Οι αδελφοποιημένες με τη Λευκάδα πόλεις

 

Δώδεκα πόλεις από 11 διαφορετικές χώρες είναι αδελφοποιημένες με τη Λευκάδα

Πρόκειται για τις:

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο (φωτογραφικό κυρίως) αφιέρωμα σε αυτές:

Ο Δήμος της Emmaboda με πληθυσμό 7000 περίπου κατοίκων βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική Σουηδία. Η περιοχή είναι γνωστή για την παραγωγή προϊόντων από γυαλί. Κάθε χρόνο τον Αύγουστο η Emmaboda φιλοξενεί ένα μουσικό φεστιβάλ που ονομάζεται Emmabodafestivalen

 

Στη πόλη Στράζνιτσε της Τσεχίας με πληθυσμό 5.829 κατοίκους βρίσκεται το Εθνικό Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού, τοποθετημένο στον ποταμό Μοράβα, στο Κάστρο Straznice όπου λειτουργεί έκθεση με τα Λαϊκά όργανα της Τσεχικής Δημοκρατίας

 

Το Παραλίμνι με πληθυσμό 15000 κατοίκων, είναι πόλη και δήμος της Κύπρου, στην Επαρχία Αμμόχωστου στα νότιο ανατολικά της νήσου. Βρίσκεται στην περιοχή των κοκκινοχωρίων και έχει πάρει το όνομα του από τη λίμνη Παραλιμνίου δίπλα στην οποία είναι χτισμένο. Είναι ο μεγαλύτερος δήμος του ελεύθερου τμήματος της επαρχίας Αμμοχώστου.


Η Σιντζούκου είναι ένα από τα 23 Ειδικά Διαμερίσματα (δήμους) του Τόκιο. Σύμφωνα με στοιχεία του 2008 ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 312.418 κατοίκους σε μια περιοχή 18,23 km² (πυκνότητα πληθυσμού 16,71 κατ. / τετ. χλμ.). Μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ξένης εθνικότητας αφού το 2005 υπήρχαν καταγεγραμμένοι περίπου 30.000 αλλοδαποί από 107 διαφορετικές εθνικότητες.

Είναι μεγάλο εμπορικό αλλά και διοικητικό κέντρο, ενώ διαθέτει τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου (Σταθμός Σίντζουκου) καθώς και το κτήριο που στεγάζει τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο.

Η περιοχή δυτικά του σταθμού αναφέρεται ως Νισι-Σίντζουκου (Δυτικό Σίντζουκου). Είναι η περιοχή με τους περισσότερους ουρανοξύστες στο Τόκιο.

Στην περιοχή γύρω από το σταθμό βρίσκεται ένα σύμπλεγμα από δεκάδες πολυκαταστήματα, κινηματογράφους, θέατρα, εστιατόρια και μπαρ. Στην περιοχή του Σιντζούκου βρίσκονται επίσης το στάδιο των εθνικών αθλημάτων, ο εθνικός κήπος και οι εξωτερικοί κήποι των αυτοκρατορικών ανακτόρων.

 

Η Ναχαρίγια είναι η βορειότερη παραθαλάσσια πόλη στο Ισραήλ, με εκτιμώμενο πληθυσμό 53.900 κατοίκων. Στην πόλη έχουν την έδρα τους μερικοί από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του Ισραήλ


Το Πλοέστι (Ploieşti) είναι πόλη της Ρουμανίας, που βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Βλαχίας και σήμερα είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Πράχοβας. H πόλη βρίσκεται 56 χιλιόμετρα βόρεια από το Βουκουρέστι και η έκτασή της είναι περίπου 60 km2. Το Πλοέστι έχει άμεση πρόσβαση προς την Κοιλάδα Πράχοβα, μια από τις σημαντικότερες περιοχές αλπικού τουρισμού της Ρουμανίας. Είναι σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος, συνδέοντας το Βουκουρέστι και την Τρανσυλβανία με τη Μολδαβία. Σύμφωνα με τη Ρουμανική απογραφή του 2011 ζούσαν στην πόλη 201.226 άνθρωποι, καθιστώντας τη την 9η πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας.


H Leucate με πληθυσμό 3,858 κατοικους, βρίσκεται στη μεσογειακή ακτή της Γαλλίας και είναι μια πόλη με αρκετά τουριστικά αξιοθέατα (δείτε εδώ)


Το Λεβεράνο είναι μια ιταλική πόλη 14.238 κατοίκων στην επαρχία του Λέτσε της Απουλίας.Βρίσκεται στην εύφορη στην πεδιάδα που κατηφορίζει προς το Ιόνιο Πέλαγος και είναι ένα σημαντικό γεωργικό κέντρο.

Τα Σφακιά είναι ιστορική περιοχή της νότιας Κρήτης που βρίσκεται σήμερα εντός του νομού Χανίων. Υπήρξε μία από τις πιο ανυπότακτες περιοχές της Ελλάδας και συχνά παρομοιάζεται με την Μάνη και το Σούλι. Είναι ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και τραχιά περιοχή που περιβάλλεται από τις απόκρημνες πλαγιές των Λευκών Ορέων και τα πολυάριθμα φαράγγια που σχηματίζονται σ´αυτές ενώ νότια βρέχεται στο Λυβικό Πέλαγος.

Η Πόλιανα είναι ένα χωριό που βρίσκεται στο δήμο Ποζάρεβατς της Σερβίας

Η Πριμόρσκι είναι μια συνοικία της πόλης της Οδησσού στην Ουκρανία. Η Οδησσός είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και σημαντικό λιμάνι στον Εύξεινο Πόντο, όπου υπήρχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα. Η Οδησσός είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, αφού εκεί συστάθηκε η Φιλική Εταιρεία


Η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πιο κοντινό στις ακτές της Αττικής. Πρωτεύουσά της είναι η ομώνυμη πόλη. Έχει πληθυσμό 39.220, έκταση 95 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το νησί με την μεγαλύτερη πυκνότητα μόνιμου πληθυσμού στη Ελλάδα.Ο Άγγελος Σικελιανός έζησε εκεί (σταδιακά) από τον Αύγουστο του 1933 έως το Μάρτιο του 1950.

 

Η Οικία του Άγγελου Σικελιανού απέναντι από την Ι. Μ. Φανερωμένης.

 

04:15:54

2016-07-26