Αφιέρωμα στην Ιστορία της Λευκάδας

Δείτε πατώντας εδώ το εξαιρετικό αφιέρωμα στην Ιστορία της Λευκάδας που έκανε το περιοδικό Επτά Ημέρες της εφημερίδας Καθημερινή τον Ιούλιο του 1994.

Στο αφιέρωμα υπάρχει κείμενο του Ιστορικού Πάνου Ροντογιάννη για την ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα έως την Ένωση με την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Μπαρακάρη-Γλένη γράφει για τα αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τη δραστηριότητα  της Λευκάδας από τους προϊστορικούς χρόνους

Είναι η Λευκάδα η Ομηρική Ιθάκη; Άρθρο του φιλόλογου Κώστα Φωτεινου

Διαβάστε στο κείμενο της Χαράς Παπαδάτου-Γιαννοπούλου για το σχεδιασμό της χώρας, όπου ο πολεοδομικός ιστός σφραγίζει τη μορφολογία και εξέλιξη του οικισμού από το Μεσαίωνα έως σήμερα.

Ο Θανάσης Καλαφάτης γράφει για το ιδιότυπο υπόδειγμα κοινωνικής δυναμικής που επέδειξε η Λευκάδα από το 1864 έως το 1994.

Επίσης το αφιέρωμα αναφέρει τους  σημαντικότερους Ναούς του νησιού, τους σημαντικότερους Λόγιους και Λογοτέχνες στην ιστορία της Λευκάδας και τους σημαντικότερους Πολιτιστικούς Φορείς της εποχής. Έχει επίσης εικόνες της Λευκάδας καθώς και αφιέρωμα στον πρωτοποριακό Λευκαδίτη ζωγράφο Θεόδωρο Στάμο.

Το αφιέρωμα είναι σε μορφή pdf  που μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας.

11:13:57

2016-07-31