Καταψήφισε οριακά το Δ.Σ. το αίτημα γονιών για ποσόστωση λόγω των περσινών σεισμών στις φετινές Πανελλήνιές

 

Αρνητικά ψήφισε οριακά το Δημοτικό  Συμβούλιο Λευκάδας χθες, στο αίτημα της επιτροπής γονέων των τελειόφοιτων μαθητών που θέλουν να διεκδικήσουν να ισχύσει και φέτος η ποσόστωση  στις πανελλήνιες  εξετάσεις λόγω των περσινών σεισμών .

Βασικό επιχείρημα των γονέων είναι ότι η ποσόστωση έχει δοθεί για δεύτερη χρονιά και στην Κεφαλονιά λόγω σεισμού,  καθώς και ότι η εφαρμογή της δεν αποκλείει άλλους μαθητές από σχολές αλλά δίνει επιπλέον θέσεις.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής στην ομιλία του ως εισηγητής του θέματος `κράτησε αποστάσεις` από το αίτημα των γονέων λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν πρέπει να δίνουμε αρνητικά μηνύματα στα παιδιά και κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ είπε ότι αν το Δ.Σ. ψηφίσει θετικά θα υποστηρίξει λόγω του θεσμικού του ρόλου την πρόταση.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των επικεφαλής των παρατάξεων, όπου η Μαριάννα Καρφακη (Ανοίγουμε Πανιά) και Βασίλης Αραβανής (Μαζί για τη Λευκάδα) υποστήριξαν με επιφύλαξη την πρόταση την οποία και ψήφισαν τελικά, ενώ αρνητικοί ήταν και καταψήφισαν ο Θωμάς Καββαδάς (Λαϊκή Συσπείρωση) και Κώστας Γληγόρης (Δίαυλος). Αντίθετοι στην πρόταση που καταψήφισαν ήταν και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πάνος Γαζής και Ηλίας Κοντογιώργης

Μετά τις τοποθετήσεις αρκετών Δημοτικών Συμβούλων και την ομιλία του εκπροσώπου των γονέων δικηγόρου Όλυμπου Παρασκευά,  το Δ.Σ. με ψήφους 13-12 όπως ανακοινώθηκε, καταψήφισε το αίτημα των γονέων που αποχώρησαν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση.

11:27:28

2016-10-25