Λευκάδα > Επικαιρότητα Παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος ο Ηλίας Κοντογιώργης
   

Την παραίτηση του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου υπόβαλε ο Ηλίας Κοντογιώργης, που είχε εκλεγεί με την πλειοψηφούσα παράταξη `Όλοι για τη Λευκάδα` στην Δ.Ε. Ελλομένου, αλλά  όπως είναι γνωστό είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την αρχή σχεδόν της θητείας του. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του.

 

 

Επιστολή Παραίτησης Δημοτικου Συμβούλου

 

Η παραίτησή μου από την δημοτική ομάδα που διοικεί σήμερα το Δήμο πριν 2 χρόνια, είχε ως στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά ωθώντας την σε δημιουργική κατεύθυνση προς όφελος των δημοτών και του τόπου. Γι` αυτό και είχα επισημάνει στην επιστολή μου τότε, "μακάρι να έχω εγώ άδικο τελικά". Δυστυχώς, οι ελπίδες μου διαψεύστηκαν.

 

Η συλλογικότητα που ευαγγελίζονταν η δημοτική μας παράταξη πήγε πολύ γρήγορα περίπατο. Σχεδόν από την επομένη των εκλογών...

Η πολιτική της ανεξαρτησία, επίσης.

Πολλά απ` αυτά που κατηγορούσαμε προεκλογικά τους πολιτικούς μας αντιπάλους γινόντουσαν πράξη με πολύ μεγάλη ευκολία και χωρίς ενδοιασμούς.

 

Είναι πασιφανές πως για τους κυβερνώντες, οι παθογένειες του συστήματος, εφόσον περάσουν απ` την πολιτική κολυμπήρθα του "αριστερού" και "προοδευτικού" Σιλωάμ, εξαγνίζονται.

 

Αν όμως, παρ` όλα αυτά, το πρόσημο της προσπάθειας ήταν θετικό, θα μπορούσα να το παραβλέψω. Δυστυχώς όμως, όντας περίπου στο μέσον της θητείας της παρούσης δημοτικής αρχής, τίποτα oυσιαστικά δεν έχει προχωρήσει. Αστοχίες, εμμονές, δογματισμοί στέκονται επιπλέον εμπόδια σε μια προσπάθεια που εξ ορισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

Η δημοτική αρχή αδιαφορεί ν` αξιοποιήσει την μειοψηφία που μετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πετάει στον κάλαθο των αχρήστων ιδέες, προτάσεις και διάθεση για προσφορά.

 

Προσπάθησα δυο χρόνια τώρα ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, να συμβάλλω κι εγώ, όσο μπορούσα, στον δημόσιο διάλογο, στη λήψη αποφάσεων με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Στην πορεία όμως διαπίστωσα πως όσο καλή διάθεση και να υπάρχει, ο τρόπος λήψης αποφάσεων είναι προκαθορισμένος μην αφήνοντάς μου περιθώρια στην ουσιαστική άσκηση του δημόσιου ρόλου μου, τουλάχιστον όπως εγώ τον αντιλαμβάνομαι.

 

Η συμμετοχή μου στα κοινά, σταματάει εδώ. Σήμερα.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν και με ανέδειξαν με την ψήφο τους Δημοτικό Σύμβουλο. Λυπάμαι που αναγκάζομαι να παραιτηθώ. Θέλω να είμαι έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου. Ο αντικαταστάτης μου, ίσως βρει περισσότερο πολιτικό χώρο και οξυγόνο που θα τον καταστήσουν περισσότερο χρήσιμο. Το εύχομαι ολόψυχα.

 

Θέλω να ελπίζω πως κάποια στιγμή, θ` αλλάξει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών οι οποίες στραγγαλίζονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Διαφορετικά τα όποια συλλογικά όργανα εκλέγονται θα είναι αδύναμα να υποστηρίξουν επι της ουσίας το ρόλο τους.

Πίστεψα πως ο σημερινός δήμαρχος θα είχε το σθένος να λειτουργήσει διαφορετικά απ` τον προκάτοχό του. Λυπάμαι που διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί.

 

Ευχαριστώ τους συναδέλφους του Δημοτικού μας Συμβουλίου για τη συνεργασία αλλά και την δημιουργική αντιπαράθεση που είχαμε κάποιες φορές.

Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την προβολή των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης.

 

Με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών που έρχονται θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά.

 

Με εκτίμηση

Ηλίας Κοντογεώργης

17:30:20

2016-12-22

 
comments powered by Disqus
  Αρχική σελίδα  
 Λευκάδα    
.
   
   
   
   
   
 
12345678910>>

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


corfu-hotel

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
Λευκάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Eλλάδα
Επικαιρότητα
Αθλητισμός
Πολιτισμός
Σύνδεσμοι
Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Πάτρα
Ιωάννινα
Κέρκυρα
Αγρίνιο
 
Παρίσι
Βρυξέλλες
Λονδίνο
Μελβούρνη
Νέα Υόρκη
Εδιμβούργο
Θέματα
Υγεία
Διατροφή
Παιδί
Περιβάλλον
Βιβλίο
Θέσεις Εργασίας
Προγράμματα
Αγροτικά Θέματα
 
Θέματα Αλιείας
Τρίτη Ηλικία
Αποδράσεις
Θάλασσα
Auto/moto
Μόδα
Gadgets
 
Καλώς Ήρθατε!
Το διαδικτυακό μας portal ξεκινάει την λειτουργία του..Όπως διαπιστώνετε είναι  ηλεκτρονικό περιοδικό  ποικίλης ύλης, με νέα από τη Λευκάδα, ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.Στόχος του είναι η συνεχής και έγκυρη πληροφόρηση σε θέματα που αφορούν την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, το παιδί, την υγεία κ.α. Συλλέγουμε καθημερινά τα σπουδαιότερα θέματα της επικαιρότητας και τα προβάλουμε στοχεύοντας σε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση.
Οποιοδήποτε υλικό, όπως δελτία τύπου, νέα, ανακοινώσεις και φωτογραφικό υλικό, επιθυμείτε να κοινοποιήσετε, μπορείτε να τα στέλνετε στο e-mail info@lefkadanews.com ή στο fax 26450-21822.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
Η ομάδα του lefkadanews.com

 
Insurance Net Υπηρεσίες Internet Τηλ./ Φαξ 2645021822, E-mail: info@lefkadanews.com