Το Σάββατο η συναυλία Αρβανιτάκης-Πορτοκάλογλου-Δηλώσεις Α. Κατωπόδη και των Καλλιτεχνών


Το Σάββατο το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Θέατρο, η μεγάλη συναυλία που διοργανώνει το lefkadapress και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας, με δύο από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές,  την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

 

Οι καλλιτέχνες μόλις ενημερώθηκαν για την τραγωδία που έπληξε το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας είπαν:
Ελευθερία Αρβανιτάκη
"Η χαρά που κατεβαίνω στην Λευκάδα μετά από αρκετά χρόνια μετριάστηκε μετά την πυρκαγιά . Όμως η τέχνη και ιδίως η τέχνη της μουσικής παρηγορεί και συντροφεύει σε χαρές και λύπες. Η σκέψη μου είναι εκεί. Έζησα και μια άλλη πυρκαγιά στο νησί μου την Ικαρία πριν μερικά χρόνια. Ήταν πιο δύσκολα γιατί κόστισε ζωές. Αλλά ο χρόνος θα βοηθήσει"
Νίκος Πορτοκάλογλου
"Φίλοι Λευκαδίτες λυπάμαι για την καταστροφή στο ιστορικό κέντρο. Λυπάμαι για τα σπίτια, λυπάμαι για τον Απόλλωνα. Ελπίζω η συναυλία μας το Σάββατο να είναι μία μικρή παρηγοριά... Καλή αντάμωση... "


Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της εκδότριας του lefkadapress  Αργυρής Κατωπόδη, η οποία ήταν μία από τις εθελόντριες που βοήθησαν στην προχθεσινή πυρκαγιά και τραυματίστηκε όταν κάποιος ηλίθιος την απώθησε για να βγάλει φωτογραφία, κάτι που επισημάνθηκε και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η Αργυρή (γνωστή για την ευαισθησία και τις φιλανθρωπικές δράσεις)  που είναι στο εθελοντικό σώμα που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Λευκάδας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και σήμερα έκαναν προληπτικές περιπολίες στην ορεινή Λευκάδα μας  πληροφορεί μέσω της δήλωσης που της ζητήσαμε για τη συναυλία, ότι αποφάσισαν από κοινού με τον δήμαρχο Κώστα Δρακονταειδή μέρος των χρημάτων από τα έσοδα της συναυλίας να δοθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Ο σημαντικότερος λόγος να υποστηριχτεί η συναυλία στην οποία η ψυχαγωγία είναι εξασφαλισμένη από τους σημαντικούς καλλιτέχνες που θα τραγουδήσουν .

Η δήλωση της Αργυρής Κατωπόδη έχει ως εξείς:

«Η αυριανή μας συναυλία στο ανοιχτό θέατρο ευελπιστούμε να είναι μια ανάσα ελπίδας μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η πόλη μας και οι συμπολίτες μας που πλήγηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Γι αυτό και εμείς αποφασίσαμε από κοινού με τον δήμαρχο και πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου, Κώστα Δρακονταειδή μέρος των χρημάτων από τα έσοδα της συναυλίας να δοθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας. Είναι δύσκολες οι ώρες που περνάνε και εμείς πρέπει να σταθούμε δίπλα τους. Η μουσική ηρεμεί, ταξιδεύει , δημιουργεί στιγμές αισιοδοξίας.... Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπόσχονται πολλές τέτοιες στιγμές..»


23:40:17

2016-08-12