Ακυρώθηκε η απόφαση ΦΟΔΣΑ για τα σκουπίδια της Λευκάδας

 

Στο προσκήνιο βρίσκεται και πάλι το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από την Λευκάδα στα Γιάννινα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση, την ίδια ώρα όμως ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας ακύρωσε την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων με την οποία είχε αρνηθεί να δεχθεί απορρίμματα στον ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Η απόφαση θεωρούνταν λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς ο κ. Μιχελάκης έπρεπε να υπερασπιστεί την δική του υπογραφή. Αυτή δηλαδή που είχε βάλει στην απόφαση μαζί με τον συνάδελφό του Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.
Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν οι αποφάσεις των υπολοίπων συνδέσμων οι οποίοι το πιθανότερο είναι να επανέλθουν και να συνεχίσουν με προσφυγές.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής απέφυγε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά, καθώς όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να πάρει σαφή θέση παραπέμποντας το θέμα στους τοπικούς παράγοντες.

«Είναι ζήτημα που χρειάζεται πνεύμα ανοιχτό» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής για να συμπληρώσει ότι θα πρέπει να εξεταστεί αν μια τέτοια κίνηση είναι ωφέλιμη από πλευράς κόστους και συμφέρουσα και κατέληξε σημειώνοντας ότι «θα το συζητήσουν οι τοπικοί φορείς και θα πράξουν ανάλογα».

epiruspost.gr

14:23:33

2016-10-12