Άξιος πρωταθλητής ο Τηλυκράτης,τώρα αρχίζουν τα δυσκολότερα-Οι ομάδες και το πρόγραμμα του πρωταθλήματος για τη Γ Εθνική

Ένα δυνατό παιχνίδι, όπου οι ποδοσφαιριστές  προσπάθησαν για το καλύτερο παίζοντας μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια, πλην λίγων περιπτώσεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι 2000 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Πλάτωνας Γρηγόρης. Ο τελικός που έβγαζε τον πρωταθλητή  της ΕΠΣ-Πρέβεζας Λευκάδας, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων ως τα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων, καθώς το αποτέλεσμα ήταν ανοικτό και για τις δύο ομάδες που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες  για να βάλουν γκολ. Ο Τηλυκράτης, που αγωνιζόταν στα τελευταία 20 λεπτά με 10 παίκτες, κατάφερε τελικά να πάρει τη νίκη, με γκολ που πέτυχε ο Μακρυγιάννης στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο Τηλυκράτης που έδωσε 30 αγώνες στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όπου είχε 27 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα ενώ πέτυχε 112 γκολ και δέχτηκε μόνο 14, ανακηρύσσεται άξιος πρωταθλητής, έχοντας επίσης πετύχει να μην χάσει στις αναμετρήσεις του, με τον σημαντικότερο φετινό του αντίπαλο Πανλευκάδιο (δύο νίκες μία ισοπαλία).

Η ομάδα της Λευκάδας, που συμμετέχει συχνά σε κοινωνικές δράσεις καθώς και πραγματοποιεί ανάλογες εκδηλώσεις, προσκάλεσε τον Ηλία Βασιλείου (μετά το περιστατικό της προηγούμενης Κυριακής) να καθίσει δίπλα στον πάγκο της ομάδας, τον βράβευσε για το θάρρος και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας που έχει, και του πρόσφερε τη φανέλα και ένα βιβλίο με την ιστορία του Τηλυκράτη.

Το πάθος και η θέληση κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, με τον Τηλυκράτη να είναι καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και τον Πανλευκάδιο στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου, όπου έχασε και την σημαντικότερη ευκαιρία του, στο 75` με τον Κοκόλη ΧΖ, που πλάσαρε εκτός εστίας από καλή θέση. Λίγα λεπτά μετά πήρε κόκκινη κάρτα ο Κτενάς με δεύτερη κίτρινη. Ο Πανλευκάδιος εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή, βγήκε μπροστά και πίεσε κυριως στα τελευταία λεπτά, χωρίς να κάνει όμως άλλη μεγάλη φάση, που τις έκανε ό Τηλυκράτης στις αντεπιθέσεις του. Στο 85 απείλησε με σουτ του Καταγή Γ, και στις καθυστερήσεις ο "δαιμόνιος" πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Θ. Περιστέρης, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αμυντικού, έκλεψε και κράτησε σωστά τη μπάλα, μέχρι να τη δώσει στον Μακρυγιάννη που σούταρε εύστοχα πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, που το πανηγύρισε έξαλα.

Δείτε τη φάση

 

Καλή σε γενικές γραμμές η Διαιτησία του Αλεξανδρόπουλου και των Βοηθών του Ποντίκης και Κωνσταντίνου.

Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς): Σκιαδάς, Βρεττός(62′ Σκαμνέλος), Καταγής Σ, Καταγής Λ, Ιασωνίδης, Ορφανός(38′ Περιστέρης), Μακρυγιάννης, Κτενάς, Σιδέρης(67′ Γεωργάκης), Καταγής Γ, Δημουλιάς.

Πανλευκάδιος (Γιώργος Κατηφόρης): Μπάμπης, Τσελάι, Κοκόλης ΧΣ(83′ Γουριώτης), Βλάχος(72′ Κόκκαλης), Τριάντος, Φλούδας, Κοκόλης ΧΖ, Μπαλή, Κολοβός, Χασακής(71′ Τουλκερίδης), Κούσης.

Τα δυσκολότερα αρχίζουν τώρα για τον Τηλυκράτη, καθώς  στις 15 Μαΐου ξεκινούν, τα μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική.  Οι αντίπαλοι  του Τηλυκράτη θα είναι ο Ναυπακτιακός Αστέρας, ο Αστέρας Ιτέας και μία εκ των Σκουφά Κομποτίου ή Αμβρακία Κωστακιών. Στη Γ Εθνική θα ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες του πρωτάθληματος με το παρακάτω πρόγραμμα, που δυσκολέρερο δεν θα μπορούσε να είναι για τον Τηλυκράτη, που μετά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, έχει τρία εκτός, με Ναυπακτιακό Αστέρα, Αστέρα Ιτέας, και την ομάδα της Άρτας. Ο Τηλυκράτης τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη συμπαράσταση από τους  φίλάθλους του, για να επιτύχει την άνοδο στη Γ Εθνική.

Το πρόγραμμα του 8ου ομίλου

1η αγωνιστική (Κυριακή 15/05/16, 17:00)

Τηλυκράτης - ΕΠΣ Άρτας

Αστέρας Ιτέας  - Ναυπακτιακός Αστέρας

2η αγωνιστική (Τετάρτη 18/05/16, 17:00)

Ναυπακτιακός Αστέρας - Τηλυκράτης

ΕΠΣ Άρτας - Αστέρας Ιτέας

3η αγωνιστική (Κυριακή 22/05/16, 17:00)

ΕΠΣ Άρτας - Ναυπακτιακός Αστέρας

Αστέρας Ιτέας - Τηλυκράτης

4η αγωνιστική (Τετάρτη 25/05/16, 17:00)

Ναυπακτιακός Αστέρας  - Αστέρας Ιτέας

ΕΠΣ Άρτας - Τηλυκράτης

5η αγωνιστική (Κυριακή 29/05/16, 17:00)

Τηλυκράτης - Ναυπακτιακός Αστέρας

Αστέρας Ιτέας  - ΕΠΣ Άρτας

6η αγωνιστική (Κυριακή 05/06/16, 17:00)

Τηλυκράτης - Αστέρας Ιτέας

Ναυπακτιακός Αστέρας  - ΕΠΣ Άρτας

13:17:25

2016-04-25