Υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες οι Λευκαδίτες μαθητές, εκμεταλλεύτηκαν την ποσόστωση λόγω σεισμού που δικαιούνταν

Τέλος η αγωνία  για τους συμμετέχοντες των Πανελλήνιων εξετάσεων, καθώς ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Λευκάδα οι μαθητές εκμεταλλεύτηκαν το μέτρο της ποσόστωσης, που λογικά τους δόθηκε λόγω της δοκιμασίας των σεισμών που έζησαν, ανεβάζοντας σε υψηλά νούμερα τα ποσοστά επιτυχίας τους. Στο 1ο Λύκειο Λευκάδας πέρασαν και οι 62 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις οι 59 με το νέο σύστημα και 3 με το παλιό. Όπως μας ανέφερε ο διευθυντής του Σχολείου Θανάσης Καρβελάς σε αυτό βοήθησε η  ποσόστωση που εδόθη.


Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καρβελάς είπε τα εξής: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που διαγωνίστηκαν φέτος. Τους εύχομαι υγεία και πρόοδο. Να ζήσουνε ευτυχισμένη φοιτητική ζωή. Να γνωρίζουν ότι και εκεί που θα πάνε αλλά κυρίως μετά θα συναντήσουν πολλές δυσκολίες, αλλά να στηρίζονται στα νιάτα τους, στην υγεία τους και την αισιοδοξία τους για να καταφέρουν να φτιάξουν κάτι καλύτερο από αυτό που τους παραδίδουμε εμείς. Πέρασαν όλοι οι διαγωνιζόμενοι στο Λύκειο μας. Από τους 62 οι 60 σε πανεπιστήμια και πολυτεχνεία και οι 2 σε ΤΕΙ. Βέβαια ίσχυσε και η ποσόστωση λόγω του σεισμού εξαιτίας της οποίας δεν έμεινε κανένας απ` έξω.»     

Να ευχηθούμε καλή πρόοδο στους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και να προτείνουμε να ακολουθήσουν κάποιοι από αυτούς ή και παλαιότεροι φοιτητές την ειδικότητα της σεισμολογίας. Θα είναι για την ιδιαίτερη (σεισμογενή) πατρίδα τους πολύτιμοι.

Διαβάστε παρακάτω τα ονόματα των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων 2016 , από τα Γενικά Λύκεια και το ΕΠΑΛ της Λευκάδας, και πιο κάτω συγχαρητήριες επιστολές για αυτούς

 

Αναλυτικά οι επιτυχόντες:

 

1 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

επιτυχοντες με 10%

επιτυχόντες με το παλαιό σύστημα

 

2 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

επιτυχόντες με το 10%

επιτυχοντες με το παλαιό σύστημα

 

Επιτυχόντες Μουσικού Λυκείου

επιτυχόντες με το 10%

ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ

επιτυχόντες με το 10%

επιτυχόντες με το παλαιό σύστημα

ΛΥΚΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

επιτυχόντες με το 10%

επιτυχόντες με το παλαιό σύστημα

Επιτυχόντες Καρυάς

επιτυχόντες με το 10%

ΕΠΑΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

επιτυχόντες με το 10%

επιτυχόντες με το παλαιό σύστημα


 

Συγχαρητήριες επιστολές για την επιτυχία των Λευκαδιτών μαθητών απέστειλαν ως τώρα ο Αντιπερειφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Βουλετής και ο Μητροπολίτης Λευκάδας.

Διαβάστε παρακάτω τις επιστολές:


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε.ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Εύχομαι σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στο καινούριο τους ξεκίνημα! Θερμά συγχαρητήρια επίσης στις οικογένειες των μαθητών αλλά και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που με τόσο κόπο στήριξαν τα παιδιά στο δύσκολο αγώνα τους!
Συγχαρητήρια αξίζουν, όμως, για την προσπάθειά τους και οι μαθητές που δεν τα κατάφεραν. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία ή μια εναλλακτική επιλογή για όλους.
Καλή πρόοδο σε όλους!



Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας, Κων/νου Δρακονταειδή, στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Άλλος ένας δύσκολος κύκλος ολοκληρώθηκε για τους αποφοίτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες, να τους ευχηθώ ολόψυχα καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Στο καινούριο αυτό ταξίδι να πορευτούν με θέληση, αισιοδοξία και όραμα.
Για τους μαθητές που δεν τα κατάφεραν, να επιμείνουν και να θυμούνται ότι η ευτυχία δεν ταυτίζεται πάντα με μία επιτυχία.


Συγχαρητήρια επιστολή του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση


Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Νομού Λευκάδας για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τα ποσοστά επιτυχίας σε όλο το Νομό είναι ιδιαιτέρως υψηλά και αυτό αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των μαθητών μας και των εκπαιδευτικών μας.
Αισθάνομαι επίσης ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο αγώνας που δόθηκε για την εφαρμογή της ποσόστωσης στις εφετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω του σεισμού του περασμένου Νοεμβρίου,  είχε αποτέλεσμα.
Συγχαρητήρια και στους γονείς των μαθητών που όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν τον δικό τους αγώνα και στήριξαν ηθικά και οικονομικά- παρά τις δυσκολίες- την επιτυχία των παιδιών τους.
Στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν εφέτος εύχομαι να οπλιστούν με πείσμα και δύναμη και να συνεχίσουν την προσπάθεια για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Καλή πρόοδο σε όλους!

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεοφίλου

Ἀγαπητά μου παιδιά,
Ἡ ἀνακοίνωση σήμερα τῶν ὀνομάτων σας μεταξύ τῶν ἐπιτυχόντων στά Ἐκπαιδευτικά Ἱδρύματα Τριτοβάθμιας Ἐκπαίδευσης τῆς Πατρίδος μας ὑπῆρξε καί γιά τήν τοπική μας Ἐκκλησία ἀφορμή ἰδιαίτερης χαρᾶς.
Κάθε ἐπιτυχία στή ζωή σας μᾶς χαροποιεῖ, ἰδιαιτέρως ὅμως τό ἄνοιγμα ἑνός νέου κεφαλαίου, τόσον ἐλπιδοφόρου καί σημαντικοῦ. Δέν εἶναι ἁπλῶς ἡ προσδοκία μιᾶς ἐπαγγελματικῆς ἀποκατάστασης, σύμφωνης μέ τά ὄνειρά σας καί σίγουρα ὅπως ὁ Θεός οἰκονόμησε γιά τόν καθένα.
Ἡ κύρια αἰτία γιά τή μεγάλη μας χαρά εἶναι ἡ ἐλπίδα πού ἀποπνέει ἡ δημιουργικότητα καί ἡ ζωντάνια τῆς παρουσίας σας στόν χῶρο τῆς ἀκαδημαϊκῆς κοινότητας σήμερα, τῆς κοινωνίας αὔριο. Ἐλπίζουμε στό καθαρό σας βλέμμα, πού δίχως ἄλλο ὁραματίζεται ἕναν κόσμο πιό δίκαιο, πιό φιλάνθρωπο, περισσότερο ἅγιο, ἀπαλλαγμένον ἀπό τά λάθη τοῦ παρελθόντος καί τίς ἀστοχίες τῶν σημερινῶν ἐνηλίκων.
Θά ἤθελα μέ ἀγάπη πατρική νά σᾶς συγχαρῶ θερμά, διότι ἀγωνιστήκατε σκληρά, μέ τήν συμπαράσταση τῶν γονέων, τῶν καθηγητῶν, τῶν πνευματικῶν πατέρων, τῶν φίλων σας, μέ ὅπλο σας τή μελέτη καί στήριγμα τήν προσευχή καί ἀπολαμβάνετε σήμερα τήν ἐπιτυχία σας.
Ὁ Θεός, παιδιά μου, πάντοτε νά σᾶς εὐλογεῖ καί νά σᾶς ἔχει κοντά Του, στήν Πηγή τῆς Σοφίας καί τῆς Γνώσεως, ὥστε νά προοδεύετε καθημερινά καί νά ὁδηγεῖστε
«ἀπό δόξεως εἰς δόξαν».
Θά προσευχόμαστε πάντοτε γιά τήν πνευματική σας προκοπή καί θά εἴμαστε πάντοτε συμπαραστάτες στόν ἀγῶνα σας.
Καλή σταδιοδρομία! Συγχαρητήρια θερμά! Ὁ Θεός μαζί σας!
Μετά πατρικῶν εὐχῶν
Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΣΑΣ


† Ὁ Λευκάδος καί Ἰθάκης  Θ ε ό φ ι λ ο ς


22:48:08

2016-08-24

Φωτογραφία από  τα Εγκαίνια και τη βράβευση των μαθητών της Λευκάδας στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος, Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας του Δήμου Λευκάδας