Στη Λευκάδα για φιλανθρωπικό αγώνα μέλη της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό το 2004

Στη Λευκάδα θα βρεθούν σήμερα για αγώνα φιλανθρωπικού σκοπού οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, μέλη της Εθνικής ομάδας ομάδας ποδοσφαίρου του 2004, που ίσως έκαναν τη μεγαλύτερη έκπληξη που έχει γίνει ποτέ στον παγκόσμιο αθλητισμό, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο τελικό που έγινε στις 4 Ιουλίου στο στάδιο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας.

Τις ημέρες εκείνες όλη η Ελλάδα ζούσε στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μετά τους νικηφόρους αγώνες οι πλατείες και δρόμοι της χώρας γέμιζαν κόσμο που πανηγύριζε χωρίς  χρωματισμένους οπαδούς, χωρίς διακρίσεις ομάδων.

Ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα προκρινόταν στους 16, θα κέρδιζε τη Γαλλία, την Τσεχία και θα πήγαινε στον τελικό, εκεί όπου νίκησε με 1-0 και την Πορτογαλία του Ρονάλντο και του Φίγκο. Κι όμως έγινε! Οι Έλληνες παίκτες καθοδηγούμενοι από τον Όττο Ρεχάγκελ, κέρδιζαν παλικαρίσια τα παιχνίδια και κατάφεραν να σηκώσουν μέσα στην έδρα του αντιπάλου το τρόπαιο, δίνοντας έτσι πολύ μεγάλη χαρά στους Έλληνες όλου του κόσμου που πανηγύρισαν ανάλογα το γεγονός.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες, από την ημέρα του τελικού στην όμορφη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, όπου επικρατούσε πανηγυρικό κλίμα όλη την ημέρα. Υπόδειγμα φιλοξενίας οι Πορτογάλοι, που περίμεναν την έναρξη του αγώνα γιορτάζοντας στις πλατείες μαζί με τους Έλληνες, που δεν τους ενόχλησαν ούτε μετά το παιχνίδι παρότι έχασαν. Η επόμενη ημέρα βρήκε τον διεθνή Τύπο να υποκλίνεται στην Ελληνική ομάδα και στην Αθήνα, που ετοιμαζόταν να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες,  τον κόσμο να εχει βγει στους δρόμους περιμένοντας την αποστολή των θριαμβευτών που κατέληξε στο Παναθηναϊκό Στάδιο (4 τελευταίες φωτογραφίες).

 

Δείτε εδώ βίντεο με την  πορεία της εθνικής σε περιγραφή του Γιώργου Χελάκη

Αύριο μέλη της ομάδας που έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους, θα αγωνιστούν στις 5:00 μ.μ στο Στάδιο Πλάτωνας Γρηγόρης,  για Φιλανθρωπικό σκοπό, με τη φανέλα ομάδας του Π.Σ.Α.Π. και τις ομάδες του Τηλυκράτη και του Πανλευκάδιου

Η όλη διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7:15 μ.μ.

Περιλαμβάνει:

  • παιάνισμα από τη Φιλαρμονική
  • χαιρετισμούς των πολιτικών και ποδοσφαιρικών αρχών των φιλοξενουμένων και των διοργανωτών
  • 2 αγωνιστικά ημίχρονα
  • ανταλλαγές τιμητικών και αναμνηστικών δώρων
  • ανακρούσεις ύμνων.

Το πρωί της Δευτέρας ο Π.Σ.Α.Π θα επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο της Βασιλικής και ακολούθως θα επισκεφτεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας. Στις 13:00 μ.μ. θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα γίνει ενημέρωση του Π.Σ.Α.Π. για τις Κοινωνικές του Δράσεις. Επίσης θα γίνει παρουσίαση της απογευματινής εκδήλωσης.

Ο τριπλός σκοπός του αγώνα είναι ιερός:

α)Ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου

β)Ενίσχυση του Γηροκομείου Λευκάδας και

γ)Ενίσχυση της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου στη Νηρά.

Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία Δήμου Λευκάδας και Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας και Ιθάκης.

Γενική είσοδος 5 Ευρώ, τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Δήμος Λευκάδας καλεί όλους τους Λευκαδίτες και τους επισκέπτες του τόπου να στηρίξουν την εκδήλωση αυτή για τον ιερό σκοπό της.

 

 

02:58:46

2016-06-13