Ανδρέα μαζί στη Γ` Εθνική

 

Ο κόουτς Ανδρέας Παντζιαράς του Τηλυκράτη, είναι πανελλήνια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων, που ασχολήθηκαν επαγγελματικά με τον χώρο της προπονητικής από μικρή ηλικία.

Ο σαραντάχρονος πλέον τεχνικός, γιός της παλιάς δόξας του Άρη Θεσσαλονίκης τερματοφύλακα Γιώργου Παντζιαρά, κάθισε για πρώτη φορά το 2002 ως πρώτος προπονητής στον πάγκο του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, που αγωνιζόταν τότε στην Δ΄Εθνική κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν μόλις στην ηλικία των είκοσι έξι ετών.

Η ομάδα της Μηχανιώνας υπό την καθοδήγηση του νεαρού τότε κόουτς, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και κάπως έτσι ξεκίνησε για τον Ανδρέα Παντζιαρά μια πλούσια καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τρόπαια.

Αφού μεσολάβησε ένα διάστημα περίπου ενός έτους, όπου εργάσθηκε ως υπεύθυνος των Ακαδημιών του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου στην Θεσσαλονίκη, ανέλαβε την σαιζόν 2004- 2005 την τεχνική ηγεσία της Νίκης Πολυγύρου, ομάδας της Χαλκιδικής που αγωνιζόταν στην Δ΄Εθνική, με την οποία και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, αυτόν του κυπέλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, ενώ η ομάδα του την ίδια χρονιά τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Στην Νίκη Πολυγύρου, η οποία τελικά και την επόμενη χρονιά τερμάτισε και πάλι στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, παρέμεινε μέχρι το μέσον της αγωνιστικής σαιζόν, αφού ήδη είχαν αρχίσει να ηχούν για το πρόσωπό του, οι σειρήνες μεγαλύτερων ομάδων.

Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Νέων Επιβατών (ΠΑΟΝΕ), που αγωνιζόταν τότε στην Γ΄Εθνική των δύο μόνο ομίλων, με την ομάδα να κατακτά την ένατη θέση με την λήξη του πρωταθλήματος.

Η επόμενη σαιζόν τον βρίσκει στον πάγκο του Πυρσού Γρεβενών, με τον οποίο κατακτά το πρωτάθλημα στην Δ΄Εθνική και το κύπελο της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Με την ίδια ομάδα την επόμενη σαιζόν 2008-2009, κατακτά την έκτη θέση στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, ενώ στην τρίτη του σερί χρονιά στον Πυρσό, την σαιζόν 2009-2010 καταφέρνει να  οδηγήσει  την ομάδα του στην κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Με τον Οδυσσέα Αναγγένησης Σερρών, μιας κωμόπολης Ποντίων με χίλια άτομα πληθυσμό, που ήταν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του, την σαιζόν 2010-2011 τερματίζει στην ένατη θέση του Βορείου ομίλου της Γ΄Εθνικής.

Την επόμενη και πιο σημαντική ίσως για την έως τώρα διαδρομή του σαιζόν 2011-2012, αναλαμβάνει τις τύχες του Πλατανιά Χανίων, με την ομάδα να διεκδικεί την άνοδό της από την Β΄Εθνική όπου και αγωνιζόταν, στην Σούπερ Λινγκ.

Στα μέσα της χρονιάς όπου και αποχωρεί από τον Πλατανιά, ήταν γραφτό να σμίξουν οι δρόμοι του Μακεδόνα προπονητή με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, τον οποίο και αναλαμβάνει και τον οδηγεί μια ανάσα από τα μπαράζ ανόδου στην Β΄Εθνική.

Την επόμενη σαιζόν 2012-2013 αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς,  τον οποίο  και οδηγεί στην πανηγυρική κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Γ΄Εθνική και την άνοδο στην Β΄Εθνική.

Στην ομάδα της Καλαμαριάς παραμένει μέχρι το μέσον σχεδόν της επόμενης χρονιάς, ενώ τον Δεκέμβριο που αποχωρεί, αναλαμβάνει τις τύχες του Πανσσεραϊκού με τον οποίο κατακτά την δεύτερη θέση στην Γ΄Εθνική.

Την σαιζόν 2014-2015 αποδέχεται πρόταση συνεργασίας, από ακόμη μια ιστορική ομάδα της Βορείου Ελλάδας την Δόξα Δράμας, την οποία και οδηγεί στην Τρίτη θέση του πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής.

Στην Δράμα συνεχίζει και την επόμενη σαιζόν 2015-2016 μέχρι τον Ιανουάριο και μετά από ένα σύντομο πέρασμά του από τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, ξανασμίγουν οι δρόμοι του με τον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Με τον Τηλυκράτη κατακτά το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας Λευκάδας και οδηγεί αήττητη την ομάδα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης των μπαράζ  πρωταθλητριών Ε.Π.Σ. και την άνοδο στην Γ΄Εθνική, με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο.

Μια παλιά του δήλωση, ότι στο γήπεδο παίζουν μπάλα οι αξίες κι όχι τα μπάτζετ, αντικατοπτρίζει πλήρως την φιλοσοφία του κόουτς Παντζιαρά, ο οποίος φημίζεται για τις γνώσεις και την εργατικότητά του και έχει καταφέρει να δώσει ως τώρα τα διαπιστευτήρια του με τον καλύτερο τρόπο, πολλές φορές στο παρελθόν.

Το σύνθημα των φίλων του Τηλυκράτη ``Ανδρέα μαζί στην Γ΄Εθνική`` που ακούσθηκε ουκ ολίγες φορές, στο τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ, αποτελεί και ευχή όλων στην ομάδα, για κοινή πορεία στο δύσκολο και όμορφο ταξίδι στην Γ΄Εθνική που αρχίζει σύντομα.

Πρόεδρος Πίου

14:36:13

2016-06-09