Στο Περιστέρι με την τοπική ομάδα αγωνίζεται η Δόξα

Η προτελευταία αγωνιστική (29η) περιλαμβάνει το παιχνίδι της χρονιάς αναμετρήσεις με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και το ματς της χρονιάς και δεν είναι άλλο από αυτό ανάμεσα στην Κύμη και τον Φάρο, αφού ο κερδισμένος ανεβαίνει!  Τα σενάρια για τις υπόλοιπες ομάδες είναι πολλά και μερικά από αυτά καταγράφονται παρακάτω...

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ  - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ανδρ. Παπανδρέου, 16:00)

Ένα παιχνίδι «φωτιά» και για τις δύο ομάδες μιας και οι δύο «καίγονται» για τη νίκη για διαφορετικούς όμως σκοπούς. Το μεν Περιστέρι πάση θυσία τους δύο βαθμούς καθώς με δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια( και φυσικά με τα ανάλογα αποτελέσματα των Μαχητών και τον Πανερυθραϊκό) θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και σε αυτή θα έχει το πλεονέκτημα. Αντίθετα, η Δόξα θέλει οπωσδήποτε το «διπλό» έτσι ώστε να μην εξαρτάται από το Παγκράτι, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, σε διαφορετική περίπτωση χρειάζεται την ήττα των «ροσονέρι».

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ - ΔΟΥΚΑΣ (Αγ. Παύλου, 16:00)

Το μόνο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού το Πευκοχώρι έχει υποβιβαστεί, ενώ αντίθετα ο Δούκας έχει σωθεί. Όμως, συνηθίζεται τέτοια παιχνίδια να είναι άκρως ανταγωνιστικά, με το μπάσκετ που παίζεται να είναι άκρως απολαυστικό για τους θεατές. Οι γηπεδούχοι ξέρουν να μάχονται και ειδικά στην έδρα τους ακόμη περισσότερο, ενώ για τον Δούκα η κατάκτηση της καλύτερης θέσης αποτελεί πάντα ένα κίνητρο.

ΨΥΧΙΚΟ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ψυχικού, 17:00)

Ενας αγώνας που έχει φαβορί, αλλά οι εκπλήξεις από αδιάφορες ομάδες είναι συχνές. Το Ψυχικό χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη καθώς με αυτή και συνάμα ήττα του Ηρακλή από τον Προμηθέα εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.  Στην αντίπερα όχθη, ο Φίλιππος χωρίς τον Δημήτρη Γκίμα στον πάγκο, λόγω τιμωρίας από τον Αθλητικό Δικαστή, η ομάδα της Βέροιας θα παλέψει ώστε να αποχωρήσει από την κατηγορία με το κεφάλι ψηλά.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Ιβανώφειο, 16:00)

Τη νίκη που θα τον διατηρήσει στο παιχνίδι της παραμονής θέλει ο Ηρακλής απέναντι στον Προμηθέα. Με δύο στα δύο ο «γηραιός» σώζεται εφόσον βέβαια Ψυχικό ή Λιβαδειά ηττηθούν την τελευταία αγωνιστική. Το έργο όμως για τους γηπεδούχους μόνο εύκολο δεν αναμένεται μιας και οι πατρινοί θέλουν τους δύο βαθμούς που θα τους διατηρήσουν στην πλεονεκτική θέση.

ΚΥΜΗ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΑΤΣΙΝΙΟΥ (Κύμης, 16:00)

Η ζωή σου η ζωή μου! Το ματς της χρονιάς, το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά, θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή. Η ώρα της Κύμης έφτασε καθώς κρατά στα χέρια την τύχη της καθώς αν νικήσει κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Για τον Φάρο τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, αφού το «διπλό» στην Ευβοια είναι μόνο ένα σημαντικό μεν αλλά όχι το μόνο βήμα, αφού η ομάδα του Κερατσινίου για την απευθείας άνοδο χρειάζεται τη νίκη την τελευταία αγωνιστική. Το παιχνίδι αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να επιθυμούν το ίδιο τη νίκη που θα της οδηγήσει στο όνειρο!

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ (Στ. Καλαϊτζής, 16:00)

Ακόμα μία εντός έδρας νίκη θα επιδιώξει να πάρει ο Πανερυθραϊκός, αφού και αυτός κυνηγά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και με τους δύο βαθμούς και με το ρεπό των Μαχητών σκαρφαλώνει μία θέση. Ομως, το αβαντάζ θέλει και ο Εθνικός γι΄αυτό και χρειάζεται το «διπλό» αλλά και την ήττα του Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λιβαδειάς, 16:00)

Η Λιβαδειά υποδέχεται το Παγκράτι σ΄ένα παιχνίδι που αναμένεται να είναι καθοριστικό, αφού με νίκη της και ήττα του Ηρακλή εξασφαλίζει και μαθηματικά τη σωτηρία της, αλλιώς για να συμβεί αυτό θα περιμένει την επόμενη και τελευταία αγωνιστική.  Από την άλλη, το αδιάφορο βαθμολογικά Παγκράτι πηγαίνει στη Βοιωτία για να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή πορεία του.

infobasket.gr

02:30:04

2016-05-21