Δίκαια ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες μπάσκετ της Ελλάδας η Δόξα-Πρόκληση για την ομάδα και τη Λευκάδα η Α1

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για τη Λευκάδα και τον λευκαδίτικο αθλητισμό, καθώς μετά την απόφαση  της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης , η Δόξα θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1. Η ομάδα όλης της Λευκάδας, πήρε δικαίως το εισιτήριο, μετά την παραίτηση της Κηφισιάς και την άρνηση των ομάδων που τερμάτισαν πιο ψηλά από αυτήν στον βαθμολογικό πίνακα της περσινής Α2 να παίξουν στην Α1, και θα ήταν παράδοξο τη συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα να κέρδιζε ομάδα που αγωνιζόταν πέρυσι στην Β Εθνική (Ηράκλειο).

Άλλωστε η Δόξα από το 1981 που ιδρύθηκε «υπηρετεί»  και «καλλιεργεί» με επιτυχία το μπάσκετ και την αθλητική παιδεία στην ευρύτερη περιοχή, κάνοντας όλα αυτά τα χρόνια σταθερά ανοδικά βήματα. Τα τελευταία δε χρόνια στην Α2, η Δόξα έκανε πρωταθλητισμό, επενδύοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για το σκοπό αυτό και η άνοδος που δεν ήρθε αγωνιστικά, κάτι που αν γινόταν δεν θα εξέπληττε, ήρθε μετά την αποχώρηση της Κηφισιάς, που αποτέλεσε μια ευκαιρία - πρόκληση για τον Σύλλογο, που τα μέλη της Διοίκησης,  με επικεφαλής τον πρόεδρο Σταύρο Κουκουμπρή κυνήγησαν και κατάφεραν με σωστές κινήσεις τελικά να πείσουν την Επιτροπή Πρωταθλήματος και να δοθεί  στην ομάδα η wild card.

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ επικύρωσε την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής ειδικής αδειοδότησης, η οποία με ψήφους 3-2 τάχθηκε υπέρ της ανόδου της Δόξας Λευκάδας στην Α1 Ανδρών για την κάλυψη της κενής θέσης που είχε προκύψει».

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκινά στις 8 Οκτωβρίου, όταν η Δόξα στο κλειστό γυμναστήριο Λευκάδας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές που η λευκαδίτικη ομάδα  θα παίξει στην έδρα της, θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακό(22/10ου) και Παναθηναϊκό(5/11ου). Απευχόμενοι την ύπαρξη επεισοδίων, που  η διοργανώτρια αρχή και η αστυνομία πρέπει και μπορούν να αποτρέψουν, μετά μάλιστα και τα γεγονότα που συνέβησαν στο φάιναλ φορ του γυναικείου μπάσκετ, οι αναμετρήσεις αυτές αποτελούν την καλύτερη αρχή του θεάματος και των συγκινήσεων, που η Α1 θα προσφέρει.

Θα πρέπει να επισημάνουμε επίσης,  την πολύ μεγάλη προβολή που θα έχει η Λευκάδα, που αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, μέσα από την συμμετοχή της Δόξας στην Α1. Η Λευκάδα θα ακούγεται επανειλημμένα από τα μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει το ενδιαφέρον  πολλών για το νησί και πιθανότατα αυτό να μετατραπεί σε τουριστικό όφελος για τη Λευκάδα. Την ευκαιρία που δίνεται, πρέπει να την κατανοήσουν πρωταρχικά οι φορείς του τόπου (Περιφέρεια, Δήμος, Ένωση Ξενοδόχων, Επιμελητήριο κ.α)  για να προβληθεί η Λευκάδα όσο το δυνατό καλύτερα  μέσα από την προσπάθεια της Δόξας και η ομάδα να βοηθηθεί οικονομικά, κάτι που το έχει ανάγκη.  Αγοράζοντας ας πούμε διαφημιστικό χώρο στις εμφανίσεις της ομάδας  και αναγράφοντας εκεί τη διεύθυνση ίντερνετ του φορέα  θα οδηγήσουν εκεί εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν το πρωτάθλημα της Α1, που γίνονται έτσι υποψήφιοι επισκέπτες  της Λευκάδας με ό,τι θετικό αυτό συνεπάγεται...

Κάτι που επίσης οφείλουν να κάνουν οι Φορείς, είναι να παραδειγματιστούν από την άνοδο της Δόξας και να φροντίσουν με τις σωστές αποφάσεις τους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα να ανεβάσουν και αυτοί κατηγορία τη Λευκάδα, ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας και της Μεσογείου, που παίζει όμως μάλλον τουριστικά, στη β κατηγορία...

Κλείνοντας να πούμε ότι ο αγώνας δρόμου για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη η ομάδα σε λιγότερο από έναν μήνα, στην έναρξη του πρωταθλήματος έχει ήδη ξεκινήσει. Αναμένεται η συμφωνία με έμπειρο προπονητή που έχει δουλέψει στην Α1 και έπειτα η σύνθεση του ρόστερ της ομάδας. Να ευχηθούμε στη Δόξα να τα καταφέρει, κάτι που για να γίνει χρειάζεται τη βοήθεια φιλάθλων και επαγγελματιών, να μείνει στην Α1 και να πάει ακόμα πιο ψηλά.

23:22:34

2016-09-13