Καστροσυκιά- Μύτικας.. Οικόπεδα .. πετρελαίου αλλά προσεχώς!

 

`Φτάνουν και στην πόρτα μας` οι συζητήσεις σχετικά τις έρευνες για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση πετρελαίου στο Ιόνιο, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr (δείτε εδώ) στα έντεκα οικόπεδα που θα εκμεταλλευτεί η κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Total-Edisson περιλαμβάνονται και δύο που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από τις ακτές του Μύτικα και της Καστροσυκιάς, στο Νομό Πρέβεζας, δίπλα δηλαδή από τη Λευκάδα.

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, για τα οικόπεδα βόρεια και δυτικά της Κέρκυρας(δείτε εδώ), όπου επικεντρώνεται στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον και στόχος είναι να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες και στην τριετία να μπει γεωτρύπανο όπως είπε ο Γιάννης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ που παρουσίασε τα βασικά στοιχεία της μελέτης. Τα στελέχη των «Ελληνικών Πετρελαίων» πάντως εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξα όχι μόνο για την περιοχή του Ιονίου, αλλά γενικότερα για τις έρευνες στον ελλαδικό χώρο.

Ο Γενικός Διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, τόνισε ότι τα δύο οικόπεδα στις ακτές της Πρέβεζας παραμένουν ανενεργά, δεν περιλαμβάνονται δηλαδή στις άμεσες προτεραιότητες για έναρξη ερευνών.

Πέραν αυτών, εάν η κοινοπραξία αποφασίσει να προχωρήσει σε έρευνες στα δύο οικόπεδα της Πρέβεζας, τότε το θέμα θα επανέλθει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς καθώς πρόκειται για τουριστικές περιοχές.

Πάλι καλά

19:22:15

2017-03-23