Το πλήρωμα του ελικοπτέρου που περιόρισε την καταστροφική φωτιά στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας(upd)


Από τέσσερα άτομα αποτελούταν το πληρώμα του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, που πέταξε με δεξιοτεχνία πάνω από τη Λευκάδα, πραγματοποιώντας  επαναλαμβανόμενες εύστοχες ρίψεις νερού στα κτήρια που καίγονταν και περιόρισε την καταστρεπτική πυρκαγιά της Δευτέρας.

Πρόκειται για τους:

Mike Strasser , Αυστριακό με Αμερικανική υπηκοότητα που τη Δευτέρα ήταν ο Κυβερνήτης του αεροσκάφους.


 

Don Mc Leod  Νεοζηλανδός  συγκυβερνήτης -Training Captain



Ο τρίτος άνθρωπος που επέβαινε στο ελικόπτερο ήταν ο Μηχανικός  Malcom Keith,  από τη Νέα Ζηλανδία

O Σύνδεσμος στο ελικόπτερο με τις επίγειες δυνάμεις ήταν ο Σωτήρης Πάσχος με καταγωγή από την Παραμυθιά  Θεσπρωτία, που ασκούσε και τα καθήκοντα διερμηνέα.



Το πλήρωμα του ελικοπτέρου συμμετείχε στη  διάσωση του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair , που πραγματοποίησε στις 26/6/2016 αναγκαστική προσγείωση στα Δερβενοχώρια, κάτι για το οποίο βραβεύτηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασία του Πολίτη, Νίκο Τόσκα(δείτε εδώ).

Να είναι καλά οι άνθρωποι με τις οικογένειες τους και να έχουν ό,τι επιθυμούν! Τους ευχαριστούμε πολύ, όπως και όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς. Φωτιάς που όπως περιέγραψε μέλος του πληρώματος του σωτήριου ελικοπτέρου του θύμισε την καταστροφική Μεγάλη Ιστορική Πυρκαγιά του Λονδίνου η οποία έλαβε χώρα στην Αγγλική πρωτεύουσα από την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου του έτους 1666.Η πυρκαγιά κατέκαψε το ιστορικό κέντρο του Λονδίνου ενώ θύματα της φωτιάς έπεσαν περί τις 13.200 σπίτια, 87 ενοριακές εκκλησίες και τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, αφήνοντας άστεγους τους 70.000 από τους 80.000 κάτοικους της πόλης(Δείτε σχετικά εδώ).