Έπεσε το κάστρο της Ναυπάκτου

Την Τετάρτη το απόγευμα, στο κατάμεστο από φιλάθλους της τοπικής ομάδας γήπεδο της Ναυπάκτου, ο πρωταθλητής Τηλυκράτης δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, πέτυχε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας  νίκη, επί ενός ισάξιου αντιπάλου, που πάλεψε με νύχια και με δόντια για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

 

 

Μετά την γκέλα της πρεμιέρας και την ισοπαλία με την Αμβρακία Κωστακίων, οι παίχτες του Ανδρέα Παντζιαρά, έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και κατάφεραν με σκορ 0-1, να φύγουν με το τρίποντο από την έδρα του κυριότερου αντιπάλου τους στην κούρσα της ανόδου.

Σε πλήρη αντίθεση με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του σταδίου Λευκάδας, το γήπεδο χαλί της Ναυπάκτου, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να παιχθεί κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο.

 

Το ματς ξεκίνησε με τους παίχτες των φιλοξενουμένων να έχουν την εδαφική υπεροχή και να δείχνουν τακτικά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Με διαρκές πρέσινγκ στα δύο τρίτα του γηπέδου, κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σκιαδά, ενώ παράλληλα με την μαεστρική καθοδήγηση του έμπειρου Κώστα Δημουλιά, δημιούργησαν επιθετικά αρκετές φάσεις.

Παρά το καλό ξεκίνημα η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τους γηπεδούχους, όταν στο 10΄από λάθος πάσα του Δημουλιά, ο Ψυχογιός πάσαρε στον αμαρκάριστο Καμμένο που δεν βρήκε μπάλα με κενό τέρμα.

Στο 23΄ο Τηλυκράτης απάντησε με διπλή ευκαιρία, όταν πάνω στην γραμμή ο Καλαβρουζιώτη έδιωξε την κεφαλιά του Κτενά και στην συνέχεια ο γκολκίπερ Ανδρεόπουλος είπε όχι στον Ιασωνίδη που σούταρε από κοντά.

Στο διάστημα από το ημίωρο μέχρι το 44΄ ένα σουτ του Μακρυγιάννη κι ακόμα δύο των Ορφανού και Δημουλιά πέρασαν άουτ κοντά στα δοκάρια.

Ότι δεν κατάφεραν αυτοί όμως το πέτυχε εις βάρος της ομάδας του ο στόπερ Καλαβρουζιώτης στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου.

Ο Δημουλιάς από αριστερά εκτέλεσε με φάλτσο ένα φάουλ, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα Ανδριόπουλο, ο οποίος καθυστερημένα έδιωξε με γροθιές στέλνοντας την μπάλα στο σώμα του συμπαίκτη του, που άθελά του πέτυχε το αυτογκόλ.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με το ίδιο πάθος και ανεβασμένη ψυχολογία.

Αμυντικά ήταν αλάνθαστοι, ενώ επιθετικά αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, σίγουρα θα είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ.

Πάντως καμιά από τις δύο ομάδες δεν έβγαλε την μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και ο γκολκίπερ Σκιαδάς όταν χρειάσθηκε στις στημένες φάσεις  και τα μικρά διαστήματα πίεσης των γηπεδούχων, ήταν παρών.

Όσο το παιχνίδι μάλιστα πλησίαζε προς την λήξη του, οι ευκαιρίες αντεπιθέσεων με καλές προοπτικές για τον Τηλυκράτη υπήρξαν πολλές, αλλά καμιά τους δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Το τελικό σφύριγμα του άριστου Κερκυραίου διαιτητή Πουλημά, βρήκε τους παίχτες των κυανέρυθρων να πανηγυρίζουν μια νίκη κομβικής σημασίας, που ανοίγει πλέον διάπλατα στην ομάδα την πόρτα της Γ΄Εθνικής.

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τους νικητές, περνάει σίγουρα ο Κώστας Ιασωνίδης που εκτός από τις καίριες τοποθετήσεις του αμυντικά, βοήθησε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα.

Κοντά του σε απόδοση ο άλλος στόπερ Διονύσης Μπουρδούβαλης που ήταν αλάνθαστος, όσο και ο έμπειρος Κώστας Δημουλιάς που έτρεξε παντού, οργάνωσε τις επιθέσεις, ενώ ηρεμούσε το παιχνίδι της ομάδας όταν έπρεπε.

Ο Παύλος Μακρυγιάννης ήταν και πάλι σε μεγάλη μέρα, έτρεξε όσο κανείς από τους συμπαίκτες του, ενώ είχε συμμετοχή σε κάθε επιθετική ενέργεια της ομάδας του.

Ο αρχηγός Κτενάς ήταν και πάλι σταθερός και απροσπέλαστος και με την βοήθεια του Ορφανού ο οποίος επωμίσθηκε αυτή τη φορά, έναν άγνωστο σε αυτόν ρόλο, εξασφάλισαν κυρίως ανασταλτικά τον έλεγχο του κέντρου.

Ο νεαρός Σούλης Βρεττός διακρίθηκε ιδιαίτερα τόσο ανασταλτικά, όσο και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο Σπύρος Καταγής δεν πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά στην άμυνα, έσβησε το μεγάλο επιθετικό όπλο των γηπεδούχων και αρχισκόρερ Πιστιόλι.

Οι δύο επιθετικοί Περιστέρης και Σιδέρης έδωσαν μεγάλες μάχες και βοήθησαν κυρίως με διαρκές πρέσιγκ και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Οι τρεις που μπήκαν ως αλλαγή στο γήπεδο, Γιάννης Γεωργάκης, Γιώργος Καταγής και Μάκης Γεωργάκης, πάλεψαν και έδωσαν κυριολεκτικά το κάτι παραπάνω, βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα, να ξεπεράσει άνετα το τελευταίο καυτό εικοσάλεπτο.

Επόμενος σταθμός η Ιτέα, για το τρένο που μόλις ξεκίνησε.

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Θεοδοσίου): Ανδρεόπουλος, Καζανάς, Ανδριτσόπουλος, Φλέγγας, Ζαχαρόπουλος, Καλαβρουζιώτης, Ψυχογιός (65΄Αδραχτάς), Θεοχάρης, Πιστιόλης, Μιχαλόπουλος (75΄ Θανασιός), Καμμένος (54΄ Καραγιάννης)

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Σκιαδάς, Βρεττός,Καταγής Σ., Μπουρδουβάλης, Ιασωνίδης, Ορφανός (72΄ Καταγής Γ.), Περιστέρης (82΄Γεωργάκης Γ.),  Κτένας, Μακρυγιάννης, Σιδέρης (59΄ Γεωργάκης Ι.), Δημουλιάς

Πρόεδρος Πίου

13:29:19

2016-05-20