Έμφραγμα υπέστη ο Π.Κονιδάρης-Σφοδρή αντιπαράθεση για το σκάφος εκτάκτων αναγκών-Επιτακτική ανάγκη η έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Μεγανησίου

Σοβαρό πρόβλημα υγείας αντιμετώπισε αργά το βράδυ της 19ης Απριλίου, ο αρχηγός πλέον της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεγανήσιου Παναγιώτης Κονιδάρης. Ο κ. Κονιδάρης έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και παρ` ολίγον να χάσει τη ζωή του. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ο κατ` επάγγελμα φαρμακοποιός και δεινός σκακιστής, βγήκε από την εντατική και αναρρώνει από σήμερα στο σπίτι του.

Μεγάλο όμως θέμα δημιουργήθηκε με αφορμή το περιστατικό αυτό ανάμεσα στις δύο παρατάξεις του Δ. Μεγανησίου καθώς η παράταξη του κ. Κονιδάρη με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ρίχνει ευθύνες στο Δήμαρχο κατηγορώντας τον ότι το σκάφος εκτάκτων αναγκών του Δήμου δεν ήταν σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει το γεγονός,  κάτι που συνέβαινε με άλλα περιστατικά, με την ευθύνη ενός έμπειρου χειριστή όπως αναφέρει, μέχρι να αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή.

Η  Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος Παύλος Δάγλας, σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν εγγράφου που έλαβαν από  το Λιμεναρχείο Νυδριού τον Φεβρουάριο του 2016, ενημερώθηκαν ότι το σκάφος από το 2003 έπλεε χωρίς το απαιτούμενο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης κάτι που θέλησαν να αλλάξουν ώστε το σκάφος να κινείται απολύτως νόμιμα, παρέχοντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στους επιβάτες και στους χειριστές του.

Το θέμα όμως της έκδοσης των δικαιολογητικών και των παραβόλων που το συνοδεύουν,  έχει  καθυστερήσει, όπως και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο, στη μη έγκαιρη ψήφιση του προϋπολογισμού, λόγω της καθυστέρησης, για τη γνώστη ιστορία με τα δημοτικά τέλη, που τελικά ψηφίστηκαν στο τέλος του Μαρτίου.

Έτσι δεν μπορούν να εκταμιευτούν τα τραπεζικά διαθέσιμα που έχει ο Δήμος και να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του, σε πολλά σημαντικά θέματα που γίνονται σιγά σιγά προβλήματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Για το περιστατικό με τον Παναγιώτη Κονιδάρη μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τα δελτία τύπου των παρατάξεων. Η αντιπολίτευση, αν ισχύει το γεγονός ότι το σκάφος κινούνταν χωρίς το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης από το 2003, έχει μάλλον τις δικές της ευθύνες για την ακινησία του σκάφους και την κατ` ανάγκη κίνησή του όποτε χρειαστεί. Ευτυχώς που τα γεγονότα δεν είχαν συνέπειες στην διακομιδή του ασθενούς και την υγεία του. Στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε η παράταξη Κονιδάρη, αφού έκανε το δικό της ρεπορτάζ για το γεγονός χωρίς να αναφέρει επακριβώς γιατί δεν χρησιμοποιείται το σκάφος, κάτι που αναμεταδόθηκε από τα τοπικά sites που προστρέχουν να βάλουν ΔΤ χωρίς έλεγχο δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις, επιτέθηκε με σκληρά λόγια στο Παύλο Δάγλα, που απάντησε και αυτός σε υψηλούς τόνους.

Η ουσία είναι ότι λίγες μέρες πριν το καλοκαίρι που φέρνει σημαντικά έσοδα στους Μεγανησιώτες ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και έτσι να βοηθήσει τους πολίτες  στη δύσκολη καθημερινότητά τους, που θα γίνει ακόμα δυσκολότερη με το νέο μνημόνιο που έρχεται. Το Μεγάλο Σάββατο συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου η ψήφιση του προϋπολογισμού, μετά την αναβολή λόγω μη απαρτίας της προηγούμενης συνεδρίασης.

Οι Μεγανησιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι θα πρέπει μάλλον να προχωρήσουν στην έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Μεγανησίου, για να ξαναβρεί το πανέμορφο νησί της  Π.Ε. Λευκάδας τους φυσιολογικούς του ρυθμούς και την εύρυθμη λειτουργία του. Για τη Λευκάδα η προσεχής τουριστική περίοδος προβλέπεται δύσκολη, λόγω των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός, και το Μεγανήσι πρέπει «να βάλει πλάτη» στη βελτίωση της εικόνας του νησιού και όχι να φέρνει νέα προβλήματα με πιθανή δυσφήμιση του βασικότερου οικονομικού μας προϊόντος.

Η μέρα της Ανάστασης που συζητιέται το θέμα των τελών στο Δ.Σ. ας σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στις σχέσεις των μελών του Δ.Σ., που θα βοηθήσει το Μεγανήσι και τους κατοίκους του, απομακρύνοντας την ανασφάλεια και κάθε λογής κινδύνους από το νησί.

Τα δελτία τύπου των παρατάξεων μετά το περιστατικό:

Δελτίο Τύπου Παράταξης Παναγιώτη Κονιδάρη

 

Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Φύγετε!

Με την δραματική αυτή έκκληση προς την δημοτική αρχή, καταλήγει δήλωση της δημοτικής παράταξης «ΜΕΓΑΝΗΣΙ - Μαζί στο μέλλον», με αφορμή την αδυναμία διακομιδής στο Νυδρί με το σκάφος έκτακτης  ανάγκης του Δήμου, του Παναγιώτη Κονιδάρη (Φαρμακοποιού).

Ειδικότερα, αργά το βράδυ της Τρίτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Παναγιώτης έφθασε πολύ κοντά στο μοιραίο, ύστερα από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Το σκάφος του Δήμου δεν κινούνταν, το Λιμεναρχείο αδυνατούσε να ανταποκριθεί στην έκκληση του γιατρού, το θαλάσσιο ταξί δεν ανταποκρίνονταν τηλεφωνικά... Για καλή τύχη του Παναγιώτη, βρέθηκε για άλλη μια φορά ο Πάνος Κονιδάρης του Ιωάννη, που μόλις είχε γυρίσει από το εξωτερικό, να κάνει την διακομιδή. Όμως ήδη είχε χαθεί σημαντικός και πολύτιμος χρόνος.  Θέμα λεπτών για το μοιραίο, λένε οι γιατροί, αφού έπρεπε μέσα σε τρεις ώρες από το επεισόδιο να έχει χειρουργηθεί. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο Παναγιώτης νοσηλεύεται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έχοντας διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο. Βέβαια,  το χθεσινό επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό τους τελευταίους μήνες, όπου το σκάφος του Δήμου,  δεν ήταν σε θέση για διάφορους λόγους κάθε φορά,  να  μεταφέρει έκτακτα περιστατικά. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους κατοίκους, φτάνοντας στο σημείο πολλά ζευγάρια με  μικρά παιδιά, να σκέφτονται ακόμα και τη φυγή τους  από το Μεγανήσι!

Για το θέμα, η δημοτική παράταξη «ΜΕΓΑΝΗΣΙ - Μαζί στο μέλλον» δήλωσε:

« Τα δύο τελευταία περίπου χρόνια, μέσα από μια «ακατανόητη» πολιτική λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής, το Μεγανήσι όλο και περισσότερο  καταρρέει  μέρα με την μέρα...

Δεν μιλάμε για την καθημερινότητα ή για έργα υποδομής ή για κάποιο σχεδιασμό ή για την οικονομική προοπτική αυτού του τόπου!

Δεν μιλάμε για δημοκρατία,  διαφάνεια και λειτουργία του Δήμου!

Δεν μιλάμε για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την υγεία!

Μιλάμε για την ίδια την ζωή των κατοίκων!

Το μόνο μέλημα της δημοτικής αρχής, είναι η κατασκευή  ψευδοστοιχείων για την πολιτική και ηθική συκοφάντηση  της προηγούμενης δημοτικής αρχής! Μόνο αυτό φαίνεται να απασχολεί τον κο Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.

Παρότι ως αντιπολίτευση, με πρωτοβουλία μας ήρθε για συζήτηση αλλά και μονότονα σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, θέτουμε τα ζητήματα υγείας, τόσο των γιατρών όσο και του σκάφους έκτακτων αναγκών του Δήμου, φαίνεται ότι ο κος Δήμαρχος «ποντάριζε» στην καλή του τύχη, ότι δεν θα συμβεί ποτέ το μοιραίο!

Το σκάφος έκτακτων αναγκών του Δήμου,  λειτουργούσε ομαλά και χωρίς προβλήματα μέχρι την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από την νέα δημοτική αρχή.

Είχαν αντιμετωπιστεί σοβαρά και κρίσιμα περιστατικά υγείας και είχαν σωθεί ζωές, αφού το σκάφος του Δήμου ήταν εκεί,  πάντα έτοιμο και με την ευθύνη ενός έμπειρου χειριστή.  Νοιώθαμε ασφάλεια για μας, τους γέρους γονείς μας, τα παιδιά μας, αφού κάθε ώρα και στιγμή του εικοσιτετραώρου, με ένα τηλεφώνημα του γιατρού, που πάντα υπήρχε στο Μεγανήσι, γινόταν άμεση μεταφορά με το σκάφος  στο Νυδρί, οποιαδήποτε ώρα, με κάθε καιρό και το ΕΚΑΒ να περιμένει στην προβλήτα.

Με τη νέα δημοτική αρχή, ξαφνικά το σκάφος έπρεπε να πάει για επισκευές και να μείνει μακριά από το Μεγανήσι για κάποιους μήνες... Μετά είχαμε πρόβλημα με την πρόσληψη χειριστή. Μετά του έλειπαν κάποια χαρτιά! Μετά έπρεπε να περάσει από επιθεώρηση, αλλά έφταιγε η αντιπολίτευση που δεν ψήφιζε τα τέλη για να έχουμε προϋπολογισμό! Μετά είχαμε κάποια ζημιά στο πηδάλιο. Μετά .... Μετά...

Όλα αυτά στα πλαίσια ενός επικοινωνιακού παιγνιδιού, κυρίως μέσα από το προσφιλές στην δημοτική αρχή γνωστό site του Άη Γιάννη ,σύμφωνα με το οποίο κάποιοι άλλοι φταίνε αλλά ποτέ η δημοτική αρχή, για την ανικανότητα και την αδιαφορία της!

Κύριοι της δημοτικής αρχής,

Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα αυτής της κοινωνίας, φύγετε! Παραιτηθείτε!

Δεν είστε απλά επικίνδυνοι για το Μεγανήσι. Είστε επικίνδυνοι για την ζωή των κατοίκων! Μέχρι  εδώ!

Τέλος,  να ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη.

Η δημοτική παράταξη

ΜΕΓΑΝΗΣΙ - Μαζί στο μέλλον

 

 

Δελτίο Τύπου Παράταξης Παύλου Δάγλα

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Αγαπητοί συνδημότες,

Οι αμετανόητοι νοσταλγοί των χαμένων αυτοδιοικητικών παραδείσων και οι κωπηλάτες τους που διακατέχονται από αρχηγικές ονειρώξεις, οι συκοφάντες της διαπλοκής, της πλήρους αδιαφάνειας, των εικονικών τιμολογίων, των πληρωμών με «μαύρα» χρήματα, οι βολεμένοι γονυκλινείς γλύφτες για μια θεσούλα στο ΠΡΑΣΙΝΟ δημόσιο, οι ξεπουλήσαντες τη δημόσια περιουσία σε φυλακισμένους καταχραστές, αυτοί που χαρτζιλίκωναν φίλους, κουμπάρους, συμπεθέρους και λοιπούς αυλοκόλακες, με αφορμή το περιστατικό υγείας του Παναγιώτη Κονιδάρη κάνουν μία εφ` όλης της ύλης επίθεση στην Δημοτική Αρχή εν αγνοία υποθέτουμε του αρχηγού τους που θα μπορούσε να τους λογικέψει.

Όμως είναι μικρόψυχο, απάνθρωπο και ευτελές να χρησιμοποιούν την περιπέτεια υγείας ενός ανθρώπου και μάλιστα του επικεφαλή της παράταξης, το όνομα της οποίας χρησιμοποιούν, που βρίσκονταν στην ΜΕΘ νοσοκομείου για να ψευδολογήσουν και να κατηγορήσουν κυρίως τον Αντιδήμαρχο συνεπικουρούμενοι από τρίτους.

Τα γεγονότα, εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου, είναι αμείλικτα και σας γελοιοποιούν:

Στις 00.48 π.μ. της Τρίτης προς Τετάρτη (19-20/04/2016) ο Αντιδήμαρχος δέχεται τηλεφώνημα από τον ιατρό που του αναφέρει το γεγονός και ότι το Λιμεναρχείο δεν απαντά στις κλήσεις του.

Από αυτήν την ώρα και μέχρι τις 00.56 π.μ. ο Αντιδήμαρχος επικοινωνεί διαδοχικά με τον χειριστή του ταχυπλόου, με τον Πάνο Κονιδάρη (δεν απαντά) και με τον Παναγιώτη Κονιδάρη (Σακαρά) που βρίσκεται όμως στην Λευκάδα.

Στις 01.01 π.μ. ο Αντιδήμαρχος είναι καθοδόν προς το σπίτι του ασθενούς ακολουθούμενος από τον Κώστα Καββαδά (Πασά) που βλέποντας το ασθενοφόρο επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο και προσέτρεξε σε βοήθεια και στις 01.03 π.μ. είναι στο σπίτι του ασθενούς.

Στις 01.12 π.μ. το ασθενοφόρο με οδηγό τον Αντιδήμαρχο και ο χειριστής του ταχυπλόου βρίσκονταν στο Βαθύ έτοιμοι για αναχώρηση με το ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ παρά την απαγόρευση του Λιμεναρχείου προς τον χειριστή με την ανάληψη της ευθύνης από τον Αντιδήμαρχο.

Εκείνη την ώρα «μπουκάριζε» το ταχύπλοο του Πάνου Κονιδάρη που έρχονταν ειδοποιημένος και από την σύζυγό του ασθενούς μέσω της αδερφής του. Προτιμήθηκε η λύση του Πάνου Κονιδάρη.

Στις 01.15 π.μ. το ταχύπλοο αναχώρησε από το Βαθύ. Σ` αυτό επιβιβάστηκε και ο χειριστής του δημοτικού σκάφους (για όσους προβοκάτορες υποστηρίζουν ότι δεν είχε ειδοποιηθεί) και έφθασε στο Νυδρί στις 01.30 π.μ.. Ακριβώς 42 λεπτά από την στιγμή που ειδοποιήθηκε ο Αντιδήμαρχος μέχρι το Νυδρί.

Ποιός είναι ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε συκοφάντες, αριβιστές, κόλακες όψιμοι του Πάνου Κονιδάρη τον οποίο κατακεραυνώνατε όταν ήταν μέλος της Δημοτικής Αρχής;

Τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι εκείνη την νύχτα, κοιμόσασταν τον ύπνο του δικαίου (ή του αδίκου;) όπως κοιμόσαστε και κάθε φορά που υπάρχει ιατρικό περιστατικό και βγαίνετε μετά και μας κάνετε τους καμπόσους με ερασιτεχνικές επικοινωνιακές πομφόλυγες και ψευτοσυγγραφικά φληναφήματα.

Κύριοι της Αντιπολίτευσης,

Για το ποιοι πρέπει να φύγουν και να παραιτηθούν, είστε οι πλέον αναρμόδιοι να το κρίνετε, θα το κρίνουν άλλοι, όπως λέει και ο σοφός λαός «σιμά κοντά είν τα Γιάννενα».

Η Δημοτική Αρχή εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον Παναγιώτη και γρήγορα κοντά μας.

23:21:11

2016-04-27