Ζήτημα χρόνου οι έρευνες για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση πετρελαίου στο Ιονίο-Σύμβαση μίσθωσης με εταιρείες κολοσσούς

 

Ζήτημα χρόνου φαίνεται πως είναι η έναρξη ερευνών για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση πετρελαίου στην περιοχή του Ιονίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.

Και αυτό γιατί αύριο (17.03.2017) πρόκειται να μονογραφεί από το υπουργείο Ενέργειας καθώς και από την κοινοπραξία όπου μετέχουν εταιρείες κολοσσοί  (Total - Edison - ΕΛΠΕ με ποσοστό 50%-25%-25%, αντίστοιχα) η Σύμβαση Μίσθωσης για το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου που αφορά το λεγόμενο οικόπεδο 2, που είναι δυτικά της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποκτά μια διεθνή διάσταση και αυτό γιατί για πρώτη φορά εισέρχονται στον τομέα αυτό, σημαντικοί ξένοι επενδυτές. Αμέσως μετά, ο φάκελος θα προωθηθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που θα κάνει και τον προσυμβατικό έλεγχο. Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος, θα ακολουθήσει η οριστική υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης από τα εμπλεκόμενα μέρη, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση.

Δείτε το ρεπορτάζ

 

14:11:33

2017-03-17