Λευκάδα > Πολιτισμός Δημιουργήθηκε Επτανησιακή Ομοσπονδία στην Αθήνα!
   

Επτά σωματεία και ομοσπονδίες αποδήμων, μία από κάθε ένα εκ των νησιών που απαρτίζουν τα Επτάνησα, συνένωσαν τις δυνάμεις τους και σχημάτισαν Συνομοσπονδία ορίζοντας μάλιστα και την πρώτη της προσωρινή διοικούσα επιτροπή!


Στην Συνομοσπονδία συμμετέχουν από πλευράς Κέρκυρας η "Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής Ι. Καποδίστριας" (αλλά όχι η Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής), ενώ τα άλλα νησιά εκπροσωπούν η Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας Άγιος Διονύσιος, η Ομοσπονδία Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων, ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, η Ένωση Απανταχού Ιθακησίων, η Ένωση Απανταχού Παξινών Άγιος Χαράλαμπος και ο Σύλλογος των Απανταχιύ Φαρακλάδων Κεφαλονιάς η Εύγερος".

Η Διοικούσα

Την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή απαρτίζουν οι:
1. Διονύσης Κονιτόπουλος, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ - «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» - με καθήκοντα Προέδρου της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
2. Θεοφύλακτος Λογοθέτης, Πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - με καθήκοντα Αντιπρόεδρου της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
3. Γιάννης Παργινός, Πρόεδρος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΙΑΣ» - μέλος της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
4. Γιώργος Καρύδης, Πρόεδρος του ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - μέλος της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
5. Κατερίνα Γρηγορίου, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ - με καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
6. Γιάννης Δήμας, Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΞΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» - μέλος της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
7. Παναγιώτης Λυκούδης, Πρόεδρος των ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - με καθήκοντα Ταμία της ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Πως δημιουργήθηκε

Οι πρώτες ενέργειες για τη δημιουργία της Συνομοσπονδίας των αποδήμων, ξεκίνησαν το 2014 στην εκδήλωση για τα 150 χρόνια από την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα στο Ηρώδειο.
Μετά από διόμισι χρόνια, η δικαστική έγκριση και δημοσίευση του καταστατικού έγινε πραγματικότητα στις 3 Νοεμβρίου, ενώ την περασμένη εβδομάδα συνήλθε η προσωρινή Διοικούσα στα γραφεία της Ένωσης Ιθακησίων ορίζοντας την πραγματοποίηση της πρώτης καταστατικής συνέλευσης για την 21η Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή της, η πρώτη διοικούσα επιτροπή αναφέρει: "Η «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» με έδρα την Αθήνα είναι πλέον γεγονός, θεσμοθετώντας έτσι την ενιαία έκφραση των Επτανησίων, μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον που διαμένουν μόνιμα και όχι μόνο.
Η προαναφερθείσα θεσμοθέτηση, έγινε όπως ακριβώς οι ίδιοι σχεδίασαν μέσα από πολύχρονες διαδικασίες ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των μελών των σωματείων, διαβούλευσης των οργάνων τους και ώριμης απόφασής τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστηκε η προσήλωση όλων σε προσπάθειες για επίτευξη κοινών σκοπών, μέσα από ειλικρινή συλλογική συνεργασία, η οποία διασφαλίζεται από το στοιχείο της ισότιμης εκπροσώπησης και συμμετοχής κάθε νησιού και το στοιχείο της εθελοντικής προσφοράς, όπως το καταστατικό προβλέπει.
Για την επίτευξη κοινών σκοπών, με δραστηριότητες οι οποίες δεν θα αποβλέπουν στο κέρδος, όπως επιδιώκουν εταιρείες που λειτουργούν τελευταία ανάμεσά μας, με το προσωπείο της εκπροσώπησης των απανταχού Επτανησίων και του Επτανησιακού πολιτισμού, παγιδεύοντας συμπατριώτες με δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με ηγεμονικές αντιλήψεις φορέων, αλλά με θεσμοθετημένες, ολοκάθαρες και κυρίως ειλικρινείς, σφυρηλατημένες συνεργασίες ομάδων ανθρώπων, όπως προβλέπει το καταστατικό.
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ξεκινά την πορεία της φιλοδοξώντας να διαγράψει μια ιστορική διαδρομή, υπηρετώντας τον Επτανησιακό μας πολιτισμό, τα νησιά του Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες όλων εκείνων που οραματίστηκαν, πάνω από τριάντα χρόνια πριν και σύμφωνα με τις προσδοκίες των σημερινών Επτανησίων που μας οδήγησαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ηρώδειο, την 4η Ιουλίου 2014".

 
comments powered by Disqus
  Αρχική σελίδα  
 Λευκάδα    
.
   
   
   
   
   
 
12345678910>>

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

corfu-hotel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Internet Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com