ΕΤΙN:12.147€ για έξοδα εκκαθάρισης από την τσέπη της Περιφέρειας

 

Τα "έργα και ημέρες" της Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ) απασχόλησαν για μια ακόμη φορά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Με την έναρξη της συζήτησης ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον Τουρισμό Σπύρος Γαλιατσάτος εισηγήθηκε την έγκριση της αναδοχής των υποχρεώσεων της υπό εκκαθάρισης Εταιρίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, ποσού 12.146,80€ για τα έξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία αφού μειοψήφησαν ο κ. Γουλής διότι όπως τόνισε οι οφειλές θα πρέπει να πληρωθούν μετά το πέρας της εκκαθάρισης από αυτούς που ευθύνονται και ο κ. Καλούδης που υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν έχει λυθεί νόμιμα και η διαδικασία θα πρέπει να επανέλθει, ενώ λευκό δήλωσε ο κ. Τσιλιμιδός.
Από εκεί και πέρα ο περιφερειάρχης εμμένει στην απόφασή του σε επόμενο στάδιο να οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη.

Ανάλυση...
Σύμφωνα με την αναλυτική έκθεση ελέγχου επί της οικονομικής διαχείρισης της προαναφερόμενης εταιρίας για τις χρήσεις 2009 - 2014, όπως εγκρίθηκε με την από 15 Δεκεμβρίου 2015 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΙΝ Α.Ε. και αποφασίστηκε η λύση και η εκκαθάριση της Εταιρείας και ο διορισμός των εκκαθαριστών της. Επίσης έγινε αποδεκτή η κατάσταση με το σύνολο των υποχρεώσεων αυτής, όπως συντάχθηκε από τους εκκαθαριστές της Εταιρείας, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2016. Για την τακτοποίηση, όμως, των υποχρεώσεων αυτών απαιτείται ποσό € 88.863,22 πλέον € 5.000 για άμεσα διαχειριστικά έξοδα της εκκαθάρισης, που πρέπει να καταβληθούν από τους μετόχους αναλογικά με το ποσοστό συμμετοχής τους. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ζητήθηκε η λήψη απόφασης, από την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, για την αναδοχή και καταβολή των οφειλών που αναλογούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως αναλύονται στην επισυναπτόμενη έκθεση των ορισθέντων εκκαθαριστών από την Γενική Συνέλευση αυτής, που συνεδρίασε της 15 Δεκεμβρίου 2015.

Επιμερισμός...
Συγκεκριμένα οι δεσμεύσεις που αφορούν το φορέα ανέρχονται στο ποσό των 12.146,80€ και προτείνεται να εξοφληθούν κατά προτεραιότητα οι οφειλές προς τη δημόσια οικονομική υπηρεσία, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος μη έκδοσης φορολογικής ενημερότητας, κάτι το οποίο θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ροή των χρηματοδοτήσεων, των κάθε είδους επιχορηγήσεων και της υλοποίησης των έργων. Αναλυτικά τα χρηματικά εντάλματα που θα πρέπει να εγκριθούν ανά Ενότητα, είναι: (α) Π.Ε. Κέρκυρας, ποσό 4.417,19€ (β) Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ποσό 4.417,19€ (γ) Π.Ε. Λευκάδας, ποσό 2.208,60€ και (δ) Π.Ε. Ζακύνθου, ποσό 1.103,83€. Τα παραπάνω ποσά υπολογίστηκαν βάσει των ποσοστών του μετοχολογίου, και αναφέρονται στην τροποποίηση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε στη συνεδρίαση.

imerazante.gr

19:19:41

2016-10-19