Η Λευκάδα τη ΔΟΞΑ από τη νίκη

Αίσθηση στο πανελλήνιο προκάλεσε ή πρώτη νίκη της Δόξας στην Α1 επί του ΠΑΟΚ στην πρώτη της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Basket League. Το γεγονός αναφέρθηκε με πηγαίους τίτλους όχι μόνο στις αθλητικές σελίδες εφημερίδων και ιστοσελίδων, αλλά και στα περισσότερα ενημερωτικά sites.

Συνήθως η Λευκάδα τη χειμερινή περίοδο αναφέρονταν στα ΜΜΕ της χώρας μόνο αν γινόταν καμία φυσική καταστροφή. Φέτος όμως μέσω της Δόξας, η Λευκάδα θα ακούγεται συνέχεια και κάθε Σαββατοκύριακο πιο πολύ, κάτι που είναι θετικό και θα προσθέτει "πόντους" στην εικόνα του νησιού.

 


Κάζο με το καλημέρα ο «Δικέφαλος»  in.gr

Μεγάλη έκπληξη στην Λευκάδα ifimerida.gr

 

Θύμα έκπληξης ο ΠΑΟΚ από τη Δόξα  zougla.gr

E

 

Απίστευτη η Δόξα Λευκάδας... ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ   onsports.gr

 

Τέζα ο ΠΑΟΚ! contra.gr

 

Η Δόξα Λευκάδας νίκησε τον ΠΑΟΚ!  sport24.gr

Ήττα σοκ για ΠΑΟΚ ARENAFM.GR

Ντροπιαστική ήττα για τον ΠΑΟΚ  metrosport.gr

O Χάρης τη... δόξα κι η Δόξα τον ΠΑΟΚ!  thessports.gr

 

Κάτι όμως που επισκίασε λίγο την  είσοδο της Λευκάδας μέσω της Δόξας στα `σαλόνια` της Α1,  ήταν ο `θόρυβος` που προβλήθηκε για την τιμή του εισιτηρίου. Για το θέμα της τιμής του (25ευρώ) έχουμε την εντύπωση πως τόσο η διοίκηση της Δόξας, όσο και αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν έχουν δίκιο, αφού οι μεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα υψηλά λειτουργικά έξοδα της κατηγορίας (μόνο οι διαιτητές και οι κομισάριοι με την συνοδεία τους σε κάθε αγώνα στοιχίζουν 3500 ευρώ περίπου), που μέρος τους πρέπει να καλυφθεί από το ποσό που μένει στην ομάδα μετά την εκκαθάριση των εισιτηρίων (με τις διάφορες παρακρατήσεις η ομάδα εισπράττει λιγότερα από τα μισά της τιμής του), οι δε πολίτες, που στη Λευκάδα ευτυχώς δεν είναι πάρα πολλοί αναλογικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Να αναφέρουμε ότι μετά την απόφαση για την συμμετοχή της Δόξας στην Α1, η διοίκησή της έκανε μια μεγάλη προσπάθεια  σε σύντομο χρονικό διάστημα, που τελικά στέφθηκε με επιτυχία, προκειμένου το γήπεδο να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και  η ομάδα να προλάβει  να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Όταν λειτουργείς με πίεση κοιτάζεις πώς θα εκπληρώσεις τις βασικές απαιτήσεις των διοργανωτών, αφού δεν έχεις χρόνο να κοιτάξεις εναλλακτικές λύσεις. Έτσι η διοίκηση της Δόξας, προχώρησε στην έκδοση ενός εισιτηρίου, χωρίς να έχει την άνεση του χρόνου για να υλοποιήσει κάποια άλλα σχέδια της, περιμένοντας και την ανταπόκριση και βοήθεια του φίλαθλου κοινού στην νέα της προσπάθειά, κάτι που τελικά έγινε εν μέρει, αφού στο γήπεδο ήταν γύρω στα 900 άτομα. Τα 900 όμως άτομα που ήταν στο κλειστό, αρκετά ΜΜΕ, που ορισμένα έχουν σύστημα να προβάλουν τη μιζέρια για να προκαλούν εντυπώσεις και να κάνουν επισκεψιμότητες, τηλεθεάσεις και να πουλάνε φύλλα, τα είδαν 400,  και ανακάλυψαν ότι στη Λευκάδα δημιουργήθηκε μέγα θέμα με την τιμή του εισιτηρίου, κάτι που δεν ισχύει αν κρίνουμε και από τις διαμαρτυρίες στα social media που ήταν περιορισμένες.

Καθώς η συμμετοχή της Δόξας στην Α1 αποτελεί πρόκληση για τη Λευκάδα, ένα τουριστικό μέρος που θα κερδίσει σημαντική προβολή μέσα από αυτή την διαδικασία,  καλό θα ήταν όλοι να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν αφορμές.  Ας κοιτάξουμε κάποια στιγμή σε αυτόν τον τόπο `το δάσος και όχι το δέντρο`, δεν θα χάσουμε σίγουρα...

22:33:54

2016-10-11