Τρίτο ημίχρονο

 

Μια ανάρτηση που έκανα στο διαδίκτυο, σχετικά με την επικείμενη μεταγραφή του αμυντικού του Τηλυκράτη Μάκη Γεωργάκη, έβαλε φωτιά στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο.

Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλεύτηκα την αγωνία του κόουτς Μιμίκου, για την απόκτηση του πολυσύνθετου ποδοσφαιριστή, για τον οποίο έγραψα για πλάκα ότι έκλεισε σε άλλη ομάδα.

Θεωρώ ότι η πολύχρονη φιλία μου με τον κόουτς, με τον ποδοσφαιριστή φυσικά, αλλά κυρίως με τον Πρόεδρο της ομάδας των Σφακιωτών στην οποία έγραψα ότι πήγε ο παίχτης, μου επιτρέπει να κάνω μια αθώα πλάκα.

Από τον Πανλευκάδιο βέβαια κάποιοι, όπως μου μεταφέρθηκε, φρόντισαν να μου καταλογίσουν ότι είχα δεύτερες σκέψεις όταν το έκανα και επεδίωκα να πικάρω δήθεν την ομάδα τους.

Κι αυτό γιατί ο όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων, ο Μάκης είχε απορρίψει πρόταση της ομάδας των Ταύρων, για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ήρθε και η ανακοίνωση των Σφακιωτών, να κινηθεί σε αυτό το ....μήκος κλίματος και το γλυκό έδεσε, με τον Πίου να βρίσκεται απολογούμενος.

Όλα τα στραβά τα κλούρια η νύφη τα κάνει...

 

Την ίδια ώρα το απόγευμα της Τετάρτης, έγιναν οι Γενικές Συνελεύσεις των δύο ομάδων της πόλης Τηλυκράτη και Πανλευκάδιου.

Μόνο ο τόπος ήταν διαφορετικός με το Ιόνιον Σταρ να φιλοξενεί τους πρωταθλητές και την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου τους Ταύρους.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη το τελευταίο διάστημα στα γήπεδα της Γαλλίας, τα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια των ομίλων προγραμματίσθηκαν να γίνουν την ίδια ώρα, για να αποφύγουν οι άνθρωποι τα στημένα.

Λέτε το σκηνικό με την ίδια ώρα των Συνελεύσεων, να μην είναι τυχαίο ? Μήπως πάει να γίνει κανένα στήσιμο ?

 

Πρωταθλήτρια σε ανανεώσεις και μεταγραφές εμφανίζεται η ομάδα του Ναυπακτιακού, στην γειτονική Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η τεσσάρα από τον Τηλυκράτη στα μπαράζ, μάλλον έπιασε τόπο.

 

Στο Καναλάκι όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζονται με πυρετώδης ρυθμούς, για την νέα χρονιά, που η ομάδα θα αγωνισθεί και πάλι στο τοπικό.

Ο Αχέροντας σε μια δύσκολη σαιζόν φέτος στην Γ΄Εθνική, είχε ουσιαστικά πέσει ήδη από τον πρώτο γύρο, αλλά οι άνθρωποί της κατάφεραν να μην διαλύσουν την ομάδα, όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά έχει αρχίσει από νωρίς, με πολλούς από τους παίχτες που αποτελούν τον κορμό της ομάδας, να έχουν ήδη κλείσει και να έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Στον πάγκο θα βρίσκεται ο Τάκης Ντούρος, που θα ηγηθεί της προσπάθειας, αφού ο Νίκος Βέκιος αποχώρησε μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια.

 

Μετά την τελευταία συνάντηση, μεταξύ των εκπροσώπων που όρισε η Γ.Σ. του Τηλυκράτη και του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, στην οποία συζητήθηκε το γηπεδικό και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες, ο δεύτερος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

-Είμαι βέβαιος ότι το πρόγραμμα θα βγει. Με μία και μοναδική προϋπόθεση. Την καλή διάθεση των ομάδων. Φυσικά και στα δύο σωματεία υπάρχουν ακραίες φωνές. Εμείς δεν πάμε με αυτές , πάμε με τις φωνές της λογικής. Με τους ανθρώπους που έχουν διάθεση συνεννόησης. Κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε στη σημερινή συνάντηση με τους ανθρώπους του Τηλυκράτη τους νυν και εν δυνάμει. Και να επισημάνω και κάτι πολύ σημαντικό. Σε ένα τόπο οι επιτυχίες γίνονται μεγαλύτερες όταν ενώνονται και όχι όταν διασπώνται οι δυνάμεις του αθλητισμού ή του πολιτισμού. Τα αθλητικά μας Σωματεία πρέπει να πάνε σε κατεύθυνση συνένωσης των δυνάμεων τους . Η Λευκάδα είναι μικρή και δεν χωράει πολλές ομάδες. Μπορούμε να έχουμε μία ισχυρή ομάδα η οποία όχι μόνο μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία αλλά να ανέβει και σε ακόμη μεγαλύτερη....

Είχε δεν είχε κι ο Δήμαρχος, μίλησε για λίγους φανατικούς που μπλοκάρουν την μεγάλη ιδέα της συνένωσης.

Σε αυτή την συζήτηση οι Ακαδημίες των δύο ομάδων, που είναι και το μεγάλο αγκάθι, δεν αναφέρονται σχεδόν από κανέναν επίσημα.

Τα ρίχνουμε όλα στις ακραίες φωνές και πιθανόν αγνοούμε το μπαγιόκο...

 

Ένα αυτοκίνητο Σμαρτ με το κλειδί στην θέση του οδηγού, είναι παρκαρισμένο στο πεζοδρόμιο, μπροστά από το σπίτι του μέσου Σπύρου Παπά, ο οποίος φέτος αγωνίσθηκε στον Άγιο Πέτρο.

Αυτά ούτε ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να τα προσφέρει στους ποδοσφαιριστές του.

 

 

Ο παλαίμαχος Κώστας Κονιδάρης (Κοκονιόρος) θα βρίσκεται στον πάγκο του Οδυσσέα για την φετινή σαιζόν.

Ο ένστολος αμυντικός είναι η επιλογή της νέας Διοίκησης και δίπλα του θα έχει τον Κώστα Κοψιδά, που για πολλά χρόνια ήταν στην ομάδα, αλλά και τον μέχρι πρότινος κόουτς Χρήστο Βάνα, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Τεχνικού Διευθυντή.

Μεγάλες αλλαγές στο Λιμάνι και ο στόχος ξεκάθαρος, η άνοδος στην πρώτη κατηγορία μετά από τρία χρόνια φαγούρας.

 

Ο τερματοφύλακας Καραγκούνης είναι η πρώτη νέα μεταγραφή του Τηλυκράτη εν όψει του πρωταθλήματος της Τρίτης Εθνικής.

Ο τριανταδυάχρονος πορτιέρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν στην Α.Ε. Καραϊσκάκη.

Στο παρελθόν έχει αγωνισθεί σε πολλές ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών.

 

Γιορτή προβατίνας στην Πλαγιά την προηγούμενη Κυριακή και από το γειτονικό χωριό παρέλασε όλος ο καλός κόσμος.

Μερικοί δεν έδωσαν σημασία ούτε στον τελικό μεταξύ Πορτογαλίας και Γαλλίας, αφού η προβατίνα ήταν νόστιμη.

 

Περιζήτητος κι Φάνης Θειακός που δήλωσε ότι φεύγει από τον Τηλυκράτη, με πολλές ομάδες του νησιού να στρώνουν χαλί στα πόδια του.

Η τελική του επιλογή, λόγω εντοπιότητας, μάλλον θα είναι ο Οδυσσέας, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει.

14:59:22

2016-07-20