Απαραίτητος ένας γερανός στη Λευκάδα

Το γερανοφόρο όχημα των φωτογραφίων είχε έρθει στη Λευκάδα το Σαββατοκύριακο του Μαρτίου που έγινε το φάιναλ φορ γυναικών στο μπάσκετ, για να χρησιμοποιηθεί αν χρειαζόταν. Τέτοιος γερανός είναι μάλλον απαραίτητος μόνιμα στη Λευκάδα, όπου τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είναι καθημερινό φαινόμενο, επιβαρύνοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα του νησιού που το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα έντονα.

Το κακό ελάττωμα αρκετών Λευκαδιτών, που δημιουργούν εικόνα ανομίας στη πόλη, ακολουθούν πολλοί επισκέπτες, που παρκάρουν όπου να `ναι. Είναι μάλιστα ορισμένα σημεία που τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σταματούν την κυκλοφορία, όταν στο δρόμο τους βρεθεί κάποιο μεγαλύτερο  όχημα. Όποιος βρεθεί πρωινές ώρες στον Άγιο Μηνά θα διαπιστώσει το μαρτύριο που τραβούν οι οδηγοί των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και μαζί οι υπόλοιποι οδηγοί που ακολουθούν προκειμένου να πάνε στον προορισμό τους.

Επειδή τέτοια φαινόμενα γίνονται επανειλημμένα κάθε μέρα, όχι μόνο στην πόλη της Λευκάδας, αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του νησιού, ο γερανός θα `χε πολλή δουλειά να κάνει και η παρουσία του στο νησί θα λειτουργούσε μάλλον αποτρεπτικά (με την κατάλληλη σηματοδότηση) σε όσους σκέφτονταν να παρκάρουν παράνομα.

 

Με τον γερανό θα μπορούσε να προστατευθεί καλύτερα και το Ιστορικό Κέντρο της Λευκάδας, όπου μετά την καταστροφή της 8ης Αυγούστου, όταν η Πυροσβεστική δυσκολεύτηκε στην αρχή να προσεγγίσει την πυρκαγιά λόγω παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων, εξακολουθούν να παρκάρουν  παράνομα. Τις προηγούμενες ημέρες στο κέντρο της πόλης καταγράφηκαν 2 περιστατικά όπου δεν μπορούσε να περάσει το ασθενοφόρο για να παραλάβει και μεταφέρει ασθενείς λόγω αυτοκινήτων. Κάτι τέτοιο μετά από τέτοια καταστροφή είναι απαράδεκτο, οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να προστατέψουν την περιοχή τους αλλά και η πολιτεία επιβάλλεται να διασφαλίζει την ευνομία από τους ανεύθυνους, με ό,τι μέσα διαθέτει.

 

 

14:02:05

2016-08-24