Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ στο βουλευτή Λευκάδας για το ΕΠΑΛ


Ανακοινώσεις για το θέμα της Α΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λευκάδας εξέδωσαν η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας και οι ΑΝ.ΕΛ μετά την ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς(δείτε εδώ)


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προέκυψε μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις που εξέφρασαν την αγανάκτηση του Ελληνικού Λαού στην καταστροφική πολιτική που εφάρμοσαν εκ περιτροπής και τελευταία από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ο χώρος της παιδείας δεν έμεινε αλώβητος
Όχι τυχαία ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει από πού θα έκανε τις περικοπές των δημοσίων δαπανών. Βέβαια οι απολύσεις των εκπαιδευτικών και τα μέτρα στην υγεία έδειξαν τις προθέσεις τους.
Θεωρίες που θέλουν τη γνώση εμπόρευμα και τους μαθητές πελάτες, πρακτικές που θέλουν φοβισμένους, εκβιαζόμενους, εκ προοιμίου ανίκανους και τέλος απολυμένους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο δεν συμβάλουν στην καλύτερη εκπαίδευση αλλά θέτουν και σε κίνδυνο θεμελιώδεις αρχές της κοινωνίας και του Συντάγματος .
Η παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα.
Η προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις της κρίσης στην παιδεία. Σε αυτό το πλαίσιο η λειτουργία της Α΄ Τάξης του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ ήταν προφανής .
Όχι μόνο δεν χρεώνουμε την αντιεκπεδευτική πολιτική της ΝΔ στον βουλευτή Λευκάδας αλλά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οι ανησυχίες και οι παρεμβάσεις του βρίσκουν ανταπόκριση στο πολιτικό πλαίσιο και στους αδιαπραγμάτευτους στόχους για την εκπαίδευση, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ .
Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν στην εκπαίδευση. Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση προχωράμε.
-Εκπαιδευτικοί κακοπληρωμένοι αλλά εργασιακά ασφαλείς και με λόγο στις εκπαιδευτικές αλλαγές εργάζονται για μια καλύτερη εκπαίδευση.
-Οι μαθητές απαλλαγμένοι σταδιακά από την ποσότητα της ύλης, με χρόνο και έμφαση στη κριτική σκέψη και στη δημιουργία -ποιοτική εκπαίδευση.
Τμήματα των ΕΠΑ.Λ. λειτουργούν και θα λειτουργούν στελεχωμένα και με τους εκπαιδευτικούς που η ΝΔ και ο σημερινός της πρόεδρος απέλυσαν.



Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Λευκάδας:

Σχετικά με την ανακοίνωση του Βουλευτή  Λευκάδας της ΝΔ και αναφορικά με το εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας και τους ΑΝΕΛ, σημειώνουμε τα κάτωθι:

1.      Ο εκνευρισμός από την αποκάλυψη της «κουτοπόνηρης» επικοινωνιακής  πολιτικής  είναι κακός σύμβουλος. Αν θέλει να την συνεχίσει  , δικαίωμα του, εμάς μας απαλλάσσει από το κόπο να ανακοινώνουμε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

2.      Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί: Να θυμίσουμε στο κύριο Καββαδά, ότι τα ΕΠΑΛ σήμερα ξανάνοιξαν και λειτουργούν χάρις στην επάνοδο στην υπηρεσία, από την «κακή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των 2500 καθηγητών τους, που έθεσε σε διαθεσιμότητα  πριν 3 χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία. Ας μην κόπτεται λοιπόν τόσο όψιμα για την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων ο φορέας που τους την στέρησε...

3.      Καλό θα ήταν να σιωπά και να μην αναφέρεται αυτός και η παράταξη του σε μέτρα εναντίον του λαού. Δε χρειάζεται να πούμε ποιοι εφεύραν τα μέτρα αυτά και τι επέφερε στον Ελληνικό λαό η εφαρμογή τους. Αν χρειαστεί θα το κάνουμε όμως μήπως και βγάλουμε από τον λήθαργο τη μνήμη του βουλευτή μας!

Απλώς να του θυμίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση αλλάζοντας και μόνο το συμφωνηθέν από Σαμαρά- Βενιζέλο, υπέρογκο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος για την τριετία 2016-2018, αφαίρεσε από τις πλάτες του Ελληνικού λαού, μέτρα περίπου 20 δις.

4.      Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούσαν και δεν έπρεπε να συνεργαστούν με κανένα από τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κυβερνηθεί ο τόπος. Πώς να συνεργαστείς  με τους υπεύθυνους για:

Τη φούσκα του Χρηματιστηρίου, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τη διαχείριση των χρυσοπληρωμένων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων από τις κυβερνήσεις μετά το 2004, που κατάντησαν ερείπια και χωματερές, το C4I που στοίχισε 2 δις και δεν ήρθε ποτέ, τις γαλλικές φρεγάτες του Γιαννου, την Εμπορική, την "δωρεά" της ΑΤΕ στο γνωστό τραπεζίτη που δανείζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα "δανεια" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη ζημιά από το λουκέτο στην Ολυμπιακή, το δάνειο Μητσοτάκη (αγύριστο) ύψους 700.000 ευρώ για τον Κήρυκα Χανίων, την οικονομική και κοινωνική ζημιά από το μαύρο στην ΕΡΤ και την μη είσπραξη χρημάτων από την χρήση των δημόσιων συχνοτήτων των γνωστών καναλιών, την λεηλασία και τελικά διάλυση της πιο υγιούς τράπεζας στην ΕΥΡΩΠΗ στις αρχές του 2000, του ΤΤ, το σκάνδαλο της διάσωσης της Eurobank και του μεγαλομετόχου της, τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα δομημένα ομολόγα και μετά τη διάλυση τους με το PSI, την συγκάλυψη του περίφημου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, τις ευθύνες από την ένταξη στο Μνημόνιο και την είσοδο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, τον ρόλο και τις υπόγειες συναλλαγές κομμάτων πολιτικών και ΜΜΕ στη διαμόρφωση πολιτικών εξελίξεων, την απόλυτη κάλυψη Παπανδρέου και Βενιζέλου ακόμα και σε βάρος παλαιότερου αρχηγού της ΝΔ ,τα υποβρύχια Βενιζέλου που γέρνουν και τις δουλειές της Ζήμενς, τις οφ σορ πολιτικών και συγγενών τους σε κρίσιμα υπουργεία σε κρίσιμες περιόδους, την αγορά ακινήτων συγγενικών προσώπων πολιτικών αρχηγών σε πανάκριβες ξένες πρωτεύουσες την περίοδο της κρίσης, τον ρόλο των θεσμικών παραγόντων όπως ο Διοικητής της ΤτΕ και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την κρίσιμη περίοδο πριν από τα capital controls, τις αυτονομημένες επαφές και ενέργειες θεσμικών και πολιτικών προσώπων την περίοδο που γινόταν η διαπραγμάτευση, ακόμα και τηλεφωνήματα που έγιναν από την ΑΘΗΝΑ προς το εξωτερικό το κρίσιμο 17ωρο της Συμφωνίας αλλά... και το ποιοι οργάνωναν και χρηματοδοτούσαν τα σεμινάρια δημοσιογραφίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα την περίοδο του πρώτου Μνημονίου, με ποιες πρεσβείες επικοινωνούσαν Διευθυντές ελληνικών ΜΜΕ τις κρίσιμες περιόδους, σε ποιους ανήκουν οι μετοχές των εταιρειών δημοσκοπήσεων που οργίασαν τα 5 τελευταία χρόνια, ποιες είναι οι ευθύνες τους στη δημιουργία στρεβλής εικόνας και κλίματος ανασφάλειας στην κοινή γνώμη πάντα πριν από κάλπες και ποιοι τους εξωθούσαν σε αυτό, τον Παπασταυρου γνωστό σύμβουλο του κ.Σαμαρά που αναγκάστηκε να πληρώσει 3.3 εκ Ευρώ μια και ήταν στις λιστες,  την απόκρυψη των περίφημων λιστών Λαγκαρντ ,Μποργιανς κλπ, την απώλεια κατά 25% του ΑΕΠ, την περικοπή μισθών και συντάξεων 12 φορές, την εκτόξευση της ανεργίας στο 27%, το κλείσιμο 300.000 επιχειρήσεων, το χρέος ων 350δις το οποίο δεν θα ηταν ουτε το 1/4 αν κυβερνούσατε στοιχειωδώς δίκαια επί 35χρονια !!!! ;;; Και σταματάμε εδώ διότι η αναφορά σε τέτοιες  περιπτώσεις ουκ έχει τέλος.

5.      Συνεπώς άριστα κάναμε και συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Τσίπρα για να βγάλουμε τη χώρα από το κώμα στο οποίο την είχατε ρίξει εσείς και η παράταξη σας. Και θα τη βγάλουμε. Δυστυχώς μαζεύουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας κ. Βουλευτά!  Όσο για τις δημοσκοπήσεις ήταν οι ίδιες που διαβάζατε ΟΛΑ τα χρόνια ...και διαψευστήκαν. Το ίδιο θα πάθουν και το 2019.

Λευκάδα 24-10-2016

ΣΕ ΑΝΕΛ Λευκάδας

18:34:26

2016-10-24