Ρωσική υπερ-φρεγάτα έρχεται στη Λευκάδα

 

Με κατεύθυνση το Ιόνιο Πέλαγος οδεύει η ρωσική φρεγάτα Admiral Grigorovich, που ξεκίνησε απο τη Σεβαστούπολη. Όπως αναφέρεται το Δελτίο Τύπου, η φρεγάτα θα σταθμεύσει σε Κέρκυρα και Λευκάδα για να τιμήσει τον Ναύαρχο Fyodor Ushakov

«Σήμερα (24/9), η νεότερη φρεγάτα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Admiral Grigorovich άφησε τη Σεβαστούπολη για ένα μεγάλο μεσογειακό ταξίδι. Το πλοίο, από 28 Σεπτεμβρίου ως 2 Οκτωβρίου, θα λάβει μέρος στο XV ετήσιο φόρουμ Ρωσικής Εβδομάδας στα Ιόνια νησιά, στους εορτασμούς για τον διάσημο ναύαρχο Fyodor Ushakov, υπό τις διαταγές του οποίου οι Ρώσοι ναύτες απελευθέρωσαν το νησί της Κέρκυρας από ξένους εισβολείς το 1799″.


Η νεότευκτη φρεγάτα κλάσεως «Admiral Grigorovich», η οποία αποτελεί μέχρι στιγμής το καμάρι των ρωσικών ναυπηγείων, πραγματοποίησε με επιτυχία τις θαλάσσιες δοκιμές της. Η Φρεγάτα θα καταπλεύσει στην Σεβαστούπολη και σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως έχει ανακοινωθεί παλιότερα θα μεταβεί στην Μεσόγειο θάλασσα και τις συριακές ακτές. Το πολεμικό πλοίο είναι επικεφαλής του νέου τύπου Φρεγατών του ρωσικού ναυτικού με την κωδική ονομασία 11356. Είναι εξοπλισμένη με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr-ΝΚ, καθώς επίσης διαθέτει και σύγχρονο σύστημα αεράμυνας.


Η φρεγάτα κλάσεως «Admiral Grigorovich», κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Yantar στο Καλίνινγκραντ για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έχει ολοκληρώσει τις θαλάσσιες δοκιμές στην Θάλασσα του Μπάρεντς, τόνισε ο εκπρόσωπος του ναυπηγείου, Σεργκέι Μιχαήλοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS. Το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει συνολικά επτά πολεμικά πλοία, και δύο υποβρύχια μέσα στο 2016, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

13:21:34

2016-09-26