Αυγερινού Μαραντοχωρίου, που έγινε την Κυριακή στο Νυδρί, παρουσία αρκετών φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι του Χρήστου Βάνα, ήταν εμφανώς ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν εκτός του γκολ που πέτυχαν, να δημιουργήσουν και πολλές ευκαιρίες.

Ο Σάββας Γαζής στο 25΄με εκπληκτικό πλασέ πάνω από το σώμα του τερματοφύλακα Φατούρου, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, την πάσα του Μπελεγρίνου και την στιγμιαία αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων, για να πετύχει το μοναδικό τέρμα που σημειώθηκε στο παιχνίδι.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Οδυσσέα, απώλεσε ο Χρυσοβιτσάνος λίγο αργότερα, όταν αστόχησε σε κοντινή κεφαλιά.

Ο Αυγερινός στο πρώτο μέρος έκανε αισθητή την παρουσία του, σε μια φάση στο 40΄, όταν ο Δημήτρης Κούτσικος δημιούργησε κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξαν οι ρόλοι, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν άμεσα για την ισοφάριση.

Ο φορ Θεριανός που αντικατέστησε τον τραυματία Κούτσικο έχασε προς το τέλος του παιχνιδιού την μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι στην αντεπίθεση, απείλησαν δύο φορές με τους Βερύκιο και Γιάννη Γαζή, που ήταν άστοχοι.

Μεγάλο πλήγμα πάντως για τους γηπεδούχους αποτελεί ο τραυματισμός του Σάββα Γαζή, που είναι αμφίβολος για την ρεβάνς.

Με κόκκινη αποχώρησε στο 85΄ο βραχύσωμος στόπερ Πάνος Κοντογιάννης για τον Οδυσσέα και σίγουρα χάνει τον επαναληπτικό.

Οδυσσέας Νυδριού (Βάνας)
Πέτκοφ, Κυριακίδης Β, Κοντογιάννης, Γαζής, Μπελεγρίνος, Ταξιαρχιώτης, Ζουριδάκης (Σταμούλης), Χρυσοβιτσάνος, Γαζής Σ (Κυριακίδης Κ.), Μπελεγρίνος, Βερύκιος (Κομινάτος).

Αυγερινός Μαραντοχωρίου (Αργυρός)
Φατούρος, Παπαδήμας, Αργυρός, Πολίτης, Κούτσικος(Θεριανός), Στραγαλινός(Σκληρός), Παξινός, Σκλαβενίτης, Δρακονταειδής, Παληογιάννης, Αντύπας(Μαυροκέφαλος).

Πρόεδρος Πίου

12:52:43

2016-04-23