Πέφτει η θερμοκρασία έρχονται βροχές, αντίο…καλοκαίρι

 

Μπορεί έως τώρα ο καιρός να μας θυμίζει κάτι από... καλοκαίρι, ωστόσο από αύριο, το σκηνικό αλλάζει και το φθινόπωρο θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά και  έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές με καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά (κυρίως στα δυτικά), την Πελοπόννησο ( δυτικά και βόρεια) και πιθανώς πρόσκαιρα την Παρασκευή στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

Επίσης, θα επικρατήσουν ενισχυμένοι ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι (6 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ), ενώ αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (5 με 7 βαθμούς) που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

 

Η αλλαγή του καιρού συμπίπτει περίπου με την αλλαγή της ώρας από καλοκαιρινή σε χειμερινή, που θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής 30/10ου, όταν θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα πίσω.

Να πούμε ότι τις προηγούμενες μέρες, στα τέλη σχεδόν του Οκτώβρη, όταν ολοκληρώνεται  η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος, ο καιρός στη Λευκάδα ήταν πολύ καλός. Δείτε παρακάτω πρόσφατες φωτογραφίες

18:39:21 2016-10-26