O Γρηγόρης Γκογκάκης νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας(upd)

 

Συνεδρίασε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρό του μετά την παραίτηση του Γιώργου Γεωργάκη από τη θέση αυτή. Η παραίτηση που συνέπεσε χρονικά με αυτή του αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης `Ανοίγουμε Πανιά`Σπύρου Μαργέλη, έφερε νέα πρόσωπα στο συμβούλιο (Ασπάσια Γρηγόρη και Βαγγέλη Κοντομίχη) τους οποίους καλοδέχτηκαν οι συνάδελφοί τους στο Σώμα όπως και ο Δήμαρχος Κώστας Δρακονταειδής, ο οποίος εξήρε το έργο των παραιτηθέντων των οποίων και ανέγνωσε τις επιστολές παραίτησης τους. Οι βασικοί λόγοι των παραιτήσεων τους είναι προσωπικοί και έχουν να κάνουν με θέματα υγείας (διαφορετικής όμως φύσης για τον καθένα) σύμφωνα με τις επιστολές τους.

Στη συνέχεια η Δημοτική Σύμβουλος Εύα Κατωπόδη ανακοίνωσε στο Σώμα την εκλογή της Μαριάνας Καρφάκη ως επικεφαλή της παράταξης `Ανοίγουμε Πανιά` μετά την σχετική διαδικασία των εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης. Οι νέοι σύμβουλοι και η νέα επικεφαλής πήραν το λόγο στη συνέχεια ευχαριστώντας όλους για την θερμή υποδοχή και αμέσως μετά η διαδικασία για την εκλογή προέδρου ξεκίνησε.

 

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε μετά τη σύντομη διαβούλευση της παράταξης του, το όνομα του Γρηγόρη Γκογκάκη ως υποψηφίου προέδρου για το Δημοτικό Συμβουλίου. Την υποψηφιότητα δήλωσαν ότι θα στηρίξουν οι παρατάξεις `Ανοίγουμε Πανιά` και `Μαζί για τη Λευκάδα μας`  ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση  δήλωσε ότι θα ψηφίσει λευκό.

Ακολούθησε  η μυστική ψηφοφορία όπου επί 28 παρισταμένων συμβούλων, υπέρ του κ. Γκογκάκη ψήφισαν 22, ενώ 6 σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Έτσι ο Γρηγόρης Γκογκάκης είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου .

 

 

ανανέωση 21:15:58

16:04:33

2016-10-18