Λευκάδα Γιάννενα με την Ιόνια Οδό από την Τετάρτη-Στην κυκλοφορία το τμήμα από Καμπή μέχρι Πέρδικα

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς ρυθμίζονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, για την παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από την Καμπή Άρτας μέχρι  την Πέρδικα, που είναι ένα μικρό χωριό στο δήμο Δωδώνης του νομού Ιωαννίνων και βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νότια από την πόλη των Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου που παραδίδεται στην Ήπειρο, κάτι που θα κάνει τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών της πιο ασφαλείς και πιο σύντομες χρονικά. Με την λειτουργία αυτού του τμήματος αλλάζει και η διαδρομή που θα ακολουθούν οι πάρα πολλοί Γιαννιώτες και Λευκαδίτες που χρησιμοποιούσαν τον υφιστάμενο δρόμο καρμανιόλα, όπου σχεδόν καθημερινά γίνονται τροχαία ατυχήματα.

 

Το κομμάτι αυτό της Ιόνιας Οδού θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κάποιος που πηγαίνει από τη Λευκάδα στα Γιάννενα  από τον ανισόπεδο κόμβο της Φιλιππιάδας, έναν από τους τέσσερις τέτοιους κόμβους, που έχει το τμήμα Καμπή-Πέρδικα (οι άλλοι είναι στον Γοργόμυλο, στον Αμμότπο και στο Τέροβο).

Στην Πέρδικα στη διασταύρωση Σκλίβανης με την Εθνική, θα είναι η είσοδος στην Ιόνια Οδό για όσους κινούνται νότια, με το παραδοθέν τμήμα έως την Καμπή να συμπεριλαμβάνει και την υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας- Φιλιππιάδας. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήμα μήκους 53 χιλιομέτρων.

Ο αυτοκινητόδρομος είναι πανέτοιμος και οι εργασίες επικεντρώνονται στις προσβάσεις προς την Εθνική Οδό, τα σημεία δηλαδή που θα αποτελούν τις προσωρινές λύσεις, ωσότου αποπερατωθεί σε όλο του το μήκος.

Συνάμα με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο βόρειο τμήμα της Ιόνιας, αυτό από το στρατόπεδο του Αβγού μέχρι την διασταύρωση με την Εγνατία Οδό, που γίνεται στην Κοσμηρά. Και στο τμήμα αυτό, όπου υπήρξαν καθυστερήσεις εξ αιτίας των απαλλοτριώσεων, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και ήδη ο νέος αυτοκινητόδρομος προχωρά.

Ο σταθμός διοδίων στο Τέροβο δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου

Το Υπουργείο Υποδομών δίνει συμβολικό χαρακτήρα, στην παράδοση του πρώτου μεγάλου τμήματος της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο, αποφασίζοντας να το δώσει στην κυκλοφορία, μία ημέρα μετά την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε θα βρεθεί στα Γιάννινα ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα κάνει και τα εγκαίνια.

Με πληροφορίες, φωτογραφίες από epiruspost.gr  14:38:55  2017-02-19