Με ανοιξιάτικο καιρό πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Λευκάδα(βίντεο)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη πόλη της Λευκάδας, έχοντας σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Στις 11.00 π.μ  ετελέσθη η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη  Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλου, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νησιού καθώς και των σημαιοφόρων μαθητών των σχολείων της Λευκάδας και αρκετών πολιτών.

Ακολούθησε στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και η κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά, τον Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Λευκάδας, τον Δ/ντη της Αστυνομικής Δ/νσης Λευκάδας, τον Λιμενάρχη Λευκάδας τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Λευκάδας και τον εκπρόσωπο των απόμαχων πολέμου.

Με τη μαθητική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας της ιστορικής Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις. Οι μαθητές της Λευκάδας παρέλασαν περήφανα και έδωσαν στη τελετή τον καλύτερό τους εαυτό!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την τη μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης  και παρακάτω φωτογραφίες την κατάθεση στεφάνων

 

14:28:04

2017-03-25