Δήμαρχος Λευκάδας:Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες και για να ξανακτιστεί ο Απόλλωνας,οι κρουνοί λειτουργούσαν όλοι άψογα

Στη γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου που κάηκε βρέθηκε χθές το πρωί ο Δήμαρχος Λευκάδας Κων/νος Δρακονταειδής που έκανε στο lefkadanews την παρακάτω δήλωση:

` Όπως βλέπετε, o Δήμος  από προχθές το απόγευμα ξεκίνησε τους καθαρισμούς  και τις αποκαθάρσεις στα σπίτια, γνωρίζοντας και την πολύ μεγάλη οικονομική δυσκολία που έχουνε οι συμπολίτες μας. Μαζί με την Περιφέρεια που βοηθάει σε αυτό  και με ιδιωτικά συνεργεία, γιατί εμείς δεν έχουμε και τα μέσα, με δεδομένο ότι είναι και καλοκαίρι και όλες οι μικρές μας δυνάμεις είναι απλωμένες παντού για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, τους βοηθάμε όσο μπορούμε.

Κινούμε επίσης παράλληλα τη διαδικασία ενίσχυσης των συμπολιτών μας. Όσον αφορά στα ζητήματα της άμεσης αντιμετώπισης, φροντίσαμε σε συνεργασία με τη Μητρόπολη, όσοι το επιθυμούσαν να μπορέσουν να βρουν ένα μέρος να κοιμηθούν και φροντίσαμε επίσης -και για όσους το επιθυμούσανε - να βρουν ένα πιάτο φαί.

Πέρα όμως από αυτά που έγιναν, η μάχη ξεκινάει από εδώ και πέρα. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να πείσουμε την πολιτεία -και όλες τις δυνάμεις μας σε αυτό τις δίνουμε- ούτως ώστε να βοηθήσει και τους συγκεκριμένους συμπολίτες μας που έχασαν τους κόπους μίας ζωής αλλά και το Δήμο, όπου ένα κομμάτι της ιστορίας του, που ήταν ο κινηματογράφος Απόλλων καταστράφηκε και πρέπει να τον ξαναχτίσουμε και να τον ξαναστήσουμε. Να πω, ότι προχθές ήταν εδώ, τυχαία βέβαια, ο πρόεδρος της Βουλής ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου. Δεν είναι μόνο ενημερωμένος ο κ. Βούτσης, μίλησα και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μου τηλεφώνησε, είχαμε και άλλες επαφές. Η μάχη είναι αυτή όπως σας είπα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας με όλες μας τις δυνάμεις.

Είναι πολύ θετικό το ότι η πόλη λειτούργησε σχεδόν αμέσως μετά την κατάσβεση. Γιατί για να γίνει αυτό απαιτούνται πάρα πολλά πράγματα και με συντονισμένο τρόπο που δεν είναι καθόλου απλά. Βεβαίως ο κόσμος δεν γνωρίζει, αλλά όλα λειτούργησαν καλά.  Αυτή τη στιγμή που συζητάμε η πόλη, πλην του συγκεκριμένου τμήματός της, λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο.

Το τελευταίο που θέλω να πω είναι ότι επειδή γράφονται και ακούγονται διάφορα, τα οποία βέβαια διακινούν οι γνωστοί-άγνωστοι -  αυτοί δηλαδή που ακόμα και σε περιπτώσεις  καταστροφών δείχνουν την πολιτική τους σκοπιμότητα - διαδίδοντας  σενάρια του τύπου, ότι δεν λειτουργούσαν οι κρουνοί και διάφορα άλλα τέτοια που είναι απαράδεκτα. Δεν θα τους διαψεύσω εγώ, θα τους διαψεύσει η ζωή και η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία που το επιβεβαίωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου. Εξάλλου, όταν άνοιξαν οι κρουνοί εμείς ήμασταν εδώ. Εγώ μάλιστα έφτασα πριν ξεκινήσει να ρίχνει νερό η πυροσβεστική. Οι κρουνοί λειτουργούσαν όλοι άψογα, είχαν ελεγθεί παρουσία και της πυροσβεστικής το προηγούμενο διάστημα, με τη συμμετοχή του κ Πολίτη που είναι υπεύθυνος για την Πολίτική Προστασία. Επίσης εμείς αμέσως κλείσαμε και όλα τα νερά που έφευγαν για άλλα μέρη, διακόψαμε τη διακοπή ρεύματος για να ανέβει η πίεση, γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτήν την περίοδο είναι πεσμένη λόγω του κόσμου που υπάρχει.  Επομένως όλα όσα καλλιεργούνται κρύβουν πολιτική σκοπιμότητα στην οποία είναι τόσο τυφλοί αυτοί  που τη διακινούν που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πότε πρέπει να κάνουν πολιτική αντιπαράθεση και πότε πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ μιας πόλης και ενός δήμου που έχει πληγεί. Τα βλέπουν όλα ίσωμα, η κοινωνία τους κρίνει και η κοινωνία νομίζω θα τους αποβάλλει.`

Φωτογραφία από τη χθεσινη επίσκεψη του Δημάρχου στην καμμένη γειτονιά του Ιστορικού Κέντρου.

10:59:09

10:59:12