Ο Τηλυκράτης έφυγε μακρυ....ά, για άλλες πολιτείες(βίντεο)

 

Στο μίνι πρωτάθλημα των μπαράζ ανόδου στην Γ΄Εθνική, ο Τηλυκράτης την Κυριακή, πρόσθεσε μια ακόμη μεγαλειώδη εμφάνιση στο ενεργητικό του, με αντίπαλο την Ιστορική Ναύπακτο, την οποία διέσυρε με τέσσερα γκολ στο Πλάτωνας Γρηγόρης, σφραγίζοντας έτσι  οριστικά την άνοδο στην Γ΄Εθνική και την πρωτιά στον όμιλο.

Οι παίχτες του Ανδρέα Παντζιαρά, ζωγράφιζαν κυριολεκτικά στον αγωνιστικό χώρο επί ενενήντα λεπτά, χωρίς να αφήσουν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην πρωταθλήτρια Αιτωλοακαρνανίας, η οποία ταξίδεψε στην Λευκάδα για να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα, αφού αυτή ήταν που καιγόταν περισσότερο για βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλο το ενενηντάλεπτο και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην φετινή σαιζόν.

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στο γήπεδο, απόλαυσαν τέσσερα γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο, τα τρία πρώτα από τους νεαρούς στράϊκερ από την Πλαγιά Μακρυγιάννη και Περιστέρη και το τέταρτο και καλύτερο από τον γερόλυκο Κώστα Δημουλιά με λόμπα πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Όλοι οι παίχτες που έριξε στην μάχη ο Μακεδόνας κόουτς, με πρώτο και καλύτερο τον παλαίμαχο αρχηγό Ανδρέα Κτενά, ήταν πραγματικά υπέροχοι και κατάφεραν με την απόδοσή τους να σκορπίσουν κυριολεκτικά τον Ναυπακτιακό Αστέρα μέσα στο γήπεδο και να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.

Το παράδοξο που καταγράφεται γι` αυτόν τον αγώνα, είναι ότι οι περίπου 150 φιλάθλοι των φιλοξενουμένων που βρέθηκαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν έντονα τα γκολ που σημείωνε η Ιτέα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, και παρά το γεγονός ότι η ομάδα τους είχε υποστεί αγωνιστικό διασυρμό, αποχώρησαν στο τέλος ικανοποιημένοι.

Αν υπήρχε όμως κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως αρνητικό, ήταν η χαμηλή για την κρισιμότητα του ματς προσέλευση των ντόπιων φιλάθλων, καθώς και η απουσία από το γήπεδο των τοπικών αρχών.

H νίκη για τον Τηλυκράτη, αποκτά ξεχωριστή ιστορική σημασία, αφού ήταν η πρώτη επί του Ναυπακτιακού Αστέρα, ο οποίος  διαχρονικά στις πέντε προηγούμενες επισκέψεις του στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο την τοπική ομάδα, παρέμενε μέχρι χθες αήττητος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μακρυγιάννης που ήταν και πάλι σε μεγάλη μέρα στο 20΄άλλαξε με ταχύτητα την μπάλα με τον Φώτη Σιδέρη και με άπιαστο αριστερό πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα, περνώντας την πάνω από τον γκολκίπερ Ανδρεόπουλο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους συμπαίκτες του να φτάσουν στον τελικό θρίαμβο.

Λίγο αργότερα ο ίδιος δέχθηκε την ασίστ του Θοδωρή Περιστέρη, ξεκίνησε από ελεγχόμενη θέση οφσάϊντ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και από κοντά πέτυχε το 2-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο πρώτο μέρος εκτός των δύο γκολ, οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, με κυριότερες δύο σουτ του φορ Σιδέρη στα οποία είπε όχι ο Ανδρεόπουλος, ενώ ακυρώθηκε λανθασμένα και ένα τρίτο γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Ιασωνίδης στο 44΄.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ανατρέψουν την κατάσταση, βγήκαν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο και μοιραία το έργο των ταχύτατων επιθετικών του Τηλυκράτη έγινε πιο εύκολο.

Στο 70΄ο Γιάννης Γεωργάκης από αριστερά τροφοδότησε στην κορυφή της επίθεσης τον Γιώργο Ορφανό, αυτός με την σειρά του έξυπνα πέρασε την μπάλα στον επερχόμενο Περιστέρη και ο τελευταίος με σουτ από το ύψος της περιοχής την έστειλε  στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας για το 3-0.

Λίγο πριν το τέλος ο Κώστας Δημουλιάς πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, με σουτ κάτω από την σέντρα κι αφού είδε τον Ανδρεόπουλο έξω από την εστία του, αναγκάζοντας έτσι, όλο το στάδιο να σηκωθεί όρθιο για να τον χειροκροτήσει, σφραγίζοντας  συγχρόνως  με τον καλύτερο τρόπο το τελικό 4-0.

από nafpaktianews.gr

Πανηγυρική ατμόσφαιρα επικράτησε με την λήξη του αγώνα, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια των θριαμβευτών.

Τον γύρο του διαδικτύου, κάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο από τα αποδυτήρια της ομάδας, με τους παίχτες αγκαλιά με την φωτογραφία του αδικοχαμένου Κώστα Σαλαπάτα, τους παράγοντες και τους φιλάθλους να γίνονται ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν την άνοδο, που ήρθε ως επιστέγασμα της συνολικής προσπάθειας, που άρχισε από το περασμένο καλοκαίρι και έφτασε αισίως στο τέρμα της το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Τηλυκράτης πλέον αφήνει πίσω του τοπικά πρωταθλήματα και φεύγει με όνειρα, για άλλες πολιτείες μακρινές.

Πρόεδρος Πίου