Ιστορική δίκαιη νίκη η Δόξα επί του ΠΑΟΚ στην ιστορική πρώτη συμμετοχή της στην Basket League(βίντεο-φωτογραφίες)upd

Ιστορική δίκαιη νίκη  (84-78) πέτυχε η νεοφώτιστη στη Basket League Δόξα, μια ομάδα που άρχισε να άρχισε να δημιουργείται  πριν από 25 μέρες και οι παίκτες έχουν κάνει ελάχιστες προπονήσεις μαζί, απέναντι σε έναν από τις μεγαλύτερους  συλλόγους της Ελλάδας, τον ΠΑΟΚ. Έτσι η Δόξα μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο club των καλύτερων ομάδων της χώρας και έδειξε ότι θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους. Τέτοιο ξεκίνημα δεν περίμενε -είναι η αλήθεια- ούτε ο πιο αισιόδοξος  φίλαθλός της και η έκπληξη της αγωνιστικής σκόρπισε ντελίριο ενθουσιασμού  σε όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Η Δόξα,  που αποκαλύφθηκε σήμερα στους φιλάθλους της,  είναι μια ομάδα με παίκτες που διαθέτουν μεγάλο ταλέντο  που καθοδηγούνται από έναν πολύ καλό προπονητή, που σήμερα έδωσε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος μαζί με τους συνεργάτες του, προστατεύοντας την ομάδα κάθε φορά που το είχε ανάγκη. Ηγέτης της Δόξας σήμερα ο Ουέλς που πέτυχε 25 πόντους και εκδήλωνε τις επιθέσεις της ομάδας στις κρίσιμες στιγμές. Όλοι οι παίκτες της Δόξας όμως  ήταν σήμερα πολύ καλοί με υψηλά ποσοστά ευστοχίας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη νίκη.

 

Δείτε παρακάτω το τελευταίο 1.30 λεπτό του ιστορικού πρώτου νικηφόρου αγώνα της Δόξας στην  Α1. Το τρίποντο του έμπειρου Δημήτρη Τσαλδάρη ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα...

 

 

Ρεπορτάζ του αγώνα από το basketblog.gr

Την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής πραγματοποίησε η Δόξα Λευκάδας, η οποία κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟΚ με σκορ 84-78, μπαίνοντας με το δεξί στα «μεγάλα σαλόνια».

Παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είχαν ο Χάρης Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες του για να ετοιμάσουν μία ομάδα που να μπορεί να είναι ανταγωνιστική στην Α1, τα κατάφεραν, με τον προπονητή της Λευκάδας να νικά για πρώτη φορά τον πατέρα του, Σούλη Μαρκόπουλο.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ανήκει δικαιωματικά στους «νεοφώτιστους» καθώς μετά το 5-8 στο 6:24` οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου έτρεξαν ένα σερί 7-0, περνώντας μπροστά στον αγώνα με σκορ 12-8. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει όμως δεν μπόρεσε καθώς η Δόξα Λευκάδας βρήκε ρυθμό καταφέρνοντας να φτάσει την διαφορά ακόμα και στο +12 (28-16) περίπου ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου. Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως περίπου στα μισά της περιόδου να καταφέρνει να ρίξει τη διαφορά στους 7, τρέχοντας ένα σερί 6-0. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τρίποντο του Τσόχλα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στους 5 αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την διαφορά καθώς οι γηπεδούχοι μετά από τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο προπονητής της Λευκάδας άνοιξαν και πάλι την διαφορά  με το ημίχρονο να λήγει με σκορ 45-38.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Χάρη Μαρκόπουλου μπήκαν πιο ζεστά στο παχνίδι φτάνοντας τη διαφορά στο +13(52-39). Παρόλα αυτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» τρέχοντας ένα σερί 10-0 κατάφερε να ξαναφέρει τη διαφορά  στους 5 πόντους, 5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του δεκαλέπτου, όμως ο Ουέλς πετυχαίνοντας τρίποντο διαμόρφωσε το 62-54. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ άρχισαν να πιέζουν περισσότερο προσπαθώντας να «ροκανίσουν» την διαφορά , κάτι που πέτυχαν φτάνοντας  στο -2, στο 37`. Ουέλς και Ντόμπλας προσπάθησαν να κρατήσουν μπροστά τους γηπεδούχους όμως δεν τα κατάφεραν καθώς λιγότερο από ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση ο Μπράιαντ ισοφάρισε για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου(78-78). Στην συνέχεια ο Τσαλδάρης με τρίποντο έκανε το 81-78, ενώ μετά από φάουλ του Χρυσικόπουλου ο Ταπούτος διαμόρφωσε το 83-78. Τέλος έπειτα από φάουλ που χρεώθηκε ο Κόνιαρης ο Τσαλδάρης έκανε το 84-78.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Ντεζμάιν Ουέλς με 25 πόντους, ενώ 18 σημείωσε ο Σάνον Σκοτ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Απόλλων Τσόχλας με 19 πόντους.

Δεκάλεπτα: 30-21, 45-38, 62-54, 84-78

Δόξα Λευκάδας(Χάρης Μαρκόπουλος): Σκοτ 16(3), Μπασάμπε 9, Ντόμπλας 3, Τσαλδάρης 4(1),Ουέλς 25(3),Πεταλοτής, Δεμερτζής, Γεωργάκης 6,Ταπούτος 10(1),Ρόμπινσον 11(3),Ραντογιαννης, Ιωακειμίδης

ΠΑΟΚ(Σούλης Μαρκόπουλος):Χρυσικόπουλος 12,Γλυνιαδάκης 12, Σάιμπερτ, Μπράιαντ 13, Πέινερς 11(1), Κόνιαρης, Τσόχλας 19(3), Τέιλορ 1, Μιλιένοβιτς, Καραμανώλης, Καμάρας, Κλάντον 10

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

22:15:46

2016-10-08