Απαράδεκτη εικόνα στην είσοδο της Λευκάδας

 

 

Εικόνα εγκαταλελειμμένης περιοχής αντικρίζουν οι πολλοί λόγω εποχής επισκέπτες της Λευκάδας, όταν μπαίνουν στο νησί, μέσω του φέρι μποτ-γέφυρα Τελαμώνα. Η αλλαγή της θέσης πρόσβασης, μετά την απομάκρυνση για επισκευής της γέφυρας, κάνουν πλέον θεατά  σε όλους όσους περνούν από εκεί, τα παρατημένα σαπιοκάραβα δίπλα στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

 

 

Αλλά και η κατάσταση δίπλα, στην περιοχή που βρίσκεται το λιμάνι του Κάστρου δεν είναι καλύτερη. Υψηλή βλάστηση, παρατημένα και βουλιαγμένα πλεούμενα, κατάληψη της γραφικής παραλίας, μετατρέπουν  ένα σημαντικό αξιοθέατο και έναν ιστορικό  χώρο που θα μπορούσε να επισκεφτεί ο καθένας,  σε κάτι μεταξύ καρνάγιου και σχεδόν σκουπιδότοπου.

 

 

Η περιοχή νομίζουμε ότι αν υπάρχει θέληση,  μπορεί γρήγορα και  χωρίς πολλά έξοδα να μεταμορφωθεί και να αναδειχτεί, αν απομακρυνθούν τα κουφάρια των πλοίων, κοπούν τα χορτάρια και μαζευτούν τα σκουπίδια, και να γίνει έτσι σημείο προσέλκυσης επισκεπτών που θα μπορούν να θαυμάσουν ανθρώπινα το ιστορικό σημείο μοναδικής φυσικής ομορφιάς και ενδιαφέροντος.

 

 

Το γεγονός ότι τον επόμενο μήνα θα περάσουν από το φέρι μποτ-γέφυρα Τελαμώνα χιλιάδες αυτοκίνητα θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους, καθώς με την σημερινή εικόνα εκτίθεται η Λευκάδα ως ταξιδιωτικός προορισμός.

 

12:44:54

2016-07-10