Σπύρου: Η αναβολή του Π.Σ προσβάλει και απαξιώνει το θεσμό

Επιστολή του επικεφαλής της Νέας Ιονίου Πολιτείας προς τον Πρόεδρο του ΠΣ Ιονίων, Χ. Μωραΐτη, στην οποία, τονίζει πως "η αναβολή της συνενδρίασης στην Ζάκυνθο, με το αιτιολογικό την αδυναμία του περιφερειάρχη να παρευρεθεί, προσβάλει και απαξιώνει τον θεσμό και δείχνει  προχειρότητα".

Η επιστολή Σπύρου

κ. Πρόεδρε,

η αναβολή της συνενδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη γιά τις 3 και 4 του Σεπτέμβρη στην Ζάκυνθο, με το αιτιολογικό την αδυναμία του περιφερειάρχη να παρευρεθεί σε αυτό λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων, προσβάλει και απαξιώνει τον θεσμό και δείχνει την προχειρότητα με την οποία προγραμματίζονται τα περιφερειακά συμβούλια.

Η νοοτροπία και ο τρόπος που λειτουργεί ο κ Γαλιατσάτος, είναι ήδη γνωστή και την γνωρίζουν
καλύτερα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της περιφέρειας. Εχετε όμως και εσείς τις δικές σας ευθύνες, ώς Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, γιατί ακυρώνετε το ρόλο σας.

Τις 30 Ιουλίου ανακοινώσατε ενώπιον της ολομέλειας του περιφερειακού συμβουλίου που συνενδρίαζε στην Κέρκυρα, ότι το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί στην Ζάκυνθο τις 3 και 4  του Σεπτέμβρη του 2016. Σύμφωνα με αυτήν την ανακοίνωση κάναμε τον προγραμματισμό μας, όπως εκτιμώ να έκαναν το ίδιο και οι υπόλοιποι συνδιασμοί του περιφερειακού συμβουλίου.

Ακολούθησε επίσημη πρόσκληση  εκ μέρους σας με την επισήμανση να αποσταλλούν εγκαίρως οι εισηγήσεις και να γίνουν οι κρατήσεις των δωματίων διαμονής στην Ζάκυνθο πάντα για τις 3 και4 του Σεμτέμβρη.

Προφανώς να είχατε κάνει τις σχετικές συνενοήσεις σας, όπως και οι παρατάξεις έκαναν τις δικές τους και ρύθμισαν τις υποχρεώσεις του, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το περιφερειακό συμβούλιο την ημερομηνία, που είχε οριστεί.

Έρχεστε κ Πρόεδρε με ένα mail και αναβάλετε την συνενδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για τις 10 και 11 του Σεπτεμβρη, χωρίς καμία έστω και τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, [αφήστε τον κ Γαλιατσάτο] για να τους ενημερώσετε τουλάχιστο  για την σοβαρότητα των ανειλημένων υποχρεώσεων του κ Περιφερειάρχη.

κ Πρόεδρε θέλω να σας ενημερώσω, οτι αυτά δεν συνέβησαν ποτέ στο παρελθόν. Η δε παρουσία μας στις περιφερειακές ενώτητες ήταν τακτική και πάντοτε προγραμματισμένη.

Εκτιμώ, ότι μπορείτε να κάνετε το συμβούλιο και μόνοι σας και με όσους μπορούν να συναινούν με αυτήν την τακτική.

Με εκτίμηση
Σπύρος Σπύρου
πρώην Περιφερειάρχης
επικεφαλής του συνδιασμού Νέα Ιόνιος Πολιτεία

 

23:05:07

2016-08-25