Επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας για το Νοσοκομείο

Δ.Τ. με το οποίο διαρμαρτυρεται για τη μη ένταξη του Νοσοκομείου Λευκάδας  σε περιοχές άγονες,προβληματικές και νησιώτικες για αίτηση άσκησης στις ειδικότητες παθολογίας και χειρουργικής εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Θέμα:Μη ένταξη του νοσοκομείου Λευκάδας σε περιοχές άγονες,προβληματικές και νησιώτικες για αίτηση άσκησης στις ειδικότητες παθολογίας και χειρουργικής.

Κύριε Υπουργέ και Αναπληρωτά

Σε απόφαση που εκδώσατε με Αριθμ. Πρωτ:Α2δ/Γ.Π.οικ.42968 στις 9/6/2016 και αφορά τον

καθορισμό των Νοσοκομείων άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών για την υποβολή αίτησης για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής,με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το νοσοκομείο Λευκάδος δεν βρίσκεται μεσα σε αυτά.

Ένα νοσοκομείο υποστελεχωμένο με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού,που έχει επτά θέσεις ειδικευομένων  στην παθολογία και πέντε θέσεις ειδικευομένων στην χειρουργική και όλες κατά την τελευταία διετία είναι κενές.

Έτσι αφαιρείται το δικαίωμα σε όποιον ιατρό επιθυμεί να υποβάλει αίτηση για μερική άσκηση ειδικότητας,να ξεκινήσει από το νοσοκομείο Λευκάδος,στερώντας μ αυτό τον τρόπο ειδικευόμενους ιατρούς από την Παθολογική και Χειρουργική κλινική.

Να σας υπενθυμίσουμε δε ότι το Νοσοκομείο Λευκάδος έχει χαρακτηριστεί άγονο και προβληματικό και έχουν δοθεί κίνητρα όσων αφορά τους επικουρικούς Ιατρούς.

Επειδή πιστεύουμε ότι αυτή η παράλειψη οφείλεται είτε σε αβλεψία είται σε κακή εκτίμηση,πιστεύουμε ότι θα λάβεται υπ όψιν την έγγραφη διαμαρτυρία μας και θα ενταχθεί και το δικό μας νοσοκομείο στη λίστα προαναφερόμενων νοσοκομείων.

 

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

 

Αθανάσιος Καραγιάννης                Ιωάννης Σαρανταένας

23:41:00

2016-07-21