Έχασε στο τέλος η Δόξα που παραπονιέται για τη Διαιτησία

-Προσοχή να μην τιμωρηθεί η ομάδα

-Βίντεο με τον Αντετοκούνμπο να παίζει στη Λευκάδα

 

Δεν τα κατάφερε χθες η Δόξα καθώς έχασε στο Κλειστό Γυμναστήριο Λευκάδας από το Λαύριο με 64-63 για την 10η αγωνιστική της Basket League. Η Λευκαδίτικη ομάδα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, επηρεασμένη στην αρχή από την απουσία του Ουέλς, που εγκατέλειψε ξαφνικά την ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Δόξα θα μπορούσε να πάρει το συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, όταν καταλογίστηκε φάουλ στον Ρόμπινσον στην προσπάθεια για σουτ του Μπολντς 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.  Ο  Αμερικάνος ευστόχησε και στις 2 βολές,  ξεσηκώνοντας τους 100 περίπου φιλάθλους της ομάδας του που ταξίδεψαν από το Λαύριο στη  Λευκάδα, για να δουν το ματς.

Για την διαιτησία του αγώνα και ιδιαίτερα τα σφυρίγματα του Διαμαντή,  η Διοίκηση της Δόξας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις διαιτητικές αποφάσεις του παιχνιδιού και ζητεί την εξαίρεση του από τους αγώνες της ομάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το αθλητικό ιδεώδες που πρεσβεύει η «ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» και η μέχρι σήμερα ιστορία μας, επέβαλαν την αποχή μας από ανακοινώσεις για διαιτητικά θέματα.
Αναφορικά όμως, με όσα συνέβησαν στο σημερινό παιχνίδι, μεταξύ της ομάδας μας και εκείνη του Λαυρίου, ενώπιον του φίλαθλου μπασκετικού κόσμου της Λευκάδας, καθώς και των τηλεοπτικών φίλων του αθλήματος, που παρακολούθησαν το παιχνίδι, μας αναγκάζουν για πρώτη φορά να παρεκκλίνουμε από τη φιλοσοφία μας εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για τις διαιτητικές αποφάσεις του σημερινού παιχνιδιού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Διαμαντής, για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, μας επιβεβαιώνει με την εν γένει συμπεριφορά του, τόσο την ανικανότητά του να διαχειριστεί παιχνίδια που κρίνονται στη λεπτομέρεια, όσο και την εμπάθειά του σε βάρος της ομάδας του νησιού μας, καθορίζοντας με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα, για λόγους τους οποίους εκείνος γνωρίζει.
Εμείς δεσμευόμαστε από την πλευρά μας, ότι θα διατηρήσουμε την ίδια φιλοσοφία και θα εξαντλήσουμε εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου τις πιθανότητες που μας αναλογούν, για την επίτευξη του στόχου μας. Ο συγκεκριμένος διαιτητής όμως είναι στο εξής ανεπιθύμητος και για το λόγο αυτό ζητούμε από την ΚΕΔ-ΕΟΚ, να εξαιρεθεί από όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας.

Το Δ.Σ της ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι (λίγοι) φίλαθλοι της Λευκαδίτικης ομάδας, σε πιθανές ανάλογες διαιτησίες, είναι να μην προκαλέσουν με αντιαθλητικές συμπεριφορές την τιμωρία της έδρας της Δόξας, γιατί κάτι τέτοιο εκτός από τις αγωνιστικές συνέπειες, τα έξοδα και την απώλεια εσόδων που θα επιφέρει στο σύλλογο, θα στερήσει επίσης από το φιλοθεάμων κοινό, συναρπαστικά παιχνίδια(όπως το χθεσινό) και σημαντικούς αθλητές που θα επισκεφτούν την Λευκάδα.

Να τους υπενθυμίσουμε, ότι την τελευταία φορά που είχε τιμωρηθεί η Δόξα και έπαιξε χωρίς τους φιλάθλους της,  ήταν το στις 15 Δεκεμβρίου του 2012, στον αγώνα με τον Φιλαθλητικό(δείτε εδώ), που έπαιζε τότε ο Αντετοκούνμπο . Σε εκείνον τον αγώνα ο νέος μεγάλος αστέρας του NBA είχε εντυπωσιάσει με την απόδοση του και είναι κρίμα που δεν τον απόλαυσε το φίλαθλο κοινό της Λευκάδας, εξαιτίας απερισκεψιών.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο με τον Αντετοκούμπο από εκείνον τον αγώνα   

 

Το φιλμ του χθεσινού αγώνα (από το basketblog.gr)

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νευρικά, με τον Στεφανίδη με τρίποντό του να διαμορφώνει το... σφιχτό 2-7 μετά από τριάμιση λεπτά αγώνα, ενώ με δύο τρίποντα του Πάντερ το Λαύριο ξέφυγε με 7-16 (3:13``), διατηρώντας σταθερά το προβάδισμα ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (13-21, 10`).

Στη δεύτερη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παίζουν εξαιρετική άμυνα και κρατώντας τους νησιώτες δίχως σκορ για περίπου πέντε λεπτά, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +17 (13-30, 5:19``), έχοντας στη σύνθεσή τους και τον νεαποκτηθέντα Γκρέι. Ο Ντόμπλας πέτυχε τους πρώτους πόντους της Δόξας στο δεύτερο δεκάλεπτο (15-30) στα μισά του δεκαλέπτου, όμως το Λαύριο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και αν δεν ήταν τόσο άστοχο (6/19 2π.) στην επίθεση, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα από το +10 του πρώτου ημιχρόνου (24-34, 20`).

Στην επανάληψη, το σκηνικό άλλαξε άρδη. Η Δόξα Λευκάδας μπήκε αποφασισμένη για την ανατροπή και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της έτρεξε 11-0 σερί, παίρνοντας το προβάδισμα (35-34, 6:21``). Το Λαύριο δεν είχε τρόπο να αντιδράσει (37-34, 4:47``), με τον Πάντερ με τρίποντο να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι των φιλοξενούμενων στο τρίτο δεκάλεπτο. Τελικά, η περίοδος έληξε με 21-5 υπέρ της Δόξας, η οποία προηγήκε με 45-39 ενόψει της τέταρτης περιόδου (30`).

Εκεί, το Λαύριο μπήκε με τελείως διαφορετική ψυχολογία και με 5-0 σερί, πλησίασε γρήγορα στον πόντο (45-44, 8`), ενώ με καλάθι του Μπολντς ένα λεπτό αργότερα πέρασαν μπροστά με 45-46. Από εκεί και μετά, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκορ (56-56, 1:51``). Με 6-0 σερί, το Λαύριο μετέτρεψε το 58-56, σε 58-62 57`` πριν το τέλος, με τον Ταπούτο να μειώνει σε 61-62, 38`` πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, ο Πάντερ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ρόμπινσον έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους 8`` πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 24-34, 45-39, 63-64

Δόξα Λευκάδας (Μαρκόπουλος): Σκοτ 17 (1), Μπασάμπε 10, Ρόμπινσον 17 (1), Τσαλδάρης 9 (2), Δεμερτζής, Ταπούτος 6 (1), Ψαθάς, Τζόνσον, Ντόμπλας 4.

Λαύριο (Σερέλης): Μπολντς 22 (4), Πάντερ 14 (4), Στεφανίδης 11 (3), Αθανασούλας 2, Κοκ 3, Σέλτον 8, Τσίρος, Περράκης, Κακλαμανάκης 4, Γκρεϊ, Χάμιλτον, Αναγνωστάκης

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του ματς

21:36:49

2016-12-12