Επίσκεψη της Σόκο Κοϊζούμι στο μουσείο του Λευκάδιου Χερν,προοπτική συνεργασίας με το αντίστοιχο της Ιαπωνίας (video)

Επίσκεψη στη Λευκάδα πραγματοποίησαν τις ημέρες του Πάσχα η σύζυγος του δισέγγονου του Λευκάδιου Χερν κα Σόκο Κοϊζούμι μαζί με τον συλλέκτη Τάκη Ευσταθίου, την μουσικό - ερμηνεύτρια Mio Matsuda και τον κιθαρίστα της Ryoji Yamaguchi. Η ευγενέστατη κα Σόκο Κοϊζούμι που πρωτοστάτησε  στην ίδρυση του μουσείου του Λευκάδιου Χερν στην Λευκάδα, φαίνεται να αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση κάθε φορά που επισκέπτεται το νησί μας και το μουσείο του Εθνικού Ποιητή της Ιαπωνίας, που γεννήθηκε στην πόλη της Λευκάδας.

Την Δευτέρα του Πάσχα οι Ιάπωνες και ο Τάκης Ευσταθίου επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο και το Μουσείο του Χέρν. Εκεί τους περίμεναν ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Σπύρος Αρβανίτης και το μέλος του Δ.Σ Βασίλης Προδρομίτης, η  Ιωάννα Φίλιππα  Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Δήμου Λευκάδας και η εθελόντρια σε θέματα πολιτισμού Χαρά Χήτα, ενώ μετά από λίγη ώρα ήρθε και ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής.

 

 

 

Η κα Σόκο Κοϊζούμι ξεναγήθηκε και περιπλανήθηκε στο μουσείο για αρκετή ώρα παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τα εκθέματα, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ανθρώπους του Δήμου θέματα που αφορούν το Mουσείο σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

 

 

Με τη βοήθεια της κας Φίλιππα, την οποία ευχαριστούμε πολύ, μίλησε για την επίσκεψή της στη Λευκάδα και το μουσείο του Λευκάδιου Χέρν. Στις δηλώσεις της επισημαίνει την προοπτική συνεργασίας ανάμεσα στα μουσείο του Χέρν που βρίσκεται  στη Ματσούε της Ιαπωνίας με αυτό της Λευκάδας, για το οποίο ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένη με την έως τώρα λειτουργία του, με τα νέα εκθέματα που προστέθηκαν στη ιστορική συλλογή, καθώς και με το γεγονός του ότι το επισκέπτονται πολλά σχολεία.

Δείτε στο παρακάτω video τις δηλώσεις της Σόκο Κοϊζούμι, που τις μεταφράζει η Ιωάννα Φίλιππα.

 

Τις ημέρες της διαμονής τους στη Λευκάδα οι Ιάπωνες με τον Τάκη Ευσταθίου δεν έχασαν την ευκαιρία να γευτούν τη Λευκαδίτικη φιλοξενία και να χαρούν τις ομορφιές της ανοιξιάτικης Λευκαδίτικης φύσης. Επισκέφτηκαν το Κάστρο της Αγίας Μαύρας και την περιοχή των Λιμνοθαλασσών, όπου η Mio Matsuda τραγούδησε(βίντεο) με τη βοήθεια του Ryoji Yamaguchi το τραγούδι του καλού τους φίλου Ηλία Γεωργάκη Έλα και εσύ (μουσική Δ. Γεωργάκης ). Βρέθηκαν επίσης στη Νοτιοδυτική Λευκάδα και το Πόρτο Κατσίκι όπου φωτογράφησαν την περιοχή, καθώς φαίνεται να τους ενδιαφέρει και η τουριστική προώθηση της Λευκάδας στην Ιαπωνία.

 


Ο σύνδεσμος με την Ιαπωνία, που αναπτύσσεται μέσω του μουσείου  του Λευκάδιου Χέρν και βασίζεται στη γέννηση του Εθνικού ποιητή της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου στη Λευκάδα, είναι πολύ σημαντικός και μπορεί να γίνει ακόμα περισσότερο ωφέλιμος για το νησί μας τόσο σε πολιτιστικό, τουριστικό επίπεδο όσο και σε άλλους τομείς.

 

Φωτογραφίες της Ιαπωνικής παρέας και του Τάκη Ευσταθίου από την επίσκεψή τους στο Πόρτο Κατσίκι.

17:14:24

2016-05-05