Πρόεδρος Πίου:Η Αμβρακία επέλεξε ...να καθήσει στα αυγά της

 

Στο γήπεδο Κωστακίων Άρτας την Τετάρτη, για την τέταρτη αγωνιστική των μπαράζ που οδηγούν στην Τρίτη Εθνική, το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, που παίχθηκε μεταξύ των γηπεδούχων και του Τηλυκράτη, δεν είχε νικητή.

Το μεγάλο ντέρμπι των δύο πρωτοπόρων του ομίλου, που περίμεναν με αγωνία οι φίλαθλοι των  ομάδων, εξελίχθηκε σε έναν διαρκή μονόλογο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για την εστία του Βαρέλη και μοιραία ήρθε το τελικό 0-0, αφού και οι γηπεδούχοι επέλεξαν ...να καθήσουν στα αυγά τους και να μην πέρασαν την σέντρα σχεδόν καθόλου σε όλο τον αγώνα, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους.

Η ομάδα του Τηλυκράτη είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου και δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα, κυρίως όμως με πολλά κερδισμένα κόρνερ και φάουλ εκτός περιοχής.

Νωρίς στο 3΄ο υψηλόσωμος Σιδηρόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή του τέρματος σε κόρνερ του Δημουλιά.

Στο 10΄ωραία ανάπτυξη από αριστερά για τον Τηλυκράτη, με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον μπακ Σπύρο Καταγή, ο οποίος ανετράπη στα όρια  της μεγάλης περιοχής, ενώ έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα, αλλά ο διαιτητής Τζιάκος είδε θέατρο και τιμώρησε τον παίχτη με κάρτα.

Στο 18΄ο Ορφανός από δεξιά μπήκε μόνος του στην περιοχή, γύρισε όμορφα την μπάλα στον Σιδέρη, με τον τελευταίο να στέλνει με αδύναμο πλασέ την μπάλα στα χέρια του Βαρέλη.

Στο 25΄οι ιδιαίτερα διακριθέντες Σιδέρης και Γιώργος Καταγής άλλαξαν την μπάλα με κινηματογραφική ταχύτητα, με τον πρώτο να πλασάρει στο άδειο τέρμα και τον γκολκίπερ Βαρέλη να διώχνει με τάκλιν την τελευταία στιγμή.

Στο 30΄ο Μακρυγιάννης βγήκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά ο λάϊσμαν που ήταν σε λάθος θέση, υπέδειξε λανθασμένα τον παίχτη οφσαϊντ.

Μουρμούρα πολύ από πλευράς φιλάθλων του Τηλυκράτη, για τις αποφάσεις του Τζιάκου και των βοηθών του και έντονες διαμαρτυρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυβε τελικά πολλές συγκινήσεις για τους θεατές του ματς, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυριολεκτικά και οι έντεκα στο ένα τρίτο του γηπέδου.

Ακόμη και ο φορ Σιδηρόπουλος επιστρατεύθηκε από τον κόουτς των γηπεδούχων Δημήτρη Μπαλάφα, να αγωνισθεί ως τρίτος στόπερ, στην προσπάθειά του να κρατήσει το μηδέν.

Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα, οι παίχτες των γηπεδούχων, μην μπορώντας με άλλον τρόπο να ανταπεξέλθουν στην ανωτερότητα των φιλοξενουμένων, κλεινόταν ακόμη περισσότερο στα καρέ τους και υπό την ανοχή του ρέφερι καθυστερούσαν την εξέλιξη του παιχνιδιού με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι παίχτες του Παντζιαρά από την άλλη, έδειξαν να πέφτουν στην παγίδα και προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα, στο τελευταίο ημίωρο με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

Η τοποθέτηση μάλιστα των δύο υψηλόσωμων φορ Σιδέρη και Γιάννη Γεωργάκη για πρώτη φορά μαζί στον αγωνιστικό χώρο, ως έσχατη λύση για την διάσπαση του αμυντικού τείχους, που είχαν στήσει οι γηπεδούχοι μπροστά από την εστία τους, δεν έφερε ούτε κι αυτή το γκολ.

Ένα σουτ υπό πίεση του μέσου Γιώργου Καταγή που πέρασε ελάχιστα άουτ, καθώς και μια κεφαλιά του βραχύσωμου Γιώργου Ορφανού που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου.

Μετά και το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα, το θετικό είναι, ότι ο Τηλυκράτης ολοκλήρωσε αήττητος μια τριάδα εκτός έδρας αγώνων, με δύο νίκες και μια ισοπαλία στο ενεργητικό του, δείχνοντας σε όλα τα παιχνίδια ότι υπερέχει μακράν των τριών αντιπάλων του στο μίνι πρωτάθλημα.

Το μόνο πλέον που απομένει είναι να σφραγίσει την πρόκριση, στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια που θα δώσει στην έδρα του με τους δύο Αστέρες, πρώτα της Ναυπάκτου  και ακολούθως με αυτόν της Ιτέας.

Αμβρακία Κωστακιών (Δημήτρης Μπαλάφας): Βαρέλης, Τάσσος, Λύτος (46΄Σταμούλης), Τσόλκας, Παπαρούνης, Βερλέκης, Γούλας, Παππάς (90΄Μανοδήμος),, Σιδηρόπουλος, Νταλάκας (77΄Μαγκάκης), Μπεζεβέγκης.

Τηλυκράτης Λευκάδας (Ανδρέας Παντζιαράς): Σκιαδάς, Βρεττός, Καταγής Σ., Μπουρδούβαλης, Ιασωνίδης, Ορφανός (79΄Περιστέρης), Μακρυγιάννης, Κτενάς, Σιδέρης, Καταγής Γ. (70΄Γεωργάκης Ι.), Δημουλιάς.

Πρόεδρος Πίου

13:44:41

2016-05-27