Στις 3 Αυγούστου “κληρώνει” για τις άγονες Ιονίου και Ακτίου


Στη διεκδίκηση των άγονων αεροπορικών γραμμών που θα συνδέουν τη Ζάκυνθο με την Αθήνα και την Κεφαλονιά - Άκτιο - Κέρκυρα θα προχωρήσει τόσο η Aegean Airlines όσο και η Olympic Air στις 3 Αυγούστου, καταληκτική ημερομηνία για τον διαγωνισμό που έχει προκηρύξει το υπουργείο Υποδομών.
Τη σχετική πρόθεση του Ομίλου να υποβάλει προσφορές στον διαγωνισμό για την εκμετάλλευση είκοσι τακτικών αεροπορικών γραμμών, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρία. Συγκεκριμένα, δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τόσο η ίδια όσο και ως μέλος κοινοπραξίας με τη θυγατρική αυτής Olympic Air.
Η περίοδος επιδότησης θα ξεκινά από 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό που αφορά συνολικά 28 άγονες γραμμές είναι ανοικτή σε όλους τους αερομεταφορείς που διαθέτουν άδεια εκμετάλλευσης σε ισχύ. To μέγιστο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ετησίως ανά γραμμή καθορίζεται για μεν το Αθήνα - Ζάκυνθος στις 12.000 ευρώ, για δε το Κέρκυρα-Άκτιο-Κεφαλονιά-Ζάκυνθος στις 700.000 ευρώ
H πενταμελής επιτροπή που θα συγκροτηθεί από τον διοικητή της ΥΠΑ έχει σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά συμμετοχής, ενώ θα ακολουθήσει η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών ώστε να το κριτήριο επιλογής να είναι το οικονομικό αντιστάθμισμα. Εφόσον εξετασθούν προσεκτικά όλες οι προσφορές θα συνταχθεί σχετικό πρακτικό το οποίο γνωμοδοτεί ως προς την κατακύρωση του αποτελέσματος της διαπραγμάτευσης αυτής.

imerazante.gr

12:08:51

2016-07-18