Στη Λευκάδα ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με τη Δόξα(upd)

 

Στη Λευκάδα έρχεται σήμερα το βράδυ, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού,  ενόψει του αυριανού αγώνα της Basket League με τη Δόξα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο που έχει επισκεφτεί ποτέ το νησί μας, κάτι που αποτελεί ιστορική στιγμή και είναι για τη Λευκάδα κάτι ξεχωριστό που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και όχι μόνο.

Η ομάδα μπάσκετ του λαοφιλέστερου  αθλητικού συλλόγου της χώρας στέφθηκε πρωταθλήτρια στο περσινό πρωτάθλημα της Α1, ενώ έχει κατακτήσει 3 φορές το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 1997 Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το Τριπλ Κράουν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

 

Το 2012 ο Ολυμπιακός κατέκτησε το δεύτερο Πρωτάθλημα Ευρώπης στην ιστορία του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης με νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ανατρέποντας διαφορά 19 πόντων στα τελευταία 12 λεπτά και πετυχαίνοντας έτσι τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών τελικών και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ.

 

 

Το 2013 ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 2η συνεχόμενη φορά και 3η συνολικά το Πρωτάθλημα Ευρώπης, νικώντας στον τελικό του Final Four του Λονδίνου τη Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88, ανατρέποντας και πάλι διαφορά 17 πόντων που είχε διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Έγινε έτσι η μοναδική ελληνική ομάδα και η μόνη ομάδα -μαζί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ - στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενα Πρωταθλήματα Ευρώπης από την καθιέρωση του συστήματος Final Four τo 1988, καθώς και μόλις η τρίτη ομάδα στην Ευρώπη που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα συνεχόμενες χρονιές (back-to-back Euroleague Champions), μετά την Γιουγκοπλάστικα και τη Μακάμπι. Μετά την κατάκτηση της δεύτερης συνεχόμενης Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός κατέκτησε την ίδια χρονιά και το Διηπειρωτικό Κύπελλο στη Βραζιλία

 

 

Ο Ολυμπιακός έχει στην σύνθεσή του πολύ καλούς και σημαντικούς παίκτες (δείτε εδώ) με δημοφιλέστερο όλων τον αρχηγό του  Βασίλη Σπανούλη, τον καλύτερο μάλλον Έλληνα μπασκετμπολίστα μετά τον Νίκο Γκάλη, που θα τιμηθεί αύριο από την Δόξα για την συνεισφορά του στην Εθνική ομάδα.

 

Σε δηλώσεις τους οι παίκτες του Ολυμπιακού μετά τον χθεσινό νικηφόρο αγώνα με την Αναντολού Εφές, αναφέρθηκαν στον αυριανό αγώνα με τη Δόξα, δείχνοντας ότι την υπολογίζουν, αφού η ομάδα της Λευκάδας έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη «ζημιά» μετά τη νίκη της απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση  με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι αυτός ο αγώνας θα είναι μία γιορτή για τον κόσμο της Λευκάδας.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο μπλογκ του στο esake.gr:

`Καλησπέρα σε όλους, 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και έχουμε δύσκολη αποστολή. Μετά το ματς με τον Προμηθέα, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, έχουμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό.

Είναι κατανοητό σε όλους πόσο δύσκολο έργο έχουμε μπροστά μας και λόγω του ονόματος του αντιπάλου αλλά και του αγωνιστικού προσώπου που έχει δείξει στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Εφές. Από το παιχνίδι αυτό, εμείς θα πρέπει ότι και να γίνει να βγούμε κερδισμένοι και να δούμε πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στην πίεση και το επίπεδο του αντιπάλου.

Σίγουρα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, όσο πιο πολύ γίνεται και στο τέλος του αγώνα να είμαστε ευχαριστημένοι με τους εαυτούς μας.

Ο αγώνας αυτός θα είναι όμως και για τον κόσμο μας μία γιορτή, γιατί θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την ομάδα του Ολυμπιακού. Τα εισιτήρια αποδείχθηκαν πολύ λίγα για ένα ματς σας κι αυτό. Το γήπεδό μας θα είναι γεμάτο από κόσμο και εύχομαι στο τέλος να φύγουν όλοι ευχαριστημένοι και να έχουν αγαπήσει περισσότερο το μπάσκετ.`

 

Την ομάδα του Ολυμπιακού, θα υποδεχτούν σε λίγη ώρα οι φίλαθλοί του στην πλωτή γέφυρας της Λευκάδας και θα τη συνοδέψουν έως το ξενοδοχείο της Νικιάνας όπου θα διανυχτερεύσει.

 

22:33:56

2016-10-21