Ντέρμπι «νεοφώτιστων» πριν αυτό των «αιωνίων» στην 2η αγωνιστική της Α1

Τον Προμηθέα θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 17.00 η Δόξα, στο γήπεδο Δ. Τόφαλος της Πάτρας, στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα της, στο πρωτάθλημα της Basket League. Η ομάδα της Λευκάδας, που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη επί του ΠΑΟΚ, θα προσπαθήσει να ξανακάνει την έκπληξη, στο ντέρμπι των «νεοφώτιστων» της κατηγορίας που προηγείται αυτού των «αιωνίων»,  Ολυμπιακου και Παναθηναϊκόυ,  αναμέτρησης που δεσπόζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών(Δευτέρα 17/10, 19:00 στο ΣΕΦ).

O σημερινός αγώνας θα είναι πιο δύσκολος από αυτόν με τον ΠΑΟΚ, όπως λέει  ο Δημήτρης Τσαλδάρης, στο προσωπικό του blog στο esake.gr. Η ομάδα της Πάτρας δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ιστορίας της στην Α1 και θα προσπαθήσει πολύ για την παρθενική της νίκη.  

Διαβάστε παρακάτω  όσα έγραψε για τον σημερινό αγώνα ο άσος της Δόξας Δημήτρης Τσαλδάρης:
`Μετά την νίκη μας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο επίσημο ματς της σεζόν, το πρώτο εκτός έδρας. Ακόμη ένα δύσκολο παιχνίδι αυτή την φορά απέναντι στον Προμηθέα. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο πατρινός σύλλογος, όπως και η Δόξα, είναι ομάδα που δουλεύει με πλάνο και όραμα για ακόμη καλύτερο ελληνικό μπάσκετ.
Το σύνολο του Νίκου Βετούλα, είναι «γεμάτο» σε όλες τις θέσεις, έχει έμπειρους Έλληνες και ξένους παίκτες, και μπορεί, κατά την γνώμη μου, να κάνει την έκπληξη στο εφετινό πρωτάθλημα και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.
Προσωπικά πιστεύω ότι ο αγώνας στην Πάτρα είναι πιο δύσκολος από αυτόν της πρεμιέρας, γιατί θα παίξουμε με μια πολύ καλή ομάδα, στην έδρα της, η οποία προέρχεται από ήττα και θέλει πάση θυσία την νίκη.
Για εμάς το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε να δείξουμε πνευματική συγκέντρωση και να μείνουμε προσηλωμένοι στην τακτικοί μας όσο πιο πολύ μπορούμε σε έναν εκτός έδρας αγώνα. Είμαστε ακόμη στην διαδικασία χτισίματος των συνεργασιών μας, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, αλλά δουλεύοντας εντατικά και συγκεκριμένα, μέρα με την μέρα βρίσκουμε την χημεία μας.
Εύχομαι να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο.`

Από την πλευρά του Προμηθέα, όπου η διοίκηση του έχει μεγάλες φιλοδοξίες  και εκτός από την παραμονή, πιθανότατα να κρυφοκοιτάζουν και την διεκδίκηση μίας εκ των οκτώ πρώτων θέσεων της Λίγκας, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Βετούλας δήλωσε για το παιχνίδι: «Όλοι γνωρίζουν την κρισιμότητα και την σοβαρότητα της προσεχούς αναμέτρησης, καθώς είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην έδρα μας για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Παίζουμε στο γήπεδό μας μετά από έναν περίπου μήνα από το τελευταίο μας φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Το τελευταίο διάστημα είχαμε δυο στόχους: Αφενός να παίζουμε καλά, βελτιώνοντας καθημερινά το παιχνίδι μας και αφετέρου να ενσωματώσουμε άμεσα στο κλίμα και στην φιλοσοφία της ομάδας τον Ρασάντ Άντερσον. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο παίκτη που έδειξε και δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα. Αντιμετωπίσαμε και κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τις τελευταίες ημέρες, όπως αυτό με τον Μοχάμεντ Φαγιέ, που έμεινε εκτός προετοιμασίας για 1-2 ημέρες. Πλέον, στις προπονήσεις μετέχει και ο Κίκι Κλαρκ από τον οποίον θέλουμε να δούμε αν και πώς μπορεί να μας βοηθήσει. Το πιο πιθανό είναι, πάντως, να μην παίξει κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Ο αντίπαλός μας προέρχεται από μια μεγάλη νίκη. Είχε τρομερό ποσοστό ευστοχίας, ενώ διαθέτει και έμπειρους Έλληνες παίκτες, αλλά και πολύ καλούς ξένους. Ξέρουμε ότι το μεταξύ μας παιχνίδι είναι πιο σημαντικό για εμάς που είμαστε οι γηπεδούχοι, όμως δεν έχουμε άγχος, ούτε νιώθουμε πίεση. Αυτά, άλλωστε, τα γνωρίζαμε από την αρχή. Όλοι οι παίκτες και όλοι οι προπονητές του τιμ είμαστε έτοιμοι. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει».

Η προετοιμασία της Δόξας ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και όλοι είναι έτοιμοι για τον μεγάλο σημερινό αγώνα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:


Σάββατο, 15 Οκτωβρίου

16.00 Ρέθυμνο-Άρης

17.00 ΑΕΚ-Λαύριο

17.00 Τρίκαλα-Απόλλων Πατρών

17.00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου

17.00 Προμηθέας Π.-Δόξα Λευκάδας

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου

17.00 Κύμη-Κόροιβος
19.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός