Επιτυχημένη η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου του Σωματείου «Φίλων της Ιεράς Μονής Φανερωμένης»

 

Μικρή αποδείχτηκε η αίθουσα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, για την επιτυχημένη εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940,  που πραγματοποίησε ο σύλλογος «Φίλων της Ιεράς Μονής Φανερωμένης» το προηγούμενο Σάββατο. Το γεγονός πως στο νησί των ποιητών με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τα δεκάδες σωματεία που υπάρχουν σε αυτό δεν υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, είναι προσβλητικό πια για τη Λευκάδα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων της Ιεράς Μονής Φανερωμένης» Γεράσιμος Φωκάς, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η  Σχολική Σύμβουλος φιλόλογων Θεσπρωτίας και Διδάκτωρ Ιστορίας Μαρία Παπαευασταθίου-Τσάγκα, η οποία μίλησε για το  έπος του 40, μέσα από ιστορικά γεγονότα και μαρτυρίες.

Κατόπιν οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τη συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους ενός σπάνιου οργανικού βυζαντινού μουσικού συνόλου καθώς και τη συνοδεία της  χορωδίας του σχολείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πανοσιολογιώτατος κ.κ. Νικηφόρος, ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο πρώην Βουλευτής & Διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφώντας Βεργίνης, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας Άγγελος Βλάχος, ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας Βασίλης Φέτσης και πολλοί άλλοι.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Τα Νέα της Λευκάδας

19:56:05

2016-11-04