Τραγικό τροχαίο στο δρόμο καρμανιόλα Λευκάδας-Βόνιτσας με θύμα 30χρονο από την Πλαγιά

 

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής στην ε.ο. Αγίου Νικολάου Βόνιτσας - Λευκάδας, στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου με θύμα τον 30χρονο Γιάννη Παξινό, από την Πλαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα που οδηγούσε ο 30χρονος, εκτράπηκε της πορείας του στη 1:15 π.μ. και βρέθηκε στη θάλασσα.

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος συνοδηγός είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 30χρονος οδηγός αφού απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την προανάκριση για το συμβάν  έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο  Λευκάδας.

Το τραγικό γεγονός έχει βυθίσει στο πένθος την Πλαγιά αλλά και την Λευκάδα, όπου ο Γιάννης εργαζόνταν, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε πολλούς φίλους.

Η οργή του κόσμου για τον δρόμο καρμανιόλα όπου έγινε το τραγικό περιστατικό είναι μεγάλη, και εκδηλώνεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να πούμε, μπας και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι, ότι στο κομμάτι αυτό του άθλιου επαρχιακού οδικού δικτύου,  έχουν γίνει αρκετά παρόμοια τροχαία ατυχήματα και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να μπουν προστατευτικές μπάρες στην πλευρά της θάλασσας. Επίσης το οδόστρωμα που το διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε χρόνο,  δεν έχει αντικατασταθεί  ποτέ ολόκληρο απ΄ όσο θυμόμαστε, με αποτέλεσμα όταν βρέχει ιδίως (όπως προχθές), να είναι ιδιαίτερα ολισθηρό. Επίσης να τους θυμίσουμε ότι η εξαγγελία για την νέα οδική σύνδεση της Λευκάδας με την  Βόνιτσα και την Πρέβεζα παραμένει αίολη εδώ και 5 χρόνια περίπου χωρίς να έχει γίνει κάτι σημαντικό προς την κατασκευή δρόμων που θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες.

Ας είναι το νεαρό παιδί το τελευταίο θύμα του ιδιότυπου πολέμου της ασφάλτου που μαστίζει την χώρα μας. Να βοηθήσουμε όμως όλοι όπως μπορούμε για να γίνει αυτό... Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη και τους οικείους του.

13:34:05

2016-11-27