Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

  Ελλάδα > Επικαιρότητα Ιόνια Οδός: Οι απαλλοτριώσεις της ..τελευταίας στιγμής
   

 

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απομένουν στην κατασκευή για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Η πρόοδος των έργων τον Οκτώβριο ήταν 86,19% και οδεύοντας για το τελευταίο τετράμηνο φαίνεται πως ο αυτοκινητόδρομος θα λειτουργήσει τον Μάρτιο σχεδόν στο σύνολο του.

Στο πεδίο των απαλλοτριώσεων, 9 χρόνια μετά την έναρξη του έργου και ακόμα κάποιες τελευταίες υποθέσεις μας απασχολούν. Προς το παρόν δεν έχει κλείσει ένα ακίνητο στον Αμμότοπο σε ένα μήκος μόλις 50 μέτρων.

Στο Αβγό, μετά το Στρατόπεδο Παπαγεωργίου έχουμε και εκεί εκκρεμότητα.

Στο Κρίκελο ξεκίνησαν οι ενοικιάσεις ακινήτων ταυτόχρονα όμως έχουμε και ιδιοκτήτες που έχουν παραδώσει τα ακίνητα τους και απομένουν εκτάσεις σε μήκος 100-200 μέτρων.

Στο Μενίδι και στη Ρίζα τελείωσαν οι απαλλοτριώσεις και ειδικά στη Ρίζα τα μηχανήματα "έχουν πάρει φωτιά" για να τρέξουν το έργο. Να θυμίσουμε πως η περιοχή της Ρίζας είναι ακριβώς πριν την είσοδο στη Σήραγγα Κλόκοβας.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
Στη Σήραγγα Κλόκοβας προχωρά η τελική επένδυση για να ακολουθήσει η οδοστρωσία.

Στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο γίνονται σημάνσεις και ασφαλτικά, το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία είναι πλήρως έτοιμο. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να δοθεί το μεγάλο τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία στην κυκλοφορία, είτε προς το τέλος του έτους, είτε στις αρχές του νέου. Αυτό θα καθοριστεί ύστερα από συννενόηση με το Υπουργείο Υποδομών.

Το τμήμα Κάμπη-Πέρδικα είναι πλήρως έτοιμο εκτός από τα 50 μέτρα στον Αμμότοπο. Εδώ, εφόσον λυθεί το θέμα άμεσα, ενδέχεται να έχουμε παράδοση του τμήματος. Η πρόοδος είναι σχεδόν 100%.

Ελάχιστα πιο πίσω είναι τα τμήματα Αμφιλοχία-Παράκαμψη Άρτας και το βόρειο τμήμα Πέρδικα-Εγνατία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το θέμα της λειτουργίας μπορεί να φαίνεται μία απλή διαδικασία αλλά δεν είναι. Κάθε τμήμα για να ανοίξει συνδυάζεται με τη λειτουργία σταθμών διοδίων προκειμένου η κάθε διαδρομή να κοστολογείται και να χρεώνεται ενώ θα πρέπει να έχουν υπολογιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η σύνδεση του τμήματος με το τοπικό δίκτυο, η σύνδεση του τμήματος στην αρχή και το τέλος του με το υπάρχων δίκτυο κ.α.. Έτσι είναι σημαντικό Υπουργείο και παραχωρησιούχος να συμφωνήσουν για να δούμε π.χ το τμήμα Γαβρολίμνη-Αμφιλοχία στην κυκλοφορία μαζί με τους νέους σταθμούς διοδίων.

Μέσα στον Δεκέμβριο θα κλειδώσουν οριστικά τα χρονοδιαγράμματα των τμημάτων που θα λειτουργήσουν άμεσα, τον Μάρτιο,ενώ ελάχιστες εκκρεμότητες θα παραμείνουν μέχρι τον Αύγουστο και σίγουρα πολυ λιγότερες από το 10% περιθώριο που έχει συμφωνηθεί.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

12:10:50

2016-11-24

 
comments powered by Disqus
  Αρχική σελίδα  
 Eλλάδα    
.
   
   
   
   
   
 
12345678910>>

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

four-stars-hotel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Internet Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com